- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Crespelle con proscuitto e formaggio

Crespelle con proscuitto e formaggio – De Italiaanse versie van de pannenkoek met ham en kaas. Dan klinkt crespelle con proscuitto e formaggio toch veel lekkerder ? Crespelle’s zijn heerlijk gevulde pannenkoekjes, vaak worden ze gevuld met spinazie en kaas, of met een champignon ragout. Ik koos voor de versie met ham en kaas. Wanneer je er aan kan komen neem dan de Italiaanse Fontina kaas deze is erg lekker in de crespelle’s, en neem ook een lekkere, dun gesneden, gekookte ham en niet de goedkope schouderham. Doe net als de Italianen neem goede ingrediënten en hou het simpel.


Crespelle con proscuitto e formaggio

voor het beslag

Meng de bloem met de melk en klop er de los geklopte eieren doorheen. Roer er de olie en een snufje zout doorheen en laat het geheel even een uurtje staan.

voor de vulling

Smelt de boter in een pannetje en voeg er de bloem aan toe en roer goed door. Voeg er in gedeeltes de melk aan toe en roer steeds goed tot alle klontjes verdwenen zijn. Breng op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Laat de saus een minuutje doorkoken.

Bak 10, zo dun mogelijke, pannenkoekjes van het beslag. Verdeel de vulling over de pannenkoekjes en vouw deze op in vieren. Smeer een ovenschaal in met boter en leg de gevulde pannenkoekjes er dakpansgewijs in. Giet er wat saus overheen en bestrooi met de Parmezaanse kaas en het maanzaad. Zet dit ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tip: Maak dit gerecht van te voren klaar, dan schuif je het een half uurtje voor je wil gaan eten in de oven. Altijd makkelijk wanneer je eens wat minder tijd hebt.

Tafel lekker !!

Meer Italiaanse recepten vind je hier[1]

Links in dit recept:
  1. Meer Italiaanse recepten vind je hier: http://lekkertafelen.nl/special/italie/