• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pannenkoeken

Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

De pannenkoekjes zijn heerlijk fluffy door het gebruik van gist en volle melk

door Connie Derks
in Pannenkoeken
0
0
Drie-in-de-pan

Drie-in-de-pan; Een oud maar o zo lekker recept van drie-in-de-pan met appeltjes en rozijnen. Dat wordt ouderwets genieten.

Drie-in-de-pan

De naam zegt het al, drie pannenkoekjes die zo groot zijn dat ze alle drie tegelijk in een pan gebakken kunnen worden. Er wordt minder melk (zuivel) toegevoegd dan bij de pannenkoek, het beslag moet steviger zijn zodat je drie mooie ronde koekjes kunt vormen. De pannenkoekjes zijn heerlijk fluffy door het gebruik van gist en volle melk. Deze pannenkoekjes worden niet belegd, maar alleen bestrooit met poedersuiker. Het beslag bevat namelijk heerlijke stukjes appel en rozijntjes.

De pannenkoekjes zijn heerlijk fluffy door het gebruik van gist en volle melk

Met gist of met zelfrijzend bakmeel

Het oorspronkelijke recept voor drie-in-de-pan is met verse gist. Dit heeft even tijd nodig om te rijzen. De gist geeft de pannenkoekjes een geheel eigen smaak die typerend is voor drie-in-de-pan. Het beslag moet een klein uurtje rijzen voor de lekkerste zachte pannenkoekjes. Heb je geen geduld om zo lang te wachten of heb je geen gist in huis? Laat het dan weg en gebruik zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem dan kun je de rijstijd overslaan. Met bakpoeder worden ze ook nog wel luchtig, maar de versie met gist is luchtiger en heeft een iets andere vollere smaak.

Het verschil van pannenkoek en drie-in-de-pan;

  1. Het beslag is veel dikker om kleine koekjes te kunnen bakken.
  2. Pannenkoek wordt belegd, bij drie-in-de-pan zit de vulling in het beslag.

Lekkere gevuld

De drie-in-de-pan zijn gevuld met in kleine stukjes gesneden appel en rozijnen. Dit is al een oud gebruik en in vele kookboeken van de vorige eeuw terug te vinden.

Hou je van afwisseling? Ga dan eens voor een andere vulling er zijn vele mogelijkheden. Peer, bosbes, framboos en aardbei. Stukjes gedroogde abrikoos, cranberry, dadel of vijg. Of maak een hartige versie gevuld met uitgebakken stukjes spek en blokjes kaas. Er is net als met gewone pannenkoeken keuze genoeg. 3 indepan

Drie-in-de-pan

Porties: 6
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 15 gram verse of 5 gram gedroogde gist
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 2 theelepels suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 1 flinke appel
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je drie-in-de-pan;

Verwarm de melk tot lauwwarm, max. 40 graden en los hier de suiker en de gist in op. Zet opzij. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Roer de eieren samen met het zout los in een beker. Doe de bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuil. Doe hierin het gistmengsel en de eieren en roer nu beetje bij beetje met een garde de bloem bij het vocht. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Voeg de appeltjes en de rozijnen toe en zet ongeveer 45 minuten op een warme tochtvrije plaats. Als het volume met minimaal 1/3 vermeerderd is, kun je gaan bakken. Verwarm een koekenpan met een beetje boter. Schep er 3 gelijke hoopjes beslag in. Het gebruik van een saus of ijslepel kan hierbij erg handig zijn. Duw de hoopjes direct een beetje uit elkaar tot iets plattere koekjes. Als de bovenkant dof begint te zien en de onderkant mooi goudbruin is, kun je ze omdraaien. Bak de andere kant ook goudbruin. Bak steeds nieuwe porties tot alle beslag op is. Serveer de drie-in-de-pan lekker warm met royaal poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: Zuivel - Melk
DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Crespelle con proscuitto e formaggio
Pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio

Pannenkoekjes van banaan
Ontbijt en lunch

Pannenkoekjes van banaan

peren op een pannenkoek
Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Mini pannenkoekjes met sinaasappel
Nagerecht

Minipannenkoekjes met sinaasappel

Potato farl
Pannenkoeken

Potato farl; Ierse aardappel pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept
Pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Pannenkoeken met paardenbloem
Pannenkoeken

Pannenkoeken met paardenbloem

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool
Pannenkoeken

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen