• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pannenkoeken

Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

De pannenkoekjes zijn heerlijk fluffy door het gebruik van gist en volle melk

door Connie Derks
in Pannenkoeken
0
4
Drie-in-de-pan

Drie-in-de-pan; Een oud maar o zo lekker recept van drie-in-de-pan met appeltjes en rozijnen. Dat wordt ouderwets genieten.

Drie-in-de-pan

De naam zegt het al, drie pannenkoekjes die zo groot zijn dat ze alle drie tegelijk in een pan gebakken kunnen worden. Er wordt minder melk (zuivel) toegevoegd dan bij de pannenkoek, het beslag moet steviger zijn zodat je drie mooie ronde koekjes kunt vormen. De pannenkoekjes zijn heerlijk fluffy door het gebruik van gist en volle melk. Deze pannenkoekjes worden niet belegd, maar alleen bestrooit met poedersuiker. Het beslag bevat namelijk heerlijke stukjes appel en rozijntjes.

De pannenkoekjes zijn heerlijk fluffy door het gebruik van gist en volle melk

Met gist of met zelfrijzend bakmeel

Het oorspronkelijke recept voor drie-in-de-pan is met verse gist. Dit heeft even tijd nodig om te rijzen. De gist geeft de pannenkoekjes een geheel eigen smaak die typerend is voor drie-in-de-pan. Het beslag moet een klein uurtje rijzen voor de lekkerste zachte pannenkoekjes. Heb je geen geduld om zo lang te wachten of heb je geen gist in huis? Laat het dan weg en gebruik zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem dan kun je de rijstijd overslaan. Met bakpoeder worden ze ook nog wel luchtig, maar de versie met gist is luchtiger en heeft een iets andere vollere smaak.

Het verschil van pannenkoek en drie-in-de-pan;

  1. Het beslag is veel dikker om kleine koekjes te kunnen bakken.
  2. Pannenkoek wordt belegd, bij drie-in-de-pan zit de vulling in het beslag.

Lekkere gevuld

De drie-in-de-pan zijn gevuld met in kleine stukjes gesneden appel en rozijnen. Dit is al een oud gebruik en in vele kookboeken van de vorige eeuw terug te vinden.

Hou je van afwisseling? Ga dan eens voor een andere vulling er zijn vele mogelijkheden. Peer, bosbes, framboos en aardbei. Stukjes gedroogde abrikoos, cranberry, dadel of vijg. Of maak een hartige versie gevuld met uitgebakken stukjes spek en blokjes kaas. Er is net als met gewone pannenkoeken keuze genoeg. 3 indepan

Drie-in-de-pan

Porties: 6
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 15 gram verse of 5 gram gedroogde gist
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 2 theelepels suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 1 flinke appel
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je drie-in-de-pan;

Verwarm de melk tot lauwwarm, max. 40 graden en los hier de suiker en de gist in op. Zet opzij. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Roer de eieren samen met het zout los in een beker. Doe de bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuil. Doe hierin het gistmengsel en de eieren en roer nu beetje bij beetje met een garde de bloem bij het vocht. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Voeg de appeltjes en de rozijnen toe en zet ongeveer 45 minuten op een warme tochtvrije plaats. Als het volume met minimaal 1/3 vermeerderd is, kun je gaan bakken. Verwarm een koekenpan met een beetje boter. Schep er 3 gelijke hoopjes beslag in. Het gebruik van een saus of ijslepel kan hierbij erg handig zijn. Duw de hoopjes direct een beetje uit elkaar tot iets plattere koekjes. Als de bovenkant dof begint te zien en de onderkant mooi goudbruin is, kun je ze omdraaien. Bak de andere kant ook goudbruin. Bak steeds nieuwe porties tot alle beslag op is. Serveer de drie-in-de-pan lekker warm met royaal poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: Zuivel - Melk
DeelPin92Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pannenkoeken met appel
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

peren op een pannenkoek
Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Mini pannenkoekjes met sinaasappel
Nagerecht

Minipannenkoekjes met sinaasappel

Pannenkoek met gist naar oma’s recept
Pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Potato farl
Pannenkoeken

Potato farl; Ierse aardappel pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio
Pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio

Pannenkoekjes van banaan
Ontbijt en lunch

Pannenkoekjes van banaan

Pannenkoeken met paardenbloem
Pannenkoeken

Pannenkoeken met paardenbloem

Reacties 4

  1. Mattijs says:
    4 maanden geleden

    Hoi! Zijn dit 6 porties van 3 pannenkoekjes?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 maanden geleden

      Klopt Mattijs, een portie is 3 stuks

      Beantwoorden
  2. BeppeMyrthe says:
    4 maanden geleden

    Ik wil graag het recept printen. Als ik op print recept druk verwacht ik dat ik een pdf bestand van kan maken aangezien mijn printer boven staat en ik beneden in de huiskamer werk. Dit recept herinner ik me van mijn moeder, zij kon het heerlijk klaar maken. Maar het printen is niet gelukt. Jammer

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 maanden geleden

      Het printen van een pdf is mogelijk als je PrimoPDF installeert BeppeMyrthe, dat programma kun je gratis downloaden op https://primopdf.softonic.nl/ Probeer dit recept voor drie in de pan maar eens, want dit komt waarschijnlijk overeen met wat je moeder maakte 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

9 + drie =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen