Minipannenkoekjes met sinaasappel – 3 in de pan ken je ze nog? Deze versie is lactose vrij en lekker als lunch of nagerecht voor groot en klein. Maar waarom zou je ze ook niet als ontbijt serveren? Lekker, hoor!
3 in de pan
Mijn moeder bakte op woensdag vaak pannenkoeken als we uit school kwamen. Meestal grote pannenkoeken maar soms ook 3 in de pan. Dit type pannenkoek is van een dikker beslag wat niet zo uitloopt. Hier kun je mooie ronde pannenkoeken van bakken. Bij mij thuis waren ze meestal royaal gevuld met rozijntjes of stukjes appel. In onderstaand recept vervangen we die door sinaasappel. Het voordeel van deze pannenkoekjes met sinaasappel is dat drie hongerige magen alle drie de eerste pannenkoek krijgen en dat er ook nog een portie fruit in zit.
Sinaasappelsap
In dit recept is de melk vervangen door sinaasappelsap wat een lekkere frisse smaak geeft. Bijkomend voordeel is dat je zo ongemerkt extra vitamines binnenkrijgt. Ook voor mensen met een lactose-intolerantie is dit een leuk recept omdat hier geen melk of boter aan te pas komt.
Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Minipannenkoekjes met sinaasappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram vers sinaasappelsap
- 180 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 gram suiker
- 1 ei
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je minipannenkoekjes met sinaasappel:
Schud het sinaasappelsap in een kom, voeg er het ei en de suiker aan toe en klop even door. Zeef de bloem en de bakpoeder erboven en roer alles tot een egaal mengsel. Verwarm een koekenpan, schud er een beetje olie in en schep met een jus lepel 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Je kunt met de onderkant van de lepel het beslag een klein beetje vormen tot mooie cirkels. Bak ze mooi bruin en gaar. Serveer de minipannenkoekjes met sinaasappel warm met een klein beetje honing.
Tafel lekker !!