• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Connie Derks door Connie Derks
in Pannenkoeken
0
5
Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Pannenkoek met gist naar oma’s recept – Waarom smaken de pannenkoeken bij een pannenkoekenrestaurant anders? – Je raadt het vast al, hier maken ze gebruik van een melange van verschillende meel en bloemsoorten vaak naar eigen recept. Als rijsmiddel gebruiken ze meestal gist wat voor een authentieke smaak zorgt. Ik zeg niet altijd want ieder pannenkoekenrestaurant heeft zijn eigen geheime recept wat ze niet prijs zullen geven.

Oma’s pannenkoeken

Vroeger maakte ze pannenkoeken van volkoren meel of boekweitmeel. Deze pannenkoeken waren veel voedzamer dan de pannenkoeken van witte bloem die nu meestal gegeten worden. Ja, soms staat op een pak meergranen pannenkoek, maar zelfs dan zijn ze nog erg licht. Ook gebruikte ze vroeger gist voor de pannenkoeken. Deze zorgen voor een net iets andere smaak dan de pannenkoeken zonder gist.

Dit recept komt in de buurt van de pannenkoeken van een pannenkoekenrestaurant. We maken gebruik van speltmeel en bloem. Alleen meel wordt erg zwaar en massief daarom mengen we het met bloem. Heb je geen speltmeel dan kun je ook gewoon volkorenmeel of boekweitmeel nemen. Maak het beslag wel minimaal een uur vooraf omdat de gist de tijd moet krijgen om zijn werk te doen.

Pannenkoek met gist naar oma’s receptLekker vullen en beleggen

Deze pannenkoeken zijn erg lekker als je er voor je het beslag in de pan doet er een paar plakjes ontbijtspek in legt. Schep het beslag er overheen en verdeel het in de pan door de pan te bewegen. Ook schijfjes appel zijn erg lekker in deze pannenkoeken. Snij een appel in parten en haal het klokhuis eruit. Snij de parten in dunne schijfjes. Doe eerst het beslag in de pan met boter en direct de appels op het beslag. Zorg er dus voor dat je de appels klaar hebt staan.

Pannenkoek met gist

Porties: 18 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram volkoren speltmeel
  • 300 gram bloem
  • 2 zakjes gist a 7 gram
  • 12 gram zout
  • 30 gram suiker
  • 1 liter melk
  • 4 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • boter om mee te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pannenkoek met gist:

Verwarm de melk in een pannetje tot lauwwarm. Los hier de suiker en de gist in op en laat dit 10 minuten staan. Weeg de bloem en het meel af en meng deze met het zout en de kaneel in een royale kom door elkaar. Voeg de eieren bij de melk en klop dit even goed door. Doe de helft van het melkmengsel bij het meel en roer er goed doorheen, voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe en klop even goed door. Het beslag moet van de lepel aflopen is het nog te dik voeg dan nog wat melk toe. Het kan per meelsoort nogal verschillen hoeveel vocht het opneemt. Doordat het mengsel een tijdje staat wordt het ook nog iets dikker omdat de zemelen uit het meel nog vocht op zullen nemen. Laat dit een uur op het aanrecht rijen tot zich bubbels beginnen te vormen en het beslag in volume vermeerderd is. Roer na een uur kort door.

Smelt een beetje boter in een niet al te grote koekenpan en doe er een pollepel beslag in. Beweeg de pan rond zodat het beslag zich goed verdeeld over de bodem van de pan. Wanneer er in de bovenkant gaatjes beginnen te komen en het er droog uit begint te zien draai je de pannenkoek om en bak de andere kant tot deze mooi van kleur is.

Pannenkoek met gist eet je traditioneel met stroop of poedersuiker, je kent dat nog wel van oma. Schroom natuurlijk niet om hier onbeperkt mee te variëren.

Tafel lekker !!

DeelPin151Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Crespelle con proscuitto e formaggio
Pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio

Drie-in-de-pan
Pannenkoeken

Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

Pannenkoekjes van banaan
Ontbijt en lunch

Pannenkoekjes van banaan

peren op een pannenkoek
Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Mini pannenkoekjes met sinaasappel
Nagerecht

Minipannenkoekjes met sinaasappel

Potato farl
Pannenkoeken

Potato farl; Ierse aardappel pannenkoeken

Pannenkoeken met paardenbloem
Pannenkoeken

Pannenkoeken met paardenbloem

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool
Pannenkoeken

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool

Reacties 5

  1. Frank says:
    8 maanden geleden

    Heerlijk, dit is precies hoe ik pannenkoeken lekker vind. Dun, bruin en met een beetje stroop er bovenop. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      8 maanden geleden

      Goed te horen dat het gesmaakt heeft Frank

      Beantwoorden
  2. Florina Blokland says:
    3 jaar geleden

    Zonet gemaakt, héérlijk! Recept klopt als een bus. Ik maakte ze met half biest, half melk! Dus nog vollere smaak.
    Ik houd van die degelijke recepten! Bedankt! Op instagram foto’s ervan.
    Florina Blokland

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Leuk Florina, we testen al onze recepten zelf, dus als het goed is (we maken gelukkig ook wel eens een foutje ? ) kloppen ze allemaal.

      Beantwoorden
    • Steven says:
      3 jaar geleden

      Zijn jullie zeker dat er 12 gram zout in moet per liter?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen