• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pannenkoeken

Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

door Redactie
in Pannenkoeken
1
70
Pannenkoeken beslag

Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen) – Pannenkoeken zijn mijn favoriet. Vooral met dit herfstige weer waarbij de wind om het huis giert en de blaadjes door de lucht dwarrelen. Pannenkoeken hebben iets warms, gezelligs en voor mij is het echt een familiegerecht. Vaak wordt het met kinderen geassocieerd maar veel volwassenen zijn er even gek op. Pannenkoeken zijn er in verschillende soorten en maten. Gewoon naturel met stroop of lekker met spek, appel, ananas, ham of chocolade.

Maar voordat je gaat beginnen met allerlei variaties is het belangrijk om de basis te kennen. Een pannenkoek is niks anders dan een koek die in een pan gebakken wordt. Klinkt logisch. Het begint met een pannenkoeken beslag. Het meest makkelijke pannenkoeken beslag bestaat uit 4 ingrediënten: Bloem, melk, ei en zout.

Voor het bakken van pannenkoeken heb je een koekenpan nodig. Het makkelijkste is een pan met anti-aanbaklaag zonder beschadigingen. Het mooiste is om voor je pannenkoeken en aparte pan te houden. Het hoeft geen dure pan te wezen, een huishoudwinkel eigen-merk is al voldoende. Doe de pannenkoekenpan nooit, maar dan ook nooit, in de afwasmachine. Door het bakken bouw je een vetlaagje op in de pan die juist in het voordeel werkt van het bakken. Maak hem liever schoon met warm water en evt. een heel klein beetje afwasmiddel.

Pannenkoeken beslagNu we dit weten kunnen we aan de slag met het basisrecept:

Pannenkoeken beslag

Porties: 2 a 3 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gr. bloem
  • 500 ml. melk
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 mespunt zout
  • vloeibare boter of zonnebloemolie voor het bakken

Bereidingswijze van dit recept

Pannenkoeken beslag maken doe je zo:

Doe de bloem samen met het zout in een kom. Voeg hier de eieren aan toe met ongeveer 1/3 van de melk. Mix dit alles samen met een elektrische mixer. Als alles goed gemengd is, voeg dan weer 1/3 van de melk toe. Als het beslag weer goed gemengd is, voeg dan steeds meer melk toe tot het beslag een dikte heeft wat tussen yoghurt en drinkyoghurt inzit.

Het bepalen hoeveel melk er precies in moet is altijd lastig. Eieren zijn de ene keer grote dan de andere keer, en ook bloem kan verschillend werken. Als er nog een paar kleine klontjes inzitten is dit niet erg. Tijdens het bakken verdwijnen deze vaak.

Het pannenkoeken beslag is nu klaar om te bakken. Zet je koekenpan op het vuur en laat de pan lekker warm worden. Doe een klein beetje boter in de pan en laat dit uitbruisen. Dit wil zeggen laat dat je de boter laat uit bubbelen. Als er geen bubbels meer ontstaan kun je het pannenkoeken beslag in de pan doen. Doe zoveel pannenkoeken beslag in de pan dat hij mooi de bodem bedekt. Maak een rollende beweging met de pan zodat het beslag mooi even verdeeld is over de gehele pan. Laat het nu rustig bakken. Als je naar de pannenkoek kijkt zul je zien dat de bovenkant droger wordt. Als de hele bovenkant droog is, kun je de pannenkoek omdraaien met een spatel. Gebruik een mooie brede spatel. Gaat de onderkant wat hard? Zet dan je vuur lager.

De eerste pannenkoek vertelt je heel veel. Draait hij makkelijk om en is hij stevig, dan is je beslag goed. Breekt hij? Dan is je beslag te dun. Maar het beslag niet weggooien, hoor. Als je er wat bloem bij doet kun je hem weer dikker maken. Probeer het dan nog een keer.

Je kunt nu de rest bakken! Voor het warm houden zijn verschillende methoden. Al eerder genoemd is het warmhouden in de oven. Maar een andere manier is een pan water opzetten. En hier bovenop een bord plaatsen die afsluit. Je pannenkoeken blijven mooi warm op dit bord.

Veel plezier met het bakken van pannenkoeken.

Tafel lekker !!

Tags: Basisrecepten deegZuivel
DeelPin313Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pannenkoeken met appel
Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

peren op een pannenkoek
Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Mini pannenkoekjes met sinaasappel
Nagerecht

Minipannenkoekjes met sinaasappel

Drie-in-de-pan
Pannenkoeken

Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

Pannenkoek met gist naar oma’s recept
Pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Potato farl
Pannenkoeken

Potato farl; Ierse aardappel pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio
Pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio

Pannenkoekjes van banaan
Ontbijt en lunch

Pannenkoekjes van banaan

Reacties 70

  1. Tessa says:
    5 maanden geleden

    Hoeveel pannenkoeken zijn het?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 maanden geleden

      10 tot 15 Tessa, afhankelijk van hoe dik je ze maakt.

      Beantwoorden
  2. marcel says:
    1 jaar geleden

    doe 40 gr gesmolten roomboter door het beslag hoef je niet zoveel boter in de pan te doen en de eerste lukt altijd

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Leuke tip Marcel.

      Beantwoorden
  3. Tympie says:
    2 jaar geleden

    Probeer het ook eens in een gourmet pan met uitjes erin in mijn favo

    Beantwoorden
  4. Hendrik says:
    3 jaar geleden

    Lekker! En zij pasten bij mijn fitatu eetschema!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Top! Wij zijn ervan overtuigd dat het zelf maken van basisrecepten altijd beter werkt voor eetschema’s dan de voorbewerkte producten Hendrik. Hopelijk kun je dus ook iets met de andere recepten op onze website.

      Beantwoorden
      • hans says:
        1 maand geleden

        ja

        Beantwoorden
  5. jan veenhuizen says:
    3 jaar geleden

    hallo ik bak vaak pannekoeken, mijn vrouw moet glutenvrij meel,dat halen we in de winkel, weet iemand nog een goed recept voor glutenvrije pannekoeken. gr. j.v.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Een recept voor glutenvrije pannenkoeken vind je bij het Voedingscentrum Jan.

      Beantwoorden
    • Anonieme glutenvrije hero says:
      5 maanden geleden

      Hey,
      Ik moet zelf ook glutenvrij eten en heb het zo gedaan:
      – 110g glutenvrije bakbloem van Auchan (huismerk)
      – 250ml geiten melk (mag ook andere melk zijn)
      – 2 volledige eieren
      – een snuifje zout

      Doe eerst 110g van deze bloem in een potje. Al het melk erin doen en meng tot er bubbeltjes zijn en geen brokjes meer. Voeg er 1 ei aan toe en meng tot het volledig erin zit. Doe dan de tweede erin en meng ook tot het volledig erin zit. Uiteindelijk voeg je er een snuifje zout aan toe en voila (mengen hé). Tenslot meng je alles nog is hard genoeg tot er belletjes zijn zodat het luchtig is.

      Hopelijk heeft dit geholpen!

      Mvg.
      Anonieme glutenvrije hero

      Beantwoorden
  6. Noumi says:
    4 jaar geleden

    De pannekoeken waren heerlijk vooral met kaneel en appel maar mijn kinderen houden toch meer van pannekoek met stroop

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Lekker de nostalgische smaak, niets mis mee toch? ? Probeer de pannenkoeken met gist maar eens ??

      Beantwoorden
  7. antonius says:
    5 jaar geleden

    heerlijk is door het beslag twee eetlepels rum -speculaaskruiden-rozijnen-een zakje backing-en een appel te mengen,is heerlijk ze zijn bij ons zo op.

    Beantwoorden
  8. Mieke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Cecile ,
    Dat klinkt ook best lekker ,
    ik ga het eens proberen ,je hoort nog wel van mij of het lekker was ok”‘
    Grt,Mieke..

    Beantwoorden
  9. Cecile says:
    5 jaar geleden

    Wij eten liever een hartige pannenkoek dan een zoete, soms een halve zoete als toetje.
    De hartige maak ik al langer dan 40 jaar.
    Eerst wat gesnipperde uien, paprika’s , dit wat gaar laten worden, dan het beslag erop en wat salami op de bovenkant, als de bovenkant droog is draaien en dan wat Italiaanse kruiden en verder laten garen. In het begin deed ik er ook champignons en tomaat in maar dat werd te nat, dus op gegeven moment weggelaten
    Vroeger kwamen alle vriendjes en vriendinnetjes zeker een keer per week dit bij ons eten . Dit werd heel veel pannenkoeken bakken, want we hebben 4 kinderen. Maar altijd veel lol!
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • antonius says:
      5 jaar geleden

      ga ik zeker proberen.

      Beantwoorden
  10. Mieke says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de pannenkoeken ook gebakken ,en wat zo lekker daarbij is ,ontbijtspek reepjes .mmmm heerlijk hartig !!!

    Beantwoorden
    • Hanneke Dekker says:
      5 jaar geleden

      Dat is inderdaad ook heerlijk! Superleuke tip!

      Beantwoorden
      • Mieke says:
        5 jaar geleden

        Hoi Hanneke , leuk dat je reageerde .
        Nog een tip ,Appeltjes en Rozijnen (probeer dat ook maar eens )vind je vast lekker !.

        Beantwoorden
  11. Paul says:
    6 jaar geleden

    Pannenkoeken bakken is mijn liefhebberij en overal op internet vind ik nieuwe ideeën en recepten.

    Mijn recept voor een flinke hoeveelheid pannenkoeken:
    6 eetlepels bloem
    6 eetlepels Maizena
    6 eieren
    Melk naar behoefte dus naar inzicht niet té dik of té vloeibaar.
    1 theelepel broodkruiden, geeft een heerlijke smaak
    1 theelepel bakpoeder, voor de luchtigheid
    snufje zout.

    meestal maak ik pannenkoeken als een complete maaltijd met
    champignons, ui, tomaat, spek afzonderlijke of alles in één pannenkoek.
    Deze ingrediënten vooraf gaar bakken, dan afzonderlijk of samen in de koekenpan. Niet téveel anders is er geen ruimte meer voor het beslag.
    Hiervan eet je er géén drie achter elkaar op.

    Eet smakelijk!!

    Beantwoorden
    • Paul says:
      6 jaar geleden

      Nog even ter aanvulling op mijn recept, ik voeg ook 6 pakjes vanillesuiker toe en als het beslag klaar is laat ik het minstens een half uur rusten.

      Beantwoorden
    • Hanneke Dekker says:
      6 jaar geleden

      Dat klinkt heerlijk Paul! Bedankt voor jouw recept. Dat wordt genieten en daar eet je er inderdaad geen 3 van op.

      Beantwoorden
    • Narda van Aken says:
      2 jaar geleden

      Helemaal Top! Wij wonen in Canada en willen graag een lekkere Hollandse pannenkoek. Ze zijn helemaal lekker met dit recept.

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        2 jaar geleden

        Leuk Narda, het is zo simpel en zo kun je ze overal maken.

        Beantwoorden
  12. hulsink says:
    6 jaar geleden

    De lekkerste pannenkoeken bak je in een pan ZONDER ANTI BAKLAAG!

    Beantwoorden
    • Hanneke Dekker says:
      6 jaar geleden

      Beste Hulsink, er zijn vele soorten pannen geschikt voor het bakken van pannenkoeken. Mijn favoriete heeft ook geen anti-aanbak, maar voor de basis en beginnende pannenkoekenbakkers is een pan met anti-aanbaklaag een mooie start.

      Beantwoorden
  13. Liesbeth says:
    6 jaar geleden

    Net nog gebakken. 3 eieren, 750cl melk, 325 gr bloem, ietsje zout en 1 eetlepel bakpoeder. Mengen en 30-45 min. Laten staan. Bakken in anti aanbakken en weinig olie.

    Beantwoorden
    • Hanneke Dekker says:
      6 jaar geleden

      Beste Liesbeth,
      Zo kun je de verhoudingen ook heel goed doen. Ze zijn vast ontzettend lekker geweest!

      Beantwoorden
  14. Hanneke Dekker says:
    6 jaar geleden

    Wat een mooie tips van iedereen! Bedankt daarvoor! Zo moet pannenkoeken bakken toch voor iedereen lukken.

    Beantwoorden
  15. Peter Jan says:
    6 jaar geleden

    Ik heb eens gelezen op internet dat klonten onstaan als je meteen de mixer er inzet dan gaat het te hard, je slaat dan de zaak stuk….beter is het om rustig met de handgarde in het begin te roeren…dat doe ik altijd en als alles een beetje gemend is nog ff met de mixer erdoor….ik bijna nooit klontjes….

    Beantwoorden
    • Hanneke Dekker says:
      6 jaar geleden

      Beste Peter Jan,
      Dat is jouw geheim voor goed beslag ;-). Bedankt voor het delen, wie weet werkt dat ook goed voor anderen!
      Groetjes Hanneke

      Beantwoorden
  16. P. A. Nnenkoek says:
    6 jaar geleden

    De geheimen heb ik niet ontdekt.

    Beantwoorden
  17. Arendsoog says:
    6 jaar geleden

    Ik heb dit receptbeslag in de blender gemaakt, lukt als een nieuwe en geen klontjes, maar ik heb er drie eieren in gedaan in plaats van twee stuks, ik hoop dat het beslag niet mislukt is voor de pannenkoek.
    Wat ik wel doe is het beslag een uurtje te laten rusten zodat alle natte delen goed worden opgenomen door de bloem.

    Beantwoorden
  18. Pan de Koek. says:
    7 jaar geleden

    Klontjes zijn makkelijk te voorkomen, zorg er voor dat de ingrediënten
    de zelfde temperatuur om schifting te voorkomen en zeef de bloem, je kan ook een half pakje boter smelten en door het beslag heen roeren, neem ongezouten boter als je een mespunt zout in het beslag hebt gedaan! Is olie of boter in de pan niet nodig.

    Beantwoorden
  19. patty says:
    7 jaar geleden

    wat ik ook altijd door mijn beslag doe is een zakje vanille suiker.

    Beantwoorden
    • Hanneke says:
      7 jaar geleden

      Vanillesuiker is inderdaad ook erg lekker. Het geeft het beslag een zoete touch. Bedankt voor je tip

      Beantwoorden
  20. Boris says:
    7 jaar geleden

    welke bloemen moet ik plukken voor de 250 g bloem?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Leuk Boris, verzin iets leuks. Bijna valentijn dus ik zou voor rozen gaan 😉

      Beantwoorden
  21. Ninja says:
    7 jaar geleden

    alle pannekoeken gelukt ook de eerste en die mislukt bij altijd.
    Toppie

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      En zo horen we het graag. Zonder mixje!

      Beantwoorden
  22. Joep says:
    7 jaar geleden

    Mixen met staafmixer, nooit meer klontjes, en luchtiger beslag.
    Anti aanbaklaag pan of plaatstalen pan (het echte werk) NOOIT met afwasmiddel schoonmaken! Heet water erin eventueel terug op vuur, met houten spatel aanbaksel loskrabben, afspoelen, drogen met keukenpapier. Zo doe ik het al heel mijn kokende leven, 40 jaar.

    Beantwoorden
  23. Lalala says:
    7 jaar geleden

    Ja kan er ook sinaasappelsap door heen doen

    Beantwoorden
  24. Peneloopee says:
    8 jaar geleden

    Ik doe altijd een eetlepeltje backing soda door het beslag. Je zou eens moeten googlen op Backing Soda. Waar je dat allemaal voor kunt gebruiken! Echt een heel bijzonder product. Maar ook voor je pannenkoeken beslag, daar wordt het heel luchtig van.

    Beantwoorden
  25. ikhouvanzoet!1 says:
    8 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt, heerlijk!

    Beantwoorden
  26. Drumles Den Haag says:
    8 jaar geleden

    Zo makkelijk he! Je hebt geen pre-made pannenkoek pak meer nodig. Heerlijk simpel en te maken met allerlei soort meel. Spelt, volkoren etc. Lekker!!

    Beantwoorden
  27. bine says:
    8 jaar geleden

    Hallo. .Een tip wat ik altijd door het beslag doe is een
    kopje koffie. .smaakt echt heerlijk

    Beantwoorden
    • Vanessa Agnetha says:
      8 jaar geleden

      Ik heb het geprobeerd met koffie. Volgende keer doe ik er een espresso in. Smaakt onverwachts heerlijk! 😀

      Beantwoorden
      • Lekker Tafelen says:
        8 jaar geleden

        Grappig idee Vanessa, Koffie in pannenkoeken. Laat je weten hoe de esspresso variant uitpakt?

        Beantwoorden
    • RICHARD says:
      4 jaar geleden

      3 fijne momenten met pannenkoeken in mijn leven. De eerste, de eerste met frikandel en siroop en de eerste met koffie. Geweldig lekker.

      Beantwoorden
  28. Marcel says:
    8 jaar geleden

    Zakje vanille suiker door het beslag doet wonderen. Maakt de pannenkoeken net dat kleine beetje lekkerder.

    Beantwoorden
  29. andre0101 says:
    8 jaar geleden

    Heerlijk hoor deze pannenkoeken mijn kinderen zijn er dol op (ik ook hoor!!).

    Beantwoorden
  30. Pinguin says:
    8 jaar geleden

    Door het beslag een beetje stroop mixen , is lekker probeer maar , en een beetje olie is ook goed , maar niet teveel MATE
    bakken met margarine , al;s je pannekoek schuift in de pan , kan hij worden gekeerd , plakt hij nog vast ……effe wagte .
    Ik maak al pannekoeken sinds ik op kamers woon .
    Lekker dun , ( pannetje heet water onder het bord waar je de net gebakken pannekoeken op doet , bord eroverheen , en ze blijven lekker warm , na het bakken de borden omdraaien en de eerste liggen weer bovenaan .
    Eet smakelijk

    Beantwoorden
  31. Diaantje says:
    8 jaar geleden

    Heerlijke pannenkoeken met deze mix! Ik heb ze gebakken in varkensvet. Echt een aanrader.

    Beantwoorden
  32. andre0101 says:
    8 jaar geleden

    Een heerlijk recept mijn kinderen zijn er dol op ( ik ook hoor !!!)

    Beantwoorden
  33. Hanny says:
    8 jaar geleden

    Het pannenkoekbeslag was erg lekker, ik heb er nog n beetje kaneel doorgedaan, dit is veel beter dan uit n pak!!

    Beantwoorden
    • phoebe says:
      3 jaar geleden

      ze zijn echt lekker

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        3 jaar geleden

        Laat dat nu net de bedoeling geweest zijn ? Leuk dat je het deelt Phoebe!

        Beantwoorden
  34. Hanny says:
    8 jaar geleden

    Heel goed beslag, heb er nog n beetje kaneel doorgedaan, is beter dan uit n pak!!

    Beantwoorden
  35. Laura says:
    8 jaar geleden

    Hoi pannenkoeken liefhebbers! Ik heb nog een tip. (gekregen van mijn moeder) Als je een scheutje arachide olie in het beslga doet dan krijg je geweldig mooie goudbruine pannenkoeken zonder donkere puntjes. 🙂 Kook ze!

    Beantwoorden
  36. Korenmans says:
    8 jaar geleden

    In onze familie doen we van de 900ml melk er 300ml minder in en in plaats daarvan een biertje erin.
    Om praktische redenen begin ik altijd eerst met de 600ml melk, dan de eieren, dan de bloem en afsluitend het biertje. Mijn beslag is dan snel gemaakt en lekker luchtig.

    Beantwoorden
  37. Peter Sneep says:
    8 jaar geleden

    Supergoed recept. Ik ben helemaal tevreden over het resultaat.

    Beantwoorden
  38. Trudy says:
    8 jaar geleden

    Hallo bakkers,

    Wat ook een heerlijke droge combi is (zodat je geen vieze vette vingers krijgt) is een flinke scheut (olijf) olie door het beslag te mengen. Als je gaat bakken even een beetje olie in de pan doen, met een servet of keukenrol door de pan heen wrijven en bakken maar !!!
    Geen geknoei met boter en vieze vette vingers ;-).
    Veel plezier met bakken !!

    Beantwoorden
  39. Vanessa Agnetha says:
    8 jaar geleden

    Voorheen bakte ik pannenkoeken altijd met Koopmans. Uit noodzaak (tis zondagochtend) en enorme pannenkoekencraving, toch maar recept op internet gezocht. Zo kwam ik hier. Wist niet dat het nog makkelijker kon. Kant-en-klare pannenkoeken mix komt er bij mij niet meer in! Lekker smullen nu!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Wij zijn helemaal blij dit te horen Vanessa. Het heeft zoveel voordelen om zonder die kant-en-klare mixen te bakken. We zijn benieuwd of ze lukken!

      Beantwoorden
      • Vanessa Agnetha says:
        8 jaar geleden

        Ja, ze zijn gelukt hoor! Superlekker!

        Beantwoorden
  40. Sadie says:
    9 jaar geleden

    Goed recept, maarrr…. je moet pannenkoekenbeslag altijd minimaal een half uurtje (liefst in de koelkast) laten rusten voordat je met bakken begint. Het meel heeft dan de tijd om wat op te `zwellen` en wordt ook wat dikker. Te dik? Dan gewoon een klein beetje extra melk.
    Gr. en succes met je site en recepten.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      Dank je Sadie. Meestal hebben ze daar het geduld niet voor 😉

      Beantwoorden
      • yvonne says:
        8 jaar geleden

        en wil je ze nog lekkerder en luchtiger klop dan het eiwit stijf en spatel dat er voorzichtig doorheen

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          8 jaar geleden

          Heerlijk die tips van pannenkoekenbakkers. Dankjewel Yvonne

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen