• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pannenkoeken

Pannenkoeken met appel

Met dit recept krijg je echt de smaak van appel in de pannenkoeken

door Connie Derks
in Pannenkoeken
0
0
pannenkoeken met appel

Pannenkoeken met appel – als ontbijt, lunch of diner, pannenkoeken zijn altijd lekker.

Pannenkoeken beslag maak je makkelijk zelf

Om lekkere pannenkoeken met appel te maken heb je echt geen pannenkoekenmeel nodig. Met het grootste gemak mix je zelf het lekkerste beslag. Een beetje havermout door het beslag maakt er al direct meergranen van en zorgt dat het voedzamer wordt. Gruwel je van de textuur van havermout? Niet nodig, want je ziet het niet omdat het helemaal vermalen wordt in het beslag.

Appel in en op de pannenkoek

Als je het over pannenkoeken met appel hebt dan wil je dat fruit ook proeven. Daarom zit er in het beslag nog een extra geraspt appeltje. De kaneel voegen we toe om de smaak nog beter tot zijn recht te laten komen. De schijfjes appel worden eerst even voorgebakken zodat de appel niet te hard is tijdens het eten. Je kunt hiervoor het beste jonagold of elstar gebruiken. Die appels zijn lekker friszuur en vallen niet uit elkaar. Een beetje appelstroop erop in plaats van poedersuiker en je hebt appel in drievoud.

Het omdraaien van de pannenkoek

Een gevulde pannenkoek met stukken fruit zoals deze pannenkoek met appel is vaak net iets lastiger omdraaien. Door de appels eerst in de pan te leggen en daarna het beslag erover te verdelen liggen ze al een beetje vast maar gaan ze vaak alsnog los bij het omdraaien. Als je direct de appels iets optilt na het toevoegen van het beslag kun je de pannenkoek makkelijker omdraaien zonder dat de appels eraf vallen.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Pannenkoeken met appel

Porties: 10-15 afhankelijk van grootte van de pan
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 25 gram custard
  • 50 gram havermout
  • 1 liter melk
  • 50 gram suiker
  • 4 eieren
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 2 tl. kaneel
  • 1 tl. zout
  • boter om in te bakken
  • 1,5 kg appels Elstar of Jonagold

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pannenkoeken met appel:

Maak als eerste het beslag, het bakt namelijk fijner als het beslag een tijdje heeft gestaan. Meng hiervoor de bloem, bakpoeder, custard, suiker, zout, kaneel en havermout. Smelt de boter. Klop de eieren los en doe deze samen met de helft van de melk bij het bloemmengsel. Roer door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de rest van de melk en de boter toe. Zet er een staafmixer in om alles goed te mengen en de havermout te vermalen. Zet opzij.

Schil de appels, en rasp 1 appel op een grove rasp of snijd er kleine blokjes van. Doe dit bij het beslag en roer door. De rest van de appels snijd je in vieren en van die partjes snijd je, afhankelijk van de grootte van de appel, 4 -5 schijfjes. Verhit een koekenpan en smelt hierin een eetlepel boter. Bak hierin de appels tot ze beetgaar, maar wel nog iets stevig zijn. Doe ze in een kom en dek af zodat ze warm blijven.

Roer het beslag even door en kijk of er eventueel nog iets melk bij moet. Het beslag moet dik vloeibaar zijn. Zet een pan met heet water klaar en leg hierop een bord en een deksel. Door de pannenkoeken met appel op het bord te leggen en af te dekken met een deksel blijven ze lekker warm.

Verhit een koekenpan en smelt hierin een beetje boter. Leg ongeveer 8 schijfjes appel in de pan. Schep met een pollepel beslag over de appels in de pan en laat dit door met de pan te bewegen uitvloeien. Haal de appels even een beetje naar boven zodat er een beetje beslag onder de appels kan lopen. Door deze handeling kun je de pannenkoek makkelijker omdraaien. Als de bovenkant dof begint te worden en de pannenkoek loslaat van de bodem draai je hem om. Bak ook de andere kant mooi goudbruin. Schuif de pannenkoek op het bord en houdt warm onder de deksel. Bak zo alle pannenkoeken.

Serveer de pannenkoeken met appel met appelstroop of kaneelsuiker.

Tafel lekker !!

DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

peren op een pannenkoek
Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Mini pannenkoekjes met sinaasappel
Nagerecht

Minipannenkoekjes met sinaasappel

Drie-in-de-pan
Pannenkoeken

Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

Pannenkoek met gist naar oma’s recept
Pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Potato farl
Pannenkoeken

Potato farl; Ierse aardappel pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio
Pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio

Pannenkoekjes van banaan
Ontbijt en lunch

Pannenkoekjes van banaan

Pannenkoeken met paardenbloem
Pannenkoeken

Pannenkoeken met paardenbloem

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen