Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mini pannenkoekjes met sinaasappel

Lekker lunchen met deze frisse pannenkoekjes met sinaasappel. De melk is vervangen door sinaasappelsap wat dit recept lactosevrij maakt.

0 2.265

Mini pannenkoekjes met sinaasappel – 3 in de pan ken je ze nog? Deze versie is lactose vrij en lekker als lunch of nagerecht voor groot en klein.

3 in de pan

Mijn moeder bakte op woensdag vaak pannenkoeken als we uit school kwamen. Meestal grote pannenkoeken maar soms ook 3 in de pan. Dit type pannenkoek is van een dikker beslag wat niet zo uitloopt. Hier kun je mooie ronde pannenkoeken van bakken. Bij mij thuis waren ze meestal royaal gevuld met rozijntjes of stukjes appel. Het voordeel van deze pannenkoekjes is dat drie hongerige magen alle drie de eerste pannenkoek krijgen.

Sinaasappelsap

In dit recept is de melk vervangen door sinaasappelsap wat een lekkere frisse smaak geeft. Bijkomend voordeel is dat je zo ongemerkt extra vitamines binnenkrijgt. Ook voor mensen met een lactose-intolerantie is dit een leuk recept omdat hier geen melk of boter aan te pas komt.

Mini pannenkoekjes met sinaasappel

Mini pannenkoekjes met sinaasappel

Voor 12 pannenkoekjes

  • 200 gram vers sinaasappel sap
  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 gram suiker
  • 1 ei
  • olie om in te bakken

Schud de sinaasappelsap in een kom, voeg er het ei en de suiker aan toe en klop even door. Zeef de bloem en de bakpoeder erboven en roer alles tot een egaal mengsel. Verwarm een koekenpan, schud er een beetje olie in en schep met een jus lepel 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Je kan met de onderkant van de lepel het beslag een klein beetje vormen tot mooie cirkels. Bak ze mooi bruin en gaar. Serveer ze warm met een klein beetje honing.

Tafel lekker!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer