• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Pannenkoekjes van banaan

door Connie Derks
in Ontbijt en lunch, Pannenkoeken
0
0
Pannenkoekjes van banaan

Pannenkoekjes van banaan – Maak van je ontbijt een feestje met deze pannenkoekjes van banaan.

Pannenkoekjes van banaan

Je leest het goed niet met banaan maar van banaan. In het beslag zit lekker veel gepureerde banaan. Dit zorgt voor een heerlijk zacht pannenkoekje met de zoete smaak van banaan.

Ontbijten met pannenkoekjes van banaan is een mooie manier om aan je dagelijkse portie fruit te komen, maar ook om die bananen die je anders misschien weggooit te gebruiken. Want we denken al gauw dat een gevlekte banaan niet meer lekker is. Om zo uit het vuistje te eten kan de smaak inderdaad overheersend en een beetje melig zijn, maar om te verwerken in deze pannenkoekjes zijn ze perfect. Zo maak je van de nood een deugd.

Overrijpe bananen? Ontdoe ze van hun schil en bewaar ze in de diepvries voor de lekkerste toepassingen.

Een supereenvoudig beslag

Mixen voor pannenkoeken zijn helemaal nergens voor nodig, je maakt namelijk in een handomdraai makkelijk zelf een pannenkoekbeslag. Voor pannenkoekjes van banaan is het niet anders. Doe de ingrediënten in een hoge kom, zet de staafmixer erin en blender tot een glad beslag. Dat is alles. Laat het beslag het liefst een half uurtje staan om er makkelijker pannenkoekjes van te kunnen bakken. Door het beslag te laten rusten kan de bloem zich ontwikkelen wat er voor zorgt dat de pannenkoekjes minder snel breken of blijven plakken.

Laat pannenkoekenbeslag een half uurtje staan en je bakt makkelijker pannenkoeken!

ontbijt en lunch met banaan

Ontbijt en lunch met banaan; Fruitig, lekker & verantwoord

Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.

Pannenkoekjes van banaan

Porties: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 bananen
  • 75 gram bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pannenkoekjes van banaan:

Schil de bananen en breek ze in stukken. Doe deze samen met de overige ingrediënten in een hoge kom. Zet de staafmixer er in en meng tot een glad beslag. Heb je geen staafmixer? Prak dan de bananen fijn met een vork. Klop de eieren met het zout los en voeg daar de bananen aan toe. Meng er nu de bloem doorheen. Bij deze manier heb je waarschijnlijk kleine klontjes in je beslag. Dit zijn de stukjes banaan en dat is niet erg. Zorg er wel voor dat de bloem goed gemengd is want klontjes bloem in het beslag is niet smakelijk.

Zet het beslag wanneer mogelijk een half uurtje (langer mag ook) in de koelkast.

Smelt een klontje boter in een warme koekenpan en bak er kleine pannenkoekjes van. Schep 1 grote lepel beslag per pannenkoekje in de pan en veeg deze een klein beetje uit elkaar. Bak naar gelang de grootte van de pan en pannenkoekjes 2 of 3 pannenkoekjes gelijk.

Serveer de pannenkoekjes van banaan warm met eventueel een beetje honing of met vers fruit en een lepel yoghurt of kwark erbij.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Jam met minder suiker
Ontbijt en lunch

Jam met minder suiker

Sandwich gegrilde groenten
Ontbijt en lunch

Sandwich gegrilde groenten met courgette spread

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Kersen kwark
Ontbijt en lunch

Kersen kwark

tosti uit de pan met franse kaas
Ontbijt en lunch

Tosti uit de pan, met Franse kaas

Spinaziesoufflé met geitenkaas
Ontbijt en lunch

Spinaziesoufflé met geitenkaas

Sandwich feta
Ontbijt en lunch

Hot sandwich feta met gegrilde paprika

Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas
Ontbijt en lunch

Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen