• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Connie Derks door Connie Derks
in Pannenkoeken
0
0
peren op een pannenkoek

Peren op een pannenkoek – een lekkere manier om aan je 2 stuks fruit per dag te komen is deze pannenkoek met peren. Kinderen zijn er dol op!

De klassieke Hollandse pannenkoeken met poedersuiker of stroop zijn natuurlijk niet de meest gezonde versie. Een luxere versie wordt al snel gemaakt met spek, appel of kaas. Maar heb je al eens gedacht aan peren op een pannenkoek? Probeer het maar eens. Je zult verrast zijn van de heerlijke smaak. Met een beetje kaneelsuiker maak je het feest compleet.

Eerst even voorbakken

Het makkelijkst is het als je de peren even voor bakt. Zo ben je er zeker van dat ze echt gaar zijn en je voorkomt dat de peren verkleuren. Peren op een pannenkoek lukt zo echt veel beter. Ook het bakken van de pannenkoeken gaat sneller en je voorkomt door het voorbakken van de peren dat ze stuk gaan met het omdraaien van de pannenkoeken.

Peren op een pannenkoek is echt een lekkernij. Maak eerst je beslag want beslag dat een uurtje gestaan heeft bakt makkelijker dan net gemaakt beslag. Een staafmixer is extra handig bij het maken van pannenkoeken beslag. Bak dan de peren en vervolgens de pannenkoeken. Ieder kind klapt in z’n handjes bij het zien van peren op een pannenkoek!

Peren

Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig

Hollandse peren, lekker, gezond een zeer veelzijdig. Uit het vuistje, in een salade of in gebak. Met peren zit je altijd goed.

Peren op een pannenkoek

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 peren
  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 1 theelepel (vanille) suiker
  • ½ theelepel bakpoeder
  • boter om in te bakken
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ theelepel kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Peren op een pannenkoek doe je zo:

Meng de 2 eetlepels suiker met de kaneel en zet opzij.

Meng de bloem met het bakpoeder, zout en vanillesuiker.

Doe de helft van de melk en de eieren bij de bloem en klop dit krachtig door tot alle klontjes weg zijn. Verdun het beslag nu naar wens met de rest van de melk. Maak je je beslag met de staafmixer? Doe dan alles in één keer in een litermaat of hoge kom en mix alles door elkaar.

Zet het beslag een tijdje weg en schil de peren. Snij deze in kwarten en dan al naar gelang de dikte van de parten in 2 of 3 schijfjes. Bak de peren even voor in je koekenpan met een beetje boter. Ze hoeven niet bruin te worden alleen een beetje zachter. Leg de peren op een bord en spoel de pan tussentijds om om aanbakken te voorkomen.

Verwarm de pan weer tot deze goed heet is. Zet het vuur iets lager en smelt weer een beetje boter, schep er een lepel beslag in en verdeel dit met een draaiende beweging over de pan. Verdeel nu direct ¼ van de perenplakjes over het beslag. Dit moet vrij snel gebeuren want de plakjes moeten blijven plakken aan je beslag. Wanneer de randen van je pannenkoek gaar zijn en je beslag dof begint te zien draai je de pannenkoek om.

Bak de andere kant nu mooi goudbruin en gaar. Bak zo alle pannenkoeken. Serveer de pannenkoeken met peer lekker warm en bestrooit met kaneelsuiker.

Heb je peren of beslag over? Je kunt dit mits koel bewaard de volgende dag prima gebruiken om de restjes op te maken. Peren op een pannenkoek moet je dus echt vaker doen, die restjes zijn heerlijk bij de lunch of als nagerecht met een bolletje ijs!

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Crespelle con proscuitto e formaggio
Pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio

Drie-in-de-pan
Pannenkoeken

Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

Pannenkoekjes van banaan
Ontbijt en lunch

Pannenkoekjes van banaan

Mini pannenkoekjes met sinaasappel
Nagerecht

Minipannenkoekjes met sinaasappel

Potato farl
Pannenkoeken

Potato farl; Ierse aardappel pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept
Pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Pannenkoeken met paardenbloem
Pannenkoeken

Pannenkoeken met paardenbloem

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool
Pannenkoeken

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen