Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt – Soms heb je van die dagen en heb je geen zin om lang in de keuken te staan. Afhalen is geen optie, je wil gezond en lekker eten, maar geen kapitalen uitgeven. Dit recept is klaar in een half uurtje met een paar basis ingrediënten, dus het boodschappenlijstje is maar kort.
Makkelijk, snel en erg lekker
Je hoeft niet altijd uren in de keuken te staan om een lekker en gezond hoofdgerecht op tafel te zetten. Het kan soms zo eenvoudig zijn dat je denkt: “waarom deed ik het niet eerder zo?”. Je bent vaak een bepaalde manier van koken gewend en zeker als je denkt snel te moeten koken, val je makkelijk terug op gewoontes.
Meer smaak en minder afwas, dat wil jij toch ook?
De parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt is echt een topper in heel veel opzichten. Bloemkool is een favoriete groente die vaak wordt gegeten met een balletje gehakt. Door de bloemkool en het gehakt anders te klaar te maken win je tijd, en niet onbelangrijk, ook smaak.
Door het draaien van die balletjes over te slaan heb je al een behoorlijke tijdwinst.
Het gehakt bak je samen met gesneden ui en royaal kerriepoeder lekker rul. De bloemkool snijd je in kleine hapklare roosjes zodat ze snel gaar zijn. Die roosjes gaar je bij het gehakt in de pan, zo krijgen ze lekker veel smaak en het scheelt ook weer een pan in de afwas. Bovendien wordt de bloemkool prachtig geel door de kerrie in het gehakt. Het bakvocht bind je een beetje met maizena zodat er een saus ontstaat wat weer erg lekker is bij de parelcouscous.
Met het bord op schoot
Parelcouscous ziet er leuk uit en is makkelijk te eten. Dat maakt dat de bloemkool met kerriegehakt makkelijk te eten is met het bord op schoot. Je lepelt het makkelijk uit een kom zonder dat er een mes nodig is.
Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit geen traditionele couscous maar een soort pasta die vergelijkbaar is met andere pastasoorten. Door zijn ronde vorm doet het denken aan couscous.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram parelcouscous
- 350 gram gemengd gehakt
- 1 bloemkool
- 2 uien
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel boter
- 250 ml groentebouillon
- Zout en peper
- 1 eetlepel maizena
- paar takjes peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt:
Snipper de ui grof
Snijd de bloemkool in kleine roosjes
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakkin.
Maak ondertussen het bloemkoolgehaktmengsel. Neem een ruime hapjespan waarop een deksel kan worden geplaatst.
Doe boter in de hapjespan en bak de uien glazig.
Voeg het gehakt en de kerrie toe en bak dit rul.
Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
Doe de bloemkoolroosjes bij het gehaktmengsel en breng dit met de deksel op de pan aan de kook.
Gaar de bloemkool in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Roer tussendoor het mengsel even om.
Breng de bloemkool met kerriegehakt eventueel verder op snaak met zout en peper.
Los de maizena op in 3 eetlepels water en giet dit al roerende bij het bloemkoolgehaktmengsel en kook dit even door.
Giet de parelcouscous af en doe die in een grote schaal of in kommen. Schep het bloemkoolgehaktmengsel erop en serveer direct.
Tafel lekker !!