• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Asperges met pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus

door Connie Derks
in Pastagerechten, Visgerechten
0
0
Asperges, pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus

Asperges met pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus – Asperges met pasta een variatie op de traditionele krieltjes want waarom zouden we altijd aardappelen bij de asperges eten? Asperges zijn een mooie groente met een subtiele smaak. Die smaak combineert uitstekend met vele soorten vis. Vaak wordt er al snel naar de zalm of de garnalen gegrepen als men vis combineert met asperges. Erg lekker en ook mooi van kleur, maar waarom niet eens een heerlijk stukje kabeljauw. Lekker knapperig gebakken met een sausje met dille. Probeer het maar eens het zal vast vaker op het menu gaan verschijnen.

Asperges met pasta en kabeljauw

Pastagerecht met vis

Ingrediënten per persoon

  • 350 gram asperges
  • 125 gram kabeljauw
  • 100 gram verse pasta
  • 1 zacht gekookt eitje
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout
  • liefst verse dille
  • dille saus naar smaak

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van boven naar beneden. Snij de onderste 3-4 cm er af. Zet ze op in ruim water met een klontje boter en een snufje zout en breng aan de kook. Eenmaal aan de kook de warmtebron uitdraaien en 15-20 minuten laten staan met de deksel op de pan. Zet in de tussen tijd de pan met water voor de pasta op. Kook per persoon een eitje zacht. Breng de kabeljauw op smaak met zout, peper en een beetje dille en wentel deze door de bloem. Verwarm de boter met de olie en bak hierin de kabeljauw op een redelijk hoog vuur 3 minuten aan beide zeiden. Kook de pasta gaar. Verdeel de pasta en asperges over de borden en leg de kabeljauw erboven op. Verdeel wat saus half over de asperges en half over de kabeljauw en leg er een doorgesneden zacht gekookt eitje bovenop. Bestrooi alles met wat dille.

Dille saus

  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 300 gram melk
  • zout, peper
  • 2-3 takjes verse dille gehakt
  • of 1 theelepel gedroogde dille

Smelt in een pannetje de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat de boter met de bloem een minuutje pruttelen en voeg er dan met beetjes de melk aan toe. Laat dit goed doorkoken en breng op smaak met zout, peper en dille.

Tags: GroenteGroenten - Stengelgroenten - AspergesStengelgroentenVis - KabeljauwVis - Verse visVis - Verse Vis - Rondvis
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes
Bijgerecht

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Ragout van asperges en kip
Hoofdgerecht

Ragout van asperges en kip

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes
Pannenkoeken

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen