Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges met pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus

Asperges met pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus – Asperges met pasta een variatie op de traditionele krieltjes want waarom zouden we altijd aardappelen bij de asperges eten? Asperges zijn een mooie groente met een subtiele smaak. Die smaak combineert uitstekend met vele soorten vis. Vaak wordt er al snel naar de zalm of de garnalen gegrepen als men vis combineert met asperges. Erg lekker en ook mooi van kleur, maar waarom niet eens een heerlijk stukje kabeljauw. Lekker knapperig gebakken met een sausje met dille. Probeer het maar eens het zal vast vaker op het menu gaan verschijnen.

Asperges met pasta en kabeljauw

Pastagerecht met vis

Ingrediënten per persoon

  • 350 gram asperges
  • 125 gram kabeljauw
  • 100 gram verse pasta
  • 1 zacht gekookt eitje
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout
  • liefst verse dille
  • dille saus naar smaak

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van boven naar beneden. Snij de onderste 3-4 cm er af. Zet ze op in ruim water met een klontje boter en een snufje zout en breng aan de kook. Eenmaal aan de kook de warmtebron uitdraaien en 15-20 minuten laten staan met de deksel op de pan. Zet in de tussen tijd de pan met water voor de pasta op. Kook per persoon een eitje zacht. Breng de kabeljauw op smaak met zout, peper en een beetje dille en wentel deze door de bloem. Verwarm de boter met de olie en bak hierin de kabeljauw op een redelijk hoog vuur 3 minuten aan beide zeiden. Kook de pasta gaar. Verdeel de pasta en asperges over de borden en leg de kabeljauw erboven op. Verdeel wat saus half over de asperges en half over de kabeljauw en leg er een doorgesneden zacht gekookt eitje bovenop. Bestrooi alles met wat dille.


Vis online bestellen? Vis Winkel Online levert topkwaliteit vis met een uitstekende service binnen 24 uur bij jou aan huis. Bestel nu en zet morgen dit heerlijk visrecept op tafel.

Dille saus

  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 300 gram melk
  • zout, peper
  • 2-3 takjes verse dille gehakt
  • of 1 theelepel gedroogde dille

Smelt in een pannetje de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat de boter met de bloem een minuutje pruttelen en voeg er dan met beetjes de melk aan toe. Laat dit goed doorkoken en breng op smaak met zout, peper en dille.

Printen



Asperges met pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.