- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Asperges met pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus

Asperges met pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus – Asperges met pasta een variatie op de traditionele krieltjes want waarom zouden we altijd aardappelen bij de asperges eten? Asperges zijn een mooie groente met een subtiele smaak. Die smaak combineert uitstekend met vele soorten vis. Vaak wordt er al snel naar de zalm of de garnalen gegrepen als men vis combineert met asperges. Erg lekker en ook mooi van kleur, maar waarom niet eens een heerlijk stukje kabeljauw. Lekker knapperig gebakken met een sausje met dille. Probeer het maar eens het zal vast vaker op het menu gaan verschijnen.


Asperges met pasta en kabeljauw

Pastagerecht[1] met vis [2]

Ingrediënten per persoon

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van boven naar beneden. Snij de onderste 3-4 cm er af. Zet ze op in ruim water met een klontje boter en een snufje zout en breng aan de kook. Eenmaal aan de kook de warmtebron uitdraaien en 15-20 minuten laten staan met de deksel op de pan. Zet in de tussen tijd de pan met water voor de pasta op. Kook per persoon een eitje zacht. Breng de kabeljauw op smaak met zout, peper en een beetje dille en wentel deze door de bloem. Verwarm de boter met de olie en bak hierin de kabeljauw op een redelijk hoog vuur 3 minuten aan beide zeiden. Kook de pasta gaar. Verdeel de pasta en asperges over de borden en leg de kabeljauw erboven op. Verdeel wat saus half over de asperges en half over de kabeljauw en leg er een doorgesneden zacht gekookt eitje bovenop. Bestrooi alles met wat dille.

Dille saus

Smelt in een pannetje de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat de boter met de bloem een minuutje pruttelen en voeg er dan met beetjes de melk aan toe. Laat dit goed doorkoken en breng op smaak met zout, peper en dille.

Links in dit recept:
  1. Pastagerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/pastagerechten/
  2. met vis : https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/met-vis/
  3. asperges: https://lekkertafelen.nl/special/asperges/
  4. kabeljauw: https://lekkertafelen.nl/special/kabeljauw/