Cannelloni met zalm, ricotta en venkel – Een heerlijke, romige ovenschotel met pasta en vis, dat is altijd een goed idee. We hebben een cannelloni met zalm, ricotta en venkel voor je. Denk nu niet meteen ‘dat gepruts om die cannelloni te vullen, daar heb ik geen zin in’, want daar hebben we wel een trucje voor. Daar over later meer. De vulling van de cannelloni, met gerookte zalm, is zo lekker dat je dit pastagerecht gewoon op een feestdag of bij een speciaal etentje op tafel kunt zetten. En we beloven je dat niet ingewikkeld is om te maken.
Gerookte zalm in een ovenschotel, ook voor niet fervente visliefhebbers
Niet iedereen is een even grote visliefhebber. Toch lusten de meeste mensen wel gerookte zalm. Ook de echte visliefhebbers weten gerookte zalm wel te waarderen. Een goede reden dus om het in een pastagerecht te gebruiken. Het klinkt misschien wat gek om gerookte zalm in een warm gerecht te verwerken. Tenslotte is de vis niet meer rauw als hij gerookt is. Maar in de cannelloni met zalm is gerookte zalm een prima keuze, zeker ook omdat je daarmee heel snel een vulling voor de pasta kunt maken.
Zo vul je heel makkelijk cannelloni met zalm
Misschien heb jij het ook wel eens geprobeerd; cannelloni vullen met een klein lepeltje. Over het algemeen word je daar niet blij van, want het kost heel veel tijd en het is best een beetje een gesmeer. Maar… het kan ook makkelijker. Veel makkelijker! Als je de cannelloni met zalm gaat vullen, gebruik je een koude vulling. Die kun je dus heel makkelijk in een spuitzak doen. Als je een spuitzak met een mondje met een grote opening gebruikt, kun je de vulling heel makkelijk in de cannelloni buisjes spuiten. Je zult zien dat je zo in een razend tempo de cannelloni vult. Dat maakt het gerecht ook geschikt om te serveren als je veel gasten hebt en een grote hoeveelheid maakt. Dus, je hebt geen reden meer om alleen cannelloni bij een Italiaans restaurant te eten, zelf maken is best makkelijk!
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Cannelloni met zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 16 cannelloni buisjes
- 200 gram gerookte zalm
- 300 gram venkel
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gram ricotta
- 200 ml kookroom
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram panko
- een klein bosje verse dille
- zout en peper
- olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je cannelloni met zalm, ricotta en venkel:
Snipper de ui heel fijn.
Hak de knoflook.
Snijd de zalm heel fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Hak de dille fijn.
Snijd de venkel in heel dunne plakjes en hak die fijn.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui, de venkel en de knoflook, tot de venkel beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Zet even weg en laat afkoelen.
Meng in een grote kom de ricotta met de kookroom. Breng op smaak met zout en peper.
Roer 250 gram van het ricottamengsel door de zalm, de helft van de dille en het afgekoelde venkelmengsel. Doe het mengsel in een spuitzak.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een passende ovenschaal en verdeel de helft van het overgebleven ricottamengsel over de bodem.
Spuit nu de vulling in de cannellonibuisjes en leg ze in de ovenschaal.
Verdeel de rest van de ricotta over de cannelloni.
Meng in een kom de panko met de geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de dille. Strooi dit over het gerecht.
Zet de schaal met de cannelloni met zalm een half uur in de oven om goed heet te worden en lichtbruin te kleuren.
Serveer de cannelloni direct.
Tafel lekker !!