Catalaanse fideo met saucijsjes (worstjes) – Paëlla kennen jullie allemaal wel toch? De Spaanse paëlla is een rijkelijk met vis gegarneerde rijstschotel die wereldwijde bekendheid geniet. Maar weet je dat er in Spanje ook een variant op deze rijstschotel gemaakt wordt? De Spaanse Fideo. Hierbij wordt de rijst vervangen voor Fideo, een zeer dunne Spaanse pasta die een beetje aan vermicelli doet denken. Met deze pasta wordt letterlijk het recept van de paëlla gehanteerd. Pak dus een recept voor paëlla en vervang de rijst door Fideo en er gaat een heel nieuwe wereld voor je open.
De pastasoort Fideo leent zich ook prima voor het maken van andere variaties. In onderstaand recept laten we je zien hoe je er saucijsjes (of andere worstjes) in verwerkt. Een eenpansgerecht dat iedereen waardeert. Schenk er een Spaanse rode wijn bij en je waant je onder de Spaanse zon.
Kun je Fideo in de nabije omgeving niet krijgen? Bestel Fideo online.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Catalaanse fideo met saucijsjes ( worstjes)
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 650 gr worstjes( dat kunnen verschillende smaken zijn)
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 blik tomatenstukjes chili 400 gram
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 takje tijm
- 1 liter kippenbouillon
- 250 gr fideos of vermicelli
- zout / peper
- wat gesnipperde peterselie
- wat geraspte pecorino kaas
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Catalaanse fideo met saucijsjes:
Verhit olijfolie in een grote ruime pan en bak hierin de verschillende soorten worsten goudbruin. Schep de worsten uit de pan. Doe nog een scheut olijfolie erbij in de pan en bak de ui en knoflook zachtjes gaar. Doe het blik tomaten met chili en de paprikapoeder en takje tijm bij de ui en knoflook en laat even (2 a 3 minuten) koken. Nu mogen de worsten, de pasta en de liter kippenbouillon erbij. Breng op smaak met peper en zout.
Dek de pan af en laat zachtjes sudderen tot het vocht is verdwenen, maar laat het niet droog worden.
Serveer de Catalaanse fideo met saucijsjes met gesnipperde peterselie en gemalen pecorino.
Tafel lekker !!