Citroenpasta met garnalen en courgette – Een snel en smaakvol pastagerecht.
Pasta’s staan ongetwijfeld bij jullie allemaal regelmatig op tafel. Vaak met de bekende tomatensaus, maar je kunt daar natuurlijk veel meer mee. Te beginnen bij de pastasoort. Alleen daarmee kun je al oneindig veel variatie op tafel zetten. Maar bij Lekker Tafelen combineren we natuurlijk graag met verse ingrediënten. En in dit geval gaan dat een keertje geen tomaten zijn.
Met lekkere verse garnalen
In de meeste pasta’s wordt gehakt of kip verwerkt. Kies ook eens voor garnalen. Ze zijn smaakvol en geven je pasta een hele eigen look. Met zo’n eenvoudige aanpassing zet je je eigen trots op tafel, en dat ga je merken als de bordjes citroenpasta met garnalen en courgette tot de laatste kruimel leeg gaan.
Geen tomaten maar courgette
We zeiden al dat we er geen tomaten in gaan verwerken. In deze citroenpasta met garnalen en courgette kiezen we voor, je raadt het al, de courgette. Deze veelzijdige groente is de zomermaanden volop verkrijgbaar. Wie een eigen moestuin heeft weet hoe hard deze groente groeit. Binnen no-time heb je een overschot. Dat is dan ook merkbaar aan de prijzen. Maak er gebruik van en verwerk ze in deze pastaschotel.
Fris door de citroen
We hebben het natuurlijk niet voor niets over een citroenpasta met garnalen en courgette. In de zomermaanden wordt de frisse smaak van deze citroenpasta echt gewaardeerd door je tafelgenoten. De citroen (sap en rasp) wordt samen met de crème fraîche in de pasta verwerkt en tovert je bordje pasta ineens om in een heerlijk zomerse maaltijd. Smullen maar!
Citroenpasta met garnalen en courgette
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram korte pasta (penne, serpentini)
- 1 1/2 courgette, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 400 gram gepelde, grote garnalen
- 4 flinke el crème fraîche
- rasp van 1 citroen
- sap van 1/2 citroen
- 3 lente-uitjes, in ringen
- olie om te bakken
- zout en zwarte peper
- *Parmezaan of pecorino
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je citroenpasta met garnalen en courgette:
Zet water met zout op voor de pasta. Kook deze al dente, in de op de verpakking aangegeven kooktijd. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, of wok. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg dan de courgette toe en bak mee tot ze zacht beginnen te worden. Doe de garnalen erbij en laat deze goed warm worden.
Voeg de crème fraîche, de citroenrasp en het citroensap toe.
Warm alles nog even goed door. Breng op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.
Roer de pasta en de lente-uitjes er door. Serveer de citroenpasta met garnalen en courgette direct.
*Eventueel bestrooien met wat geschaafde Parmezaan of Pecorino kaas.
Tafel lekker !!