Farfalle met kaasragout – Een lekker recept voor een pastagerecht is altijd welkom. Als je van kaas houdt en je wilt graag een dagje zonder vlees eten dan moet je de vegetarische farfalle met kaasragout zeker eens maken. De ragout is heerlijk kazig en gevuld met champignons en noten. Je zult het vlees niet missen in die ragout. Je tafelgenoten gaan je ongetwijfeld vragen dit recept vaker te maken!
Farfalle met kaasragout van Kernhem
Je maakt een kaasragout door kaas te mengen door een basisroux. In dit recept is Kernhem gebruikt. Kernhem is een roodbacteriekaas of een gewassen korstkaas die in Nederland wordt gemaakt en is vernoemd naar het landgoed Kernhem. De kaas is vrij pittig, maar ook lekker romig, en dat maakt hem heel geschikt om de lekkerste recepten mee te maken. Gewoon in blokjes in een salade, een paar plakjes op een croissantje, of warm en gesmolten, zoals in de farfalle met kaasragout. Het recept is makkelijk te maken en staat snel op tafel. Binnen een 30 minuten staat het op tafel en kun je eten.
Gevulde kaasragout met champignons en noten
Na het maken van de kaasragout vul je de saus met gebakken champignons en noten. Zo krijg je een lekker gevulde kaasragout, die samen met de farfalle een voedzaam hoofdgerecht vormt. In het recept zit geen vlees, maar dat vang je op met de kaas en de noten. Let er wel op dat kaas geen ijzer bevat. Dat maakt het niet geschikt als dagelijkse vleesvervanger, maar af en toe kun je kaas daar heel goed voor gebruiken.
Een paar tips bij het maken van dit recept
Ga je farfalle met kaasragout maken? De ragout kun je prima van tevoren maken. Laat de saus afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast tot gebruikt. Kook de farfalle pas als je wilt gaan eten. Warm de ragout op en meng de pasta er dan pas door.
Uiteraard kun je dit recept ook maken met andere pasta dan farfalle. Kies wel een korte pasta van ongeveer hetzelfde formaat.
Kernhem, zacht, maar wel met pit!
Kernhem, zacht, maar wel met pit! Een gewassen-korstkaas die echt thuishoort op je Nederlandse kaasplank, maar ook fijn is om mee te koken!
Farfalle met kaasragout
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram farfalle
- 400 gram Kernhem
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram champignons
- 75 gram gemengde noten
- 3 eetlepels kookroom
- zwarte peper
- olie om te bakken
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je farfalle met kaasragout:
Snipper de ui en de knoflook.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in parten.
Hak de noten grof.
Rasp de Kernhem.
Smelt de boter in een pan. Laat hem niet bruin kleuren.
Voeg in een keer alle bloem toe en bak die 3 minuten, terwijl je het met een rubber spatel roert.
Voeg vervolgens in scheutjes de bouillon toe, terwijl je blijft roeren. Je zult zien dat er een roux, een dikke saus, ontstaat.
Als alle bouillon is opgenomen smelt je de kaas in de saus. Roer de kaas goed door de saus.
Voeg de kookroom toe en roer die er doorheen.
Verhit in een koekenpan een scheut olie. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze gaar zijn.
Roer het champignonmengsel en de gehakte noten door de kaasragout. Breng het geheel op smaak met wat zwarte peper. Indien nodig voeg je wat zout toe, maar proef eerst. In de Kernhem en de bouillon zit tenslotte ook al zout.
Roer de peterselie door de ragout.
Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de pasta met de ragout.
Serveer de farfalle met kaasragout direct. Lekker met een frisse, groene salade erbij.
Tafel lekker !!