Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti – Heerlijk sappige, grote garnalen, in een romige tomatensaus. Met veel verse Italiaanse kruiden, en een pepertje voor een beetje pit! Spaghetti erbij, glas wijn, en je hebt een perfecte maaltijd voor een zomerse avond. Dit visgerecht of deze pastamaaltijd staat ook nog eens redelijk snel op tafel, dus wat wil je nog meer? Geef er een lekkere frisse, groene, salade bij en je maaltijd is compleet!
Welke soort kies je?
In dit recept zijn gepelde Vannamei garnalen gebruikt. Deze worden ook wel witpootgarnalen genoemd. Dit zijn grote tropische zoutwatergarnalen. Ze worden vaak gekweekt, maar ze worden ook nog wel in het wild gevangen. De kweek van deze garnalen is noodzakelijk om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Bij deze garnalen in romige tomatensaus zat de staart er nog aan. Als je dat vervelend vindt eten kun je ook garnalen zonder staart kopen, of de staarten er af halen. Ze zijn makkelijk te verwijderen. Wil je liever andere garnalen? Koken is creatief zijn, dus je kunt het recept gewoon aanpassen aan je eigen smaak!
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram grote, gepelde garnalen
- 400 gram spaghetti
- 800 gram tomaten, in blokjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode chilipeper, zonder zaad indien gewenst, in halve ringetjes
- 1 eetlepel verse oregano, gehakt
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 3 takjes basilicum, gesneden, plus wat extra blaadjes ter garnering
- 200 gram cherry- of snacktomaatjes, gehalveerd
- 100 ml rode wijn
- 200 ml kookroom
- 1 eetlepel Worcesterhiresaus
- olijfolie om te bakken
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je garnalen in romige tomatensaus met spaghetti:
Verhit wat olijfolie in een grote braadpan of wok. Bak hierin de ui, de knoflook, en de chilipeper even aan tot de ui glazig is. Voeg dan de tomatenblokjes, de tijm en de oregano toe en bak deze even mee. Schenk de wijn erbij, en breng alles weer aan de kook. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen.
Kook intussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de garnalen bij de saus en kook deze 5 minuten mee. Roer de kookroom er door en breng de saus op smaak met peper, zout en de Worcestershiresauce.
Roer de spaghetti door de saus. Schep dan de halve tomaatjes en de gesneden basilicum er door.
Serveer de garnalen in romige tomatensaus met spaghetti direct in diepe borden of grote kommen. Garneer met wat basilicumblaadjes.
Tafel lekker !!