• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Italiaanse pasta met mosselen

door Redactie
in Pastagerechten
0
1
Italiaanse pasta met mosselen

Italiaanse pasta met mosselen – Italiaanse pasta met mosselen, met de nadruk op het Italiaanse, want Italiaanser dan dit kan het bijna niet worden. Slechts een paar verse ingrediënten, een simpele bereiding en toch een gerecht waar je je vingers bij opeet.

Misschien denk je niet direct aan pittig eten bij Italiaanse pasta, maar in het zuiden van het land koken ze aardig temperamentvol. Vooral de inwoners van de streek Basilicata (Lucanië) kweken en gebruiken flink wat pepertjes (peperoncini).

Verse pasta is het lekkerst

Ik at lang geleden mijn eerste bord Italiaanse pasta met mosselen en pepertjes in een goed Italiaans restaurant, nota bene in Rotterdam en ik was direct verslingerd aan de combinatie. Geniaal in al zijn eenvoud! Er gingen nog jaren overheen voor ik zelf verse pasta leerde maken. Maar vanaf het moment dat ik daar mee begon, kwam pasta met mosselen en pepertjes hier thuis op de kaart te staan.

Je kan trouwens behalve spaghetti ook linguine of tagliatelle gebruiken voor dit recept, als het maar verse pasta  is. Juist omdat je geen camouflagepasta maakt- zoals Herman den Blijker zou zeggen- proef je de pasta en die moet daarom dus echt al lekker van zichzelf zijn!

Klik hier voor een recept om zelf verse pasta te maken.

Italianen eten pasta niet als hoofdgerecht, wij Hollanders doen dat eigenlijk meestal wel. Serveer daarom de groente, bijvoorbeeld gebakken Romeinse sla als aparte gang. Als je dan ook nog een heerlijk Italiaanse nagerecht op tafel zet, Pesche Ripiene (gevulde perziken) zullen alle magen compleet gelukkig en gevuld zijn.

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Italiaanse pasta met mosselen

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 kilo mosselen
  • 70-100 gram pasta per persoon
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • een flinke bos fijngehakte peterselie
  • 2-3 fijngehakte rode pepertjes of gedroogde chili vlokken.
  • 250 ml droge witte wijn
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Doe de mosselen in een grote pan, schenk de witte wijn erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de mosselen gaar zijn en de schelpen open staan. Giet de mosselen af boven een kom met een schone theedoek of kaasdoek en bewaar het kookvocht. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de helft van de peterselie en de verse pepertjes zachtjes aan. Voeg het gezeefde kookvocht van de mosselen toe en kook tot de helft in. Breng op smaak met peper en zout.

Breng ondertussen het water voor de pasta met een flinke snuf zout aan de kook. Verwijder de mosselen die gesloten zijn gebleven, houd een paar schelpen apart voor de garnering en haal de overige mosselen uit de schelp. Kook de pasta in een paar minuten beetgaar (al dente) en giet af; bewaar 2 el kookvocht. Verwarm de mosselen in de ingekookte wijn, doe de uitgelekte pasta erbij en schep alles goed om met 2 el van het pasta-kookvocht. Warm de pasta kort door. Verdeel de pasta met de mosselen over vier (voorverwarmde) borden. Garneer met de rest van de peterselie, de pepertjes en de achtergehouden mosselen. Buon appetito!

Spaghetti met mosselen, Spaghetti con le cozze staat in menig Italiaans restaurant op de kaart. Beroemder is echter het gerecht met venusschelpen, Spaghetti alle vongole. Je kunt de mosselen in dit gerecht vervangen door venusschelpen, maar die zijn helaas een stuk prijziger in Nederland. De venusschelpen moeten een paar uur of een nacht geweekt worden in een grote bak gezouten water (eventueel met wat broodkruim of havervlokken eraan toegevoegd) en daarna nog eens heel goed gewassen worden, om ze te ontdoen van het zand dat ze altijd in zich hebben.

DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

vispakketje met mosselen
Visgerechten

Vispakketje met mosselen

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Reacties 1

  1. Eelco says:
    4 jaar geleden

    De pasta met mosselen was super lekker.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen