• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

Het recept voor echt lekkere lasagne met volop verse ingrediënten

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
Lasagne bolognese recept met bechamelsaus

Lasagne bolognese – het recept voor de lekkerste lasagne bolognese met bechamelsaus en boordevol verse ingrediënten.

De lekkerste lasagne bolognese maak je zelf

In de supermarkten staan de koelingen vol met kant-en-klare lasagne. Het wordt schijnbaar veel verkocht. Oké, het is vullend, maar heb je dan ook echt lekker en gezond gegeten? Wij denken van niet.

Er gaat niets boven je eten zelf maken. En ja, het is even wat meer werk, maar doe het samen! De leukste gesprekken komen op gang als je samen in de keuken groenten staat te snijden. Als de groenten eenmaal gesneden zijn en de tomaten ontvelt, dan is het sudderen van de bolognesesaus en het garen van de lasagne bolognese wel veel tijd, maar werk heb je er dan niet aan. Tijd voor een wijntje en je gesprekspartner dus.

Je kunt de lasagne bolognese ook een dag vooraf maken of als je eerder op de dag tijd hebt. Zet hem dan 2 uur voor je gaat eten op het aanrecht en na een uur in de oven. Omdat alles koud is heeft het nu eenmaal meer tijd nodig om op temperatuur te komen en gaar te worden.

Een grote schaal lasagne bolognese om te delen

Een echt goede lasagne bolognese met bechamelsaus maak je niet voor 2 personen, lasagne maak je in een grote schaal dus genoeg voor 6-8 porties. Met een groot gezin gaat dat op. Ben je maar met z’n tweetjes? Nodig dan vrienden uit. Gezellig! Of eet de volgende dag nog een keer lasagne en doe portie in de vriezer voor de momenten dat je geen zin of tijd hebt om te koken.

Bolognesesaus en bechamelsaus

Lasagne bolognese maak je natuurlijk met een lekkere bolognesesaus, maar ook met een bechamelsaus voor de bovenste romige laag met lekkere geraspte kaas erover. Begin tijdig met het maken van de bolognesesaus want die heeft minimaal 1 uur nodig. Dit kan iets korter dan wanneer je de saus voor spaghetti maakt omdat hij bij de lasagne nog in de oven gaat en de saus daar dus nog verder gaart. De bechamelsaus maak je even snel tussendoor.

Eventjes geduld !

We weten het, het is lastig. Maar als de lasagne 30 tot 45 minuten in de oven heeft gestaan, laat hem dan 15 minuten op temperatuur komen. Je hoeft niet bang te zijn dat hij koud wordt, want je gerecht is door en door heet. Door even te wachten kun je de lasagne bolognese beter aansnijden. Als je er dan een stukje uithaalt loopt niet gelijk de saus door de schaal.

Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Lasagne bolognese maken

Lasagne bolognese

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram verse tomaten
  • 600 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 250 gram gedroogde lasagnebladen of 500 gr verse lasagnebladen
  • 200 gram geraspte kaas
  • peper / zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne bolognese:

De bolognese saus:

Begin met het ontvellen van de tomaten door een pan met water aan de kook te brengen. Snijd de tomaten kruislings in en leg ze een minuut in het kokend water. Haal ze eruit en schep ze in een bak met koud water. Haal de schil eraf. Snijd de groene kern eruit en snijd de tomaten in grove stukken. Snijd de ui, wortel en bleekselderij in fijne stukjes zet alles opzij.

Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes uit. Voeg er het gehakt aan toe en bak dit rul. Voeg de gedroogde kruiden een theelepel zout en peper naar smaak toe. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even kort mee. Voeg er de gesneden wortel, ui en bleekselderij aan toe en bak even kort mee. Blus alles af met de bouillon en de wijn. Roer alle aanbaksels goed los. Voeg er de tomaten aan toe en roer door. Laat dit onder af en toe roeren minimaal een half uur sudderen. Laat wel de deksel op de pan om te veel inkoken te voorkomen.

De bechamelsaus:

Smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem doorheen. Verhit dit even goed door tot er een laagje op de bodem van de pan komt. Giet er nu de melk bij en breng al roeren aan de kook. Laat goed doorkoken. Voeg er de helft van de geraspte kaas en een beetje peper en zout aan toe.

De lasagne bolognese:

Neem een grote ovenschaal en schep er een laagje bolognesesaus in. Dek af met een laag lasagnebladen. Herhaal dit tot je ongeveer 2 cm onder de rand bent. Giet de bechamelsaus er als laatste laag over. Verdeel er de rest van de geraspte kaas over en eventueel nog een beetje oregano. Zet de schaal lasagne bolognese op de bakplaat in de oven (om knoeien in de oven te voorkomen). Bak de lasagne in ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden tot deze gaar is. Haal de lasagne bolognese uit de oven en laat even een kwartiertje rusten voor je deze aansnijdt.

Tafel lekker !!

Tags: Lasagne
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

spaghetti met gehaktballetjes
Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Pasta met truffelkaas
Pastagerechten

Pasta met truffelkaas; voor de echte liefhebber

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Pasta met kabeljauw en groente
Pastagerechten

Pasta met kabeljauw en groente

spaghetti bolognese
Pastagerechten

Spaghetti bolognese

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen