• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Lasagne met gebraden kip en twee verrukkelijke sauzen

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
Lasagne met gebraden kip

Lasagne met gebraden kip – Uit het leuke boekje lasagne haalde ik dit recept van lasagne met gebraden kip. Alles wat ik nodig had voor dit recept had ik toevallig in huis dus de keuze was snel gemaakt. Anders dan de titel doet vermoeden is het geen hele kip maar gebruik je kipfilet. Deze lasagne stond binnen niet al te lange tijd  in de oven waar hij nog een half uur moest bakken.

Tomatensaus en bechamelsaus

Het recept bevat 2 sauzen een tomatensaus met paprika en ui en een bechamelsaus met tijm. Het recept voor bechamelsaus is met melk, om deze saus minder zwaar te maken gebruikte ik half melk en half kippenbouillon. Maar hou je meer van een romige bechamel dan neem gerust alleen melk.

Lasagne met gebraden kip

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Lasagne met gebraden kip

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 lasagnebladen
  • 400 gram gebraden kipfilet
  • 1 rode paprika
  • een halve groene paprika
  • olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout
  • 3 takjes tijm of 3 theelepels gedroogde tijm
  • 600 ml bechamelsaus
  • 80 gram geraspte comté
  • een half bosje bieslook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne met gebraden kip:

Bechamelsaus: Smelt 30 gram boter en voeg daar 30 gram bloem aan en een snuf zout aan toe. Laat de bloem garen totdat zich een bal vormt. Voeg de melk al roerende in kleine hoeveelheden tegelijk toe. De smaak moet dik en smeuïg zijn. Voeg peper en nootmuskaat toe.

Kruid de kipfilet naar smaak en bak deze kort net gaar. Scheur het gebraden kippenvlees in kleine stukjes.

Giet een scheutje olijfolie in een braadpan en laat de paprika’s met ui en de knoflook hierin kleur krijgen. Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe, en meng alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat een paar minuten sudderen. Breng op smaak met een snufje zout.

Haal de blaadjes van de takjes tijm en roer deze door de bechamelsaus.

Verwarm de oven voor op 180 graden Schep een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar op de saus. Wissel dan de volgende laagjes af: paprika-tomatensaus, lasagnebladen, gebraden kipstukjes en bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte comté en de bieslook. Zet de schaal met lasagne met gebraden kip 30 tot 35 minuten in de oven.

Tafel lekker !!

DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Gehaktbrood uit de airfryer
Vleesgerechten

Gehaktbrood uit de airfryer; met een lekker oosters tintje

Varkenswangen
Pastagerechten

Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Gestoofde runderwangen met oesterzwammen
Stoofschotel

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen
Curry

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

karbonade bakken
Kookschool

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Reepjesvlees
Kookschool

Reepjesvlees; zelf snijden en marineren is echt het lekkerst

Lamscurry
Curry

Lamscurry; het huis ruikt heerlijk als je dit maakt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen