Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lasagne met gebraden kip en twee verrukkelijke sauzen

Uit het boekje lasagne haalde ik dit recept van lasagne met gebraden kip. Het bevat 2 sauzen een tomatensaus met paprika en ui en een bechamelsaus met tijm

Lasagne met gebraden kip – Uit het leuke boekje lasagne haalde ik dit recept van lasagne met gebraden kip. Alles wat ik nodig had voor dit recept had ik toevallig in huis dus de keuze was snel gemaakt. Anders dan de titel doet vermoeden is het geen hele kip maar gebruik je kipfilet. Deze lasagne stond binnen niet al te lange tijd  in de oven waar hij nog een half uur moest bakken.

Tomatensaus en bechamelsaus

Het recept bevat 2 sauzen een tomatensaus met paprika en ui en een bechamelsaus met tijm. Het recept voor bechamelsaus is met melk, om deze saus minder zwaar te maken gebruikte ik half melk en half kippen bouillon. Maar hou je meer van een romige bechamel dan neem gerust alleen melk.


Lasagne met gebraden kip

Lasagne met gebraden kipPastagerecht voor 6 personen

  • 12 lasagne bladen
  • 400 gram gebraden kipfilet
  • 1 rode paprika
  • ½ groene paprika
  • olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • zout
  • 3 takjes tijm of 3 theelepels gedroogde tijm
  • 600 ml bechamelsaus
  • 80 gram geraspte comté
  • ½ bosje bieslook

Bechamelsaus: Smelt 30 gram boter en voeg daar 30 gram bloem aan en een snuf zout aan toe. Laat de bloem garen totdat zich een bal vormt. Voeg de melk al roerende in kleine hoeveelheden tegelijk toe. De smaak moet dik en smeuïg zijn. Voeg peper en nootmuskaat toe.

Kruid de kipfilet naar smaak en bak deze kort net gaar. Scheur het gebraden kippenvlees in kleine stukjes.

Giet een scheutje olijfolie in een braadpan en laat de paprika’s met ui en de knoflook hierin kleur krijgen. Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe, en meng alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat een paar minuten sudderen. Breng op smaak met een snufje zout.

Haal de blaadjes van de takjes tijm en roer deze door de bechamelsaus.

Verwarm de oven voor op 180 graden Schep een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar op de saus. Wissel dan de volgende laagjes af: paprika-tomatensaus, lasagnebladen, gebraden kipstukjes en bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte comté en de bieslook. Zet de schaal 30 tot 35 minuten in de oven.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More