Lasagne met gebraden kip – Uit het leuke boekje lasagne haalde ik dit recept van lasagne met gebraden kip. Alles wat ik nodig had voor dit recept had ik toevallig in huis dus de keuze was snel gemaakt. Anders dan de titel doet vermoeden is het geen hele kip maar gebruik je kipfilet. Deze lasagne stond binnen niet al te lange tijd in de oven waar hij nog een half uur moest bakken.
Tomatensaus en bechamelsaus
Het recept bevat 2 sauzen een tomatensaus met paprika en ui en een bechamelsaus met tijm. Het recept voor bechamelsaus is met melk, om deze saus minder zwaar te maken gebruikte ik half melk en half kippenbouillon. Maar hou je meer van een romige bechamel dan neem gerust alleen melk.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Lasagne met gebraden kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 lasagnebladen
- 400 gram gebraden kipfilet
- 1 rode paprika
- een halve groene paprika
- olijfolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 400 gram gepelde tomaten uit blik
- 1 eetlepel tomatenpuree
- zout
- 3 takjes tijm of 3 theelepels gedroogde tijm
- 600 ml bechamelsaus
- 80 gram geraspte comté
- een half bosje bieslook
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lasagne met gebraden kip:
Bechamelsaus: Smelt 30 gram boter en voeg daar 30 gram bloem aan en een snuf zout aan toe. Laat de bloem garen totdat zich een bal vormt. Voeg de melk al roerende in kleine hoeveelheden tegelijk toe. De smaak moet dik en smeuïg zijn. Voeg peper en nootmuskaat toe.
Kruid de kipfilet naar smaak en bak deze kort net gaar. Scheur het gebraden kippenvlees in kleine stukjes.
Giet een scheutje olijfolie in een braadpan en laat de paprika’s met ui en de knoflook hierin kleur krijgen. Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe, en meng alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat een paar minuten sudderen. Breng op smaak met een snufje zout.
Haal de blaadjes van de takjes tijm en roer deze door de bechamelsaus.
Verwarm de oven voor op 180 graden Schep een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar op de saus. Wissel dan de volgende laagjes af: paprika-tomatensaus, lasagnebladen, gebraden kipstukjes en bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte comté en de bieslook. Zet de schaal met lasagne met gebraden kip 30 tot 35 minuten in de oven.
Tafel lekker !!