Lasagne met kipgehakt en spinazie – Spinazie is een wonderlijke groente, je koopt een hele berg en eenmaal gegaard houdt je er bijna niets van over. Maar verse spinazie is ook heel lekker, makkelijk en snel. Wist je bijvoorbeeld dat je verse spinazie en pasta heel goed kunt combineren? Wees niet bang voor die grote hoeveelheid verse spinazie, gebruik hem om er de lekkerste gerechten mee te maken. Kijk maar eens naar dit gerecht van lasagne met kipgehakt en spinazie. Die is zo lekker en ook nog eens eenvoudig te maken dat je hem vast nog vaker gaat maken.
Dus als je de volgende keer spinazie ziet op de markt loop er dan niet aan voorbij, maar koop eens een royale portie. Zorg er wel voor dat je de spinazie goed wast, want er kan nogal eens zand inzitten. Dat wassen doe je minimaal 2 keer in ruim water. De tweede keer laat je de spinazie er 10 minuutjes in liggen, zodat het zand naar de bodem kan zakken want zand in je eten is niet lekker.
Gezond en lekker eten met lasagne
Lasagne is een geweldige uitvinding, laagjes pastavellen en lekkere saus die samen een heerlijk pastagerecht vormen. De lasagne met kip en spinazie is een lasagne met een heerlijke saus gevuld met lekker veel verse spinazie en stukjes kipgehakt. De basis van de saus is bouillon wat de saus veel smaak geeft en een stuk minder zwaar maakt dan de bekende bechamelsaus die behoorlijk zwaar kan zijn. Maar niet getreurd de kaas zijn we natuurlijk niet vergeten, want ook een lasagne met kip wordt nog lekkerder met kaas.
Spinazie en pasta; een perfecte match
Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.
Kipgehakt; heerlijke recepten, net even anders
Heel veel redenen om voor kipgehakt te kiezen. Kipgehakt geeft een podium aan verse kruiden en specerijen en de kwaliteit is echt van belang.
Lasagne met kip
Een grote schaal geurige lasagne met kip, daar komt iedereen graag voor thuis. Samen genieten dat is waar het om draait.
Lasagne met kipgehakt en spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram verse spinazie
- 400 gram kipgehakt
- 750 ml kippenbouillon
- 250 ml volle melk
- 250 gram extra belegen kaas
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel ras el hanout
- 12 lasagnebladeren
- zout en peper
- olijfolie
- 75 gram boter
- 75 gram bloem
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lasagne met kipgehakt en spinazie:
Was de spinazie grondig en laat uitlekken. Doe de spinazie met aanhangend water in een ruime pan, voeg de spinazie eventueel in gedeeltes toe. Als alle spinazie geslonken is mag hij in een vergiet om uit te lekken.
Verhit een beetje olie en bak daarin de ui met de knoflook glazig. Voeg het gehakt en de ras el hanout toe en bak dit rul en gaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter in de pan van de spinazie en voeg er de bloem aan toe. Laat dit even garen tot zich een bloemlaagje op de bodem van de pan bevind. Wel goed blijven roeren. Voeg er in gedeeltes de bouillon aan toe en laat dit even goed doorkoken. Voeg er de melk aan toe en kook even door. . Doe 1/3 van de saus in een kom en verdeel er 100 gram kaas over, roer door en zet opzij.
Knijp de spinazie uit en snijd hem in grove stukken. Doe de spinazie samen met het gehakt bij de resterende 2/3 saus in de pan en meng dit goed door elkaar. Proef en breng de saus eventueel verder op smaak met ras el hanout, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een ovenschaal, kijk of er 3 of 4 lasagnebladen naast elkaar inpassen. Bij 3 verdeel je de spinazie gehaktsaus denkbeeldig in 3 bij 4 verdeel je de saus in 2 porties. Schep nu een deel van de saus met daarop de lasagne bladeren en doe dit tot de lasagnebladeren op zijn. Verdeel hier de kaassaus over. Verdeel de rest van de geraspte kaas over de kaassaus en zet de lasagne met spinazie en kipgehakt ongeveer 45 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.
Laat de lasagne minimaal 5 minuten staan voor je hem aansnijdt, zodat niet alle laagjes gaan schuiven.
Tafel lekker !!