• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Macaroni met aubergine en ras el hanout

Connie Derks door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
Macaroni met aubergine en ras el hanout

Macaroni met aubergine en ras el hanout – In Nederland wordt een pan macaroni vaak op een klassieke manier gemaakt. Wie het over macaronigroenten heeft, bedenkt zich al gauw een tomaat, een paprika, een prei, een uitje, maar de aubergine komt zelden in dat lijstje voor. Toch zijn er goede redenen om hiervoor te kiezen. De aubergine doet echt iets met je saus. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder. Deze macaroni schotel is echt niet moeilijk om te maken, probeer het dus vooral ook uit! We vinden het leuk als je ons laat weten (via het reactieformulier onder deze pagina) of het gelukt is.

Aubergine

Aubergine is een vrucht waar we vaak niet goed van weten wat we er mee moeten maken. Aubergine mag je nooit rauw eten, deze vrucht bevat het stofje solanine en kan maag- en darmklachten veroorzaken. Verhit aubergine daarom altijd goed. Aubergine neemt makkelijk vet op voeg er daarom niet te veel vet aan toe anders wordt het gerecht te zwaar. Wanneer de aubergine gaar is valt deze vrij makkelijk uit elkaar. Daarom is deze zo geschikt voor een pastasaus, de vrucht bindt als het ware de saus en geeft het een mooie volle smaak.

De aubergine bindt als het ware de saus en geeft het een mooie volle smaak.

Ras el hanout

Dit is een kruidenmengeling uit de Marokkaanse keuken en bevat soms tot wel 20 soorten kruiden. De naam betekend vrij vertaalt het beste uit de winkel en varieert daarom nogal eens. Bij de ene winkel is hij vooral geel van de kurkuma en bij de andere meer rood van de paprika. Het is een kwestie van proberen welke jij het lekkerst vind. Ras el hanout past perfect bij aubergine en geeft deze macaroni een heerlijk kruidige smaak.

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Macaroni met aubergine en ras el hanout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram macaroni
  • 1 flinke aubergine
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 150 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram tomaten
  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 2 theelepels basilicum
  • een bakje kleine mozzarella bolletjes of 1 bol mozzarella

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je macaroni met aubergine:

Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snij de aubergine, courgette en uien in dobbelsteentjes. Ontvel de tomaten door deze in te snijden en kort in kokend water te houden. Je haalt de velletjes er dan zo van af. Snij de tomaten ook in stukjes, maar hou deze apart van de andere groente. Snij de champignons in plakjes. Verwarm een pan en bak hierin de spekblokjes aan. Zet het vuur hoog en bak hierin het gehakt rul en droog. Doe er de gesneden uien bij en pers er de knoflook boven uit. Voeg er nu de aubergine, courgette en champignons aan toe en bak deze even kort. Voeg er de tomatenpuree aan toe en bak deze even mee. Doe er nu de kruiden en tomaten bij en laat dit een kwartiertje sudderen. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat ras el hanout. Voeg er de gekookte en uitgelekte macaroni aan toe en meng alles onder elkaar. Serveerde macaroni met aubergine met stukjes mozzarella en een tomatensalade.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteMacaroni
DeelPin25Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tagliatelle met ham en verse doperwten
Pastagerechten

Tagliatelle met ham en verse doperwten

Citroenpasta met garnalen en courgette
Pastagerechten

Citroenpasta met garnalen en courgette

pastasalade met verse zalm
Pastagerechten

Pastasalade met verse zalm

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Penne all' Amatriciana
Pastagerechten

Penne all’ Amatriciana

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten
Pastagerechten

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten

spaghetti met een saus van avocado en spinazie
Pastagerechten

Spaghetti met een saus van avocado en spinazie

Asperges, pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus
Pastagerechten

Asperges met pasta en kabeljauw en een heerlijke dillesaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen