Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Macaroni met aubergine en ras el hanout

Gebruik eens aubergine in de macaroni. Echt een aanrader! In plaats van de standaardversie serveer je dan Macaroni met aubergine en ras el hanout.

0 2.675

Macaroni met aubergine en ras el hanout – In Nederland wordt een pan macaroni vaak op een klassieke manier gemaakt. Wie het over macaronigroenten heeft bedenkt zich al gauw een tomaat, een paprika, een prei, een uitje, maar de aubergine komt zelden in dat lijstje voor. Toch heb ik zo mijn redenen om hiervoor te kiezen. De aubergine doet echt iets met je saus. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder. Deze macaroni schotel is echt niet moeilijk om te maken, probeer het dus vooral ook uit! Ik vind het leuk als je me laat weten (via het reactieformulier onder deze pagina) of het gelukt is.

Aubergine

Aubergine is een vrucht waar we vaak niet goed van weten wat we er mee moeten maken. Aubergine mag je nooit rauw eten, deze vrucht bevat het stofje solatine en kan maag en darmklachten veroorzaken. Verhit aubergine daarom altijd goed door. Aubergine neemt makkelijk vet op voeg er daarom niet te veel vet aan toe anders wordt het gerecht te zwaar. Wanneer de aubergine gaar is valt deze vrij makkelijk uit elkaar. Daarom is deze zo geschikt voor een pastasaus, de vrucht bindt als het ware de saus en geeft het een mooie volle smaak.

Ras el hanout

Dit is een kruidenmengeling uit de Marokkaanse keuken en bevat soms tot wel 20 soorten kruiden. De naam betekend vrij vertaalt het beste uit de winkel en varieert daarom nogal eens. Bij de ene winkel is hij vooral geel van de kurkuma en bij de andere meer rood van de paprika. Het is een kwestie van proberen welke jij het lekkerst vind. Ras el hanout past perfect bij aubergine en geeft deze macaroni een heerlijk kruidige smaak.


Macaroni met aubergine

Pastagerecht voor 4 personen

 • 250 gram macaroni
 • 1 flinke aubergine
 • 1 courgette
 • 2 uien
 • 150 gram champignons
 • 2 teentjes knoflook
 • 500 gram tomaten
 • 500 gram rundergehakt
 • 100 gram spekblokjes
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 1 eetlepel ras el hanout
 • 2 theelepels basilicum
 • Bakje kleine mozzarella bolletjes of 1 bol mozzarella

Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snij de aubergine, courgette en uien in dobbelsteentjes. Ontvel de tomaten door deze in te snijden en kort in kokend water te houden. Je haalt de velletjes er dan zo van af. Snij de tomaten ook in stukjes maar hou deze apart van de andere groente. Snij de champignons in plakjes. Verwarm een pan en bak hierin de spekblokjes aan. Zet het vuur hoog en bak hierin het gehakt rul en droog. Doe er de gesneden uien bij en pers er de knoflook boven uit. Voeg er nu de aubergine, courgette en champignons aan toe en bak deze even kort. Voeg er de tomatenpuree aan toe en bak deze even mee. Doe er nu de kruiden en tomaten bij en laat dit een kwartiertje sudderen. Proef en breng o smaak met peper, zout en eventueel nog wat ras el hanout. Voeg er de gekookte en uitgelekte macaroni aan toe en meng alles onder elkaar. Serveerde macaroni met aubergine met stukjes mozzarella en een tomatensalade.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer