Macaroni met aubergine en Ras el Hanout – In Nederland wordt een pan macaroni vaak op een klassieke manier gemaakt. Wie het over macaronigroenten heeft, bedenkt zich al gauw een tomaat, een paprika, een prei, een uitje, maar de aubergine komt zelden in dat lijstje voor. Toch zijn er goede redenen om hiervoor te kiezen. De aubergine doet echt iets met je saus. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder en kijk eens naar het recept voor macaroni met aubergine. De pastaschotel is echt niet moeilijk om te maken, probeer het dus vooral ook uit! Het zou leuk zijn als je ons laat weten (via het reactieformulier onderaan de pagina) of het gelukt is.
Macaroni met aubergine, dat is een prima combinatie!
Aubergine is een vrucht waar je vaak niet goed van weet wat je er mee moeten maken. Aubergine mag je nooit rauw eten, in de vrucht zit het stofje solanine en dat kan maag- en darmklachten veroorzaken. Verhit aubergine daarom altijd goed. Aubergine neemt makkelijk vet op. Voeg er daarom niet te veel vet aan toe, anders wordt het gerecht te zwaar. Als de aubergine gaar is, valt de vrij makkelijk uit elkaar. Daarom is de groente zo geschikt voor een pastasaus, als in de macaroni met aubergine, de vrucht bindt als het ware de saus en geeft hem een mooie volle smaak.
De aubergine bindt als het ware de saus en geeft het een mooie volle smaak
Ras el Hanout, het beste uit de winkel
Dit is een kruidenmengeling uit de Marokkaanse keuken en er zitten soms tot wel 20 soorten kruiden in. De naam betekent vrij vertaald ‘het beste uit de winkel’ en varieert daarom nogal eens van samenstelling. Bij de ene winkel is hij vooral geel van de kurkuma en bij de andere meer rood van de paprika. Het is een kwestie van proberen welke je het lekkerst vindt. Ras el Hanout past perfect bij aubergine en geeft de macaroni uit dit recept een heerlijk kruidige smaak.
Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente
De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.
Macaroni met aubergine en ras el hanout
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram macaroni
- 1 flinke aubergine
- 1 courgette
- 2 uien
- 150 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram tomaten
- 500 gram rundergehakt
- 100 gram spekblokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel Ras el Hanout
- 2 theelepels basilicum
- een bakje kleine mozzarellabolletjes of 1 bol mozzarella
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je macaroni met aubergine:
Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de aubergine, courgette en uien in dobbelsteentjes.
Ontvel de tomaten door ze in te snijden en kort in kokend water te houden. Je haalt de velletjes er dan zo van af. Snijd de tomaten ook in stukjes, maar houd ze apart van de andere groente.
Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm een pan en bak hierin de spekblokjes aan. Zet het vuur hoog en bak hierin het gehakt rul en droog.
Doe er de gesneden uien bij en pers er de knoflook boven uit.
Voeg er nu de aubergine, courgette en champignons aan toe en bak ze even kort.
Voeg er de tomatenpuree aan toe en bak die even mee.
Doe er nu de kruiden en tomaten bij en laat dit een kwartiertje sudderen.
Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat Ras el Hanout.
Voeg er de gekookte en uitgelekte macaroni aan toe en meng alles onder elkaar.
Serveer de macaroni met aubergine met stukjes mozzarella en een tomatensalade.
Tafel lekker !!
Vandaag de Macaroni met gourgette en ras el hanout gemaakt .
Het was weer eens wat anders ,maar best lekker .
Heb nog wel wat ras el hanout bijgedaan .
Voor herhaling vatbaar !
Goed om te horen dat het lekker was, en de hoeveelheid kruiden is ook per persoon, maar kan ook per kruidenmengsel heel verschillend zijn.