Macaroni met smoked pulled chicken – Een heerlijke macaroni schotel maar dan net een beetje spannender.
Wij zeggen macaroni de Italianen zeggen pasta
Met macaroni bedoelen we als Nederlanders de elleboogjes. Dit is toch wel samen met de spaghetti bij ons de meest verkochte pastasoort maar er zijn zo veel meer soorten pasta dat het zonde is om steeds maar weer dezelfde vorm te gebruiken. Bij de reguliere supermarkten heb je al veel verschillende soorten zoals vlinders, penne of fusilli, maar loop eens bij een Turkse supermarkt binnen daar hebben ze eindeloos veel vormen pasta van grof tot fijn. Door een andere vorm te gebruiken heeft je gerecht ook een totaal andere uitstraling.
Macaroni Pulled chicken
Letterlijk vertaald uit elkaar getrokken kip. Om de kip uit elkaar te kunnen trekken moet je deze eerst garen. Je kan hier filets voor nemen maar het lekkerste is het als je de kip met bot en vel gaart. In dit recept is gebruik gemaakt van kippendijen met bot en vel maar je kunt hier ook prima kippenpoten voor nemen. Snij in de tijd dat je de kip bakt je groentes. Deze groentes bakken we in dezelfde pan als we de kip gebakken hebben. Wel halen we het meeste vet uit de pan maar de aanbaksels laten we zitten. Dit geeft de macaroni extra veel smaak.
Truc: Niet gerookt maar gerookt paprikapoeder
Nee je hoeft niet te gaan roken in een rookkastje, we gebruiken hiervoor gerookt paprikapoeder. Deze paprikapoeder heeft een rokerige smaak die duidelijk herkenbaar is en bij te royaal gebruik snel overheerst. Let op bij aanschaf hiervan want je hebt een zoete, milde en scherpe variant. Koop wat jou het lekkerste lijkt, als je bijvoorbeeld niet van pittig houdt kun je beter de milde of de zoete kopen.
Lekker veel groentes
Macaroni is bij uitstek een gerecht waar je stiekem lekker veel groentes in kunt verwerken. Het is altijd fijn om af en toe je koelkast leeg te werken en de restjes kool, prei, bleekselderij of die verdwaalde wortel op te werken, kijk eens wat je nog hebt liggen en gebruik dit. Bij dit recept heb je uiteraard paprika’s nodig en uien horen er ook echt in maar met de rest kun je spelen. Het zijn opties en verplichtingen.
Macaroni met smoked pulled chicken
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600-800 gram kippenpoten
- 350 gram macaroni
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 groene puntpaprika’s
- 2 grote uien
- 1 stengel bleekselderij
- 250 gram champignons
- ½ winterwortel
- 2 lente-ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel chili vlokken
- 1 theelepel zoete paprikapoeder
- zout naar smaak
- 1 eetlepel rode balsamico azijn
- 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je macaroni met smoked pulled chicken:
Kruid de kip met de beide paprikapoeders, een beetje chilipoeder en zout naar smaak. Verhit een pan en bak hierin de kip krachtig aan. Je hoeft geen boter of olie toe te voegen want het vel bevat vet waar de kip in kan bakken.
Gaar de kip in ongeveer 20 minuten al naar gelang de grote van de stukken vlees. Beter iets langer dan te kort.
Snij ondertussen je groentes. Houdt de lente –ui apart. Pas de grote van je stukken groentes aan naar de maat van je pasta, grove pasta grove groente, fijne paste fijne groente. Zet een pan water op om de pasta in te koken.
Haal de kip wanneer deze gaar is uit de pan en laat enigszins afkoelen. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Schud het meeste vet uit de pan en bak in het resterende vet en aanbaksels de groentes.
Voeg er de tomatenpuree aan toe en pers de knoflook erboven uit, bak deze even mee. Doe er nu ook de suiker en de balsamico azijn bij. Bak alles even lekker door. Pluk ondertussen de kip van het bot en trek alles een beetje uit elkaar. Proef dit en breng eventueel nog verder op smaak met paprikapoeder, chili en/of zout.
Voeg de gekookte en uitgelekte pasta toe aan het groentemengsel en roer goed door elkaar. Voeg de kip toe en meng deze er losjes doorheen. Proef of alles goed op smaak is en warm even goed door.
Serveer de macaroni met smoked pulled chicken lekker warm in een kom en strooi er stukjes lente-ui overheen. Geef er eventueel nog sweet chilisaus bij voor de liefhebber.
Tafel lekker!