• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

door Connie
in Pastagerechten
Macaroni Stroganoff
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Macaroni Stroganoff – De naam Stroganoff kennen we vooral van dat lekkere sausje bij de schnitzel of biefstuk. De saus is vernoemd naar de familie Stroganov uit Rusland. Zoals met veel recepten kent ook dit recept vele varianten. Vrijwel altijd bevat de saus paprika, de rest van de ingrediënten wil nog weleens variëren. Hieronder mijn versie van de Stroganoff saus in combinatie met macaroni.

Macaroni of pasta

Je eet macaroni of je eet pasta tenminste hier thuis is dat het geval, als ik zeg macaroni verwachten ze echt van die kleine elleboogjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever de grovere soorten pasta heb zoals farfalle, penne of fusilli omdat deze meer bite hebben maar daarover zijn de meningen verdeeld. Neem liever geen snelkook macaroni deze wordt erg snel klef en papperig.

Macaroni Stroganoff

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram macaroni of pasta
  • 3 rode paprika’s
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram spekblokjes
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 3 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels crème fraîche

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je macaroni stroganoff:

Snij de sjalotjes en de knoflook ragfijn. Snij de paprika in blokjes of reepjes en de champignons in plakjes. Kook de macaroni volgens de verpakking. Verwarm een pan en bak hierin de spekblokjes aan. Voeg er het gehakt aan toe en bak het rul. Voeg er nu de sjalotjes, knoflook en kruiden aan toe en bak alles even door. Voeg nu de paprika’s, champignons en mosterd toe en bak deze kort mee. Giet er de gezeefde tomaten bij en verwarm alles kort door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gekookte en uitgelekte macaroni samen met de crème fraîche door het paprika mengsel en serveer. Erg lekker bij de macaroni stroganoff is een groene salade met een frisse dressing.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Vruchtgroenten - Paprika

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zigeunerschnitzel
Vleesgerechten

Zigeunerschnitzel, een schnitzel met paprikasaus

Kabeljauwstaart met paprika en tomaat op de bbq
Visgerechten

Kabeljauwstaart met paprika en tomaat

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Verse tomatensoep met paprika en basilicum
Soep

Verse tomatensoep met paprika en basilicum

Gevulde paprika uit de oven la Italiana header zoom
Bijgerecht

Gevulde paprika uit de oven la Italiana

Reacties 7

  1. Cecile says:
    3 jaar geleden

    Eindelijk is het er de afgelopen week van gekomen om dit te maken. Wij vonden het beiden heerlijk maar ook zwaar. Voor de volgende keer laat ik de creme fraiche maar weg.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
  2. Fleur says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het vandaag gemaakt, de kinderen hebben er weer een favoriet bij. We vonden het allemaal lekker en een leuke variatie op de macaroni varianten die we hebben.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Macaroni lekker voor jong en oud, en ieder heeft wel zijn eigen favoriet. Leuk dat dit een van jullie favorieten is. Wordt wel steeds moeilijker kiezen als je steeds meer favorieten krijgt. 😉

      Beantwoorden
  3. Cecile says:
    3 jaar geleden

    Ik ga deze macaroni ook zeker deze volgende week eens maken. Zoals ik al zei het lijkt me heel lekker! Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Leuk, hoor graag wat je er van vond.

      Beantwoorden
  4. Connie Derks says:
    3 jaar geleden

    Het wordt vaak gedacht dat wodka bij Stroganoff hoort maar er zijn vele versies van de Stoganoff zoals ik ook vermeld in het recept. Deze is mijn versie en is naar mijn idee erg lekker.

    Beantwoorden
  5. Cecile says:
    3 jaar geleden

    Als ik stroganoff zie, denk ik op zijn minst gelijk wodka. Maar dit recept eigent zich niet voor wodka, toch?
    Misschien toch een andere naam kiezen, want lekker zal het zeker zijn. Lieve groet Cecile

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen