Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Macaroni Stroganoff

Macaroni Stroganoff is een lekkere variant op de macaroni bolognese. Je kunt dit natuurlijk ook met andere pastasoorten maken.

7 8.043

Macaroni Stroganoff – De naam Stroganoff kennen we vooral van dat lekkere sausje bij de schnitzel of biefstuk. De saus is vernoemd naar de familie Stroganov uit Rusland. Zoals met veel recepten kent ook dit recept vele varianten. Vrijwel altijd bevat de saus paprika, de rest van de ingrediënten wil nog weleens variëren. Ik geef je hier mijn versie van de Stroganoff saus in combinatie met macaroni.

Macaroni of pasta

Je eet macaroni of je eet pasta ten minste hier thuis is dat het geval, als ik zeg macaroni verwachten ze echt van die kleine elleboogjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever de grovere soorten pasta heb zoals farfalle, penne of fusilli omdat deze meer bite hebben maar daarover zijn de meningen verdeeld. Neem liever geen snelkook macaroni deze wordt erg snel klef en papperig.


Macaroni Stroganoff

 • 250 gram macaroni of pasta
 • 3 rode paprika’s
 • 3 sjalotjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 250 gram champignons
 • 500 gram rundergehakt
 • 100 gram spekblokjes
 • 200 gram gezeefde tomaten
 • 3 theelepels gerookt paprikapoeder
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel oregano
 • 1 theelepel tijm
 • 2 eetlepels crème fraiche

Snij de sjalotjes en de knoflook ragfijn. Snij de paprika in blokjes of reepjes en de champignons in plakjes. Kook de macaroni volgens de verpakking. Verwarm een pan en bak hierin de spekblokjes aan. Voeg er het gehakt aan toe en bak het rul. Voeg er nu de sjalotjes, knoflook en kruiden aan toe en bak alles even door. Voeg nu de paprika’s, champignons en mosterd toe en bak deze kort mee. Giet er de gezeefde tomaten bij en verwarm alles kort door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gekookte en uitgelekte macaroni samen met de crème fraîche door het paprika mengsel en serveer. Erg lekker bij de macaroni Stroganoff is een groene salade met een frisse dressing.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Reacties
 1. Cecile zegt

  Eindelijk is het er de afgelopen week van gekomen om dit te maken. Wij vonden het beiden heerlijk maar ook zwaar. Voor de volgende keer laat ik de creme fraiche maar weg.
  Lieve groet Cecile

 2. Fleur zegt

  Ik heb het vandaag gemaakt, de kinderen hebben er weer een favoriet bij. We vonden het allemaal lekker en een leuke variatie op de macaroni varianten die we hebben.

  1. Connie zegt

   Macaroni lekker voor jong en oud, en ieder heeft wel zijn eigen favoriet. Leuk dat dit een van jullie favorieten is. Wordt wel steeds moeilijker kiezen als je steeds meer favorieten krijgt. 😉

 3. Cecile zegt

  Ik ga deze macaroni ook zeker deze volgende week eens maken. Zoals ik al zei het lijkt me heel lekker! Lieve groet Cecile

  1. Connie Derks zegt

   Leuk, hoor graag wat je er van vond.

 4. Connie Derks zegt

  Het wordt vaak gedacht dat wodka bij Stroganoff hoort maar er zijn vele versies van de Stoganoff zoals ik ook vermeld in het recept. Deze is mijn versie en is naar mijn idee erg lekker.

 5. Cecile zegt

  Als ik stroganoff zie, denk ik op zijn minst gelijk wodka. Maar dit recept eigent zich niet voor wodka, toch?
  Misschien toch een andere naam kiezen, want lekker zal het zeker zijn. Lieve groet Cecile

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer