Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus – Een restje pasta heeft iedereen wel eens over. Macaroni blijkt nog altijd de meest gebruikte pasta en ook daar kook je wel eens een beetje teveel van. Heb je geen restjes? Dan is een portie macaroni natuurlijk zo gekookt. Voor deze salade, vol verse ingrediënten is dat het echt de moeite waard. Zie onderstaand recept voor macaronisalade als een basis. Varieer vooral met wat je er aan toevoegt.

Onderstaande macaronisalade is een volwaardige maaltijd met lekker veel groentes. Bovendien is deze door het gebruik van kwark veel minder vet dan je verwacht.

Maak deze macaronisalade wel een paar uur van tevoren zodat de smaken lekker door kunnen trekken.

De kerstomaatjes kun je eventueel vervangen door (gegrilde) paprika.

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

  • 600 gram kipfilet
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • Peper/zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram macaroni of een pasta naar keuze
  • 2 courgette
  • 1 grote winterwortel
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 150 gram lente ui
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1-2 eetlepels honing naar smaak
  • 200 gram kwark
  • 150 gram mayonaise
  • Peper/zout naar smaak

Snijd de kip overdwars doormidden zodat je dunne plakken krijgt. Doe de mosterd, de honing, peper en zout en een beetje olijfolie samen met de kipfilet in een stevig zakje en meng alles goed. Laat dit minimaal een uur in de koelkast marineren. Bak de kip in een klein beetje olie in ongeveer 10-15 minuten zachtjes gaar. Zet opzij om af te koelen.

Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de pasta direct koud wanneer deze gaar is en laat goed uit lekken.

Snij of rasp de wortel in fijne reepjes. Snij de courgette ook in smalle reepjes of blokjes. De lente-ui mag in ringetjes gesneden worden en de kerstomaatjes doormidden. Maak nu een sausje van de grove mosterd, honing, kwark, en mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Snij her vlees in reepjes of blokjes naar wens en meng alle ingrediënten door elkaar. Laat dit minimaal een uurtje staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef of er eventueel nog iets bij moet om de macaronisalade helemaal naar jouw smaak af te werken.

Tafel lekker!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.