Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus – Een restje pasta heeft iedereen wel eens over. Macaroni blijkt nog altijd de meest gebruikte pasta en ook daar kook je wel eens een beetje te veel van. Heb je geen restjes? Dan is een portie macaroni natuurlijk zo gekookt. Voor deze pastasalade, vol verse ingrediënten is dat het echt de moeite waard. Zie onderstaand recept voor macaronisalade als een basis. Varieer vooral met wat je er aan toevoegt.
Onderstaande macaronisalade is een volwaardige maaltijd met kipfilet, lekker veel groenten. Bovendien is deze door het gebruik van kwark veel minder vet dan je verwacht.
Maak deze macaronisalade wel een paar uur van tevoren zodat de smaken lekker door kunnen trekken.
De kerstomaatjes kun je eventueel vervangen door (gegrilde) paprika.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram kipfilet
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 1 eetlepel honing
- zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram macaroni, of een pasta naar keuze
- 2 courgettes
- 1 grote winterwortel
- 200 gram kerstomaatjes
- 150 gram lente-ui
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1-2 eetlepels honing naar smaak
- 200 gram kwark
- 150 gram mayonaise
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus:
Snijd de kip overdwars doormidden zodat je dunne plakken krijgt. Doe de mosterd, de honing, peper en zout en een beetje olijfolie samen met de kipfilet in een stevig zakje en meng alles goed. Laat dit minimaal een uur in de koelkast marineren. Bak de kip in een klein beetje olie in ongeveer 10-15 minuten zachtjes gaar. Zet opzij om af te koelen.
Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de pasta direct koud wanneer deze gaar is en laat goed uit lekken.
Snij of rasp de wortel in fijne reepjes. Snij de courgette ook in smalle reepjes of blokjes. De lente-ui mag in ringetjes gesneden worden en de kerstomaatjes doormidden. Maak nu een sausje van de grove mosterd, honing, kwark en mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Snij het vlees in reepjes of blokjes naar wens en meng alle ingrediënten door elkaar. Laat dit minimaal een uurtje staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef of er eventueel nog iets bij moet om de macaronisalade helemaal naar jouw smaak af te werken.
Tafel lekker !!
Klopt Mieke dit is best veel, het is een recept voor ruim 6 personen, we passen het direct aan. De verhoudingen in het recept zijn prima, maar wanneer je liever minder macaroni gebruikt kan dat natuurlijk altijd. Dat is het leuke van koken, pas het recept aan naar jouw smaak.
Hoi Conny,
ik lees 500-gram macaroni,voor 4-personen .is dat niet veel ?
ikzelf neem meestal 100-gram ,als je daar nog groenten en vlees bij doet ,
heb ik meestal genoeg voor 2-pers..
wij hebben liever meer groenten ,dan de rest .!!!