• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Gebruik dit recept voor macaronisalade ook om restjes op te maken!

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
2
Macaronisalade Kip honing mosterdsaus

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus – Een restje pasta heeft iedereen wel eens over. Macaroni blijkt nog altijd de meest gebruikte pasta en ook daar kook je wel eens een beetje te veel van. Heb je geen restjes? Dan is een portie macaroni natuurlijk zo gekookt. Voor deze pastasalade, vol verse ingrediënten is dat het echt de moeite waard. Zie onderstaand recept voor macaronisalade als een basis. Varieer vooral met wat je er aan toevoegt.

Onderstaande macaronisalade is een volwaardige maaltijd met kipfilet, lekker veel groenten. Bovendien is deze door het gebruik van kwark veel minder vet dan je verwacht.

Maak deze macaronisalade wel een paar uur van tevoren zodat de smaken lekker door kunnen trekken.

De kerstomaatjes kun je eventueel vervangen door (gegrilde) paprika.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Porties: ruim 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram kipfilet
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram macaroni, of een pasta naar keuze
  • 2 courgettes
  • 1 grote winterwortel
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 150 gram lente-ui
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1-2 eetlepels honing naar smaak
  • 200 gram kwark
  • 150 gram mayonaise

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus:

Snijd de kip overdwars doormidden zodat je dunne plakken krijgt. Doe de mosterd, de honing, peper en zout en een beetje olijfolie samen met de kipfilet in een stevig zakje en meng alles goed. Laat dit minimaal een uur in de koelkast marineren. Bak de kip in een klein beetje olie in ongeveer 10-15 minuten zachtjes gaar. Zet opzij om af te koelen.

Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de pasta direct koud wanneer deze gaar is en laat goed uit lekken.

Snij of rasp de wortel in fijne reepjes. Snij de courgette ook in smalle reepjes of blokjes. De lente-ui mag in ringetjes gesneden worden en de kerstomaatjes doormidden. Maak nu een sausje van de grove mosterd, honing, kwark en mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Snij het vlees in reepjes of blokjes naar wens en meng alle ingrediënten door elkaar. Laat dit minimaal een uurtje staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef of er eventueel nog iets bij moet om de macaronisalade helemaal naar jouw smaak af te werken.

Tafel lekker !!

DeelPin69Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Reacties 2

  1. Connie Derks says:
    11 maanden geleden

    Klopt Mieke dit is best veel, het is een recept voor ruim 6 personen, we passen het direct aan. De verhoudingen in het recept zijn prima, maar wanneer je liever minder macaroni gebruikt kan dat natuurlijk altijd. Dat is het leuke van koken, pas het recept aan naar jouw smaak.

    Beantwoorden
  2. Mieke, says:
    11 maanden geleden

    Hoi Conny,

    ik lees 500-gram macaroni,voor 4-personen .is dat niet veel ?
    ikzelf neem meestal 100-gram ,als je daar nog groenten en vlees bij doet ,
    heb ik meestal genoeg voor 2-pers..
    wij hebben liever meer groenten ,dan de rest .!!!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen