• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes; lekker gezond, lekker voorjaar

Met roomkaas en gerookte kipfilet

door Elise de Haan
in Pastagerechten
0
0
Ovenpasta met raapsteeltjes

Ovenpasta met raapsteeltjes – Met het voorjaar in aantocht zie je ook weer de eerste voorjaarsgroenten in de winkels en op de markt verschijnen. Echte voorjaarsgroenten zijn eigenlijk groentesoorten die er alleen in het voorjaar zijn en de rest van het jaar niet verkocht worden. Veel soorten worden tegenwoordig het hele jaar door verkocht. Dat kan omdat ze dan worden geïmporteerd uit het buitenland, of ze worden hier jaarrond in de kas geteeld. Maar er zijn een paar uitzonderingen. Hierbij denk je natuurlijk als eerst aan de witte asperges. Maar er is nog een groentesoort die er echt alleen maar in de lente is, en dat zijn de raapstelen. We maakten een lekkere ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kipfilet voor je. Het gerecht is heerlijk romig door de kruidenroomkaas en krijgt een lekker korstje door de geraspte kaas. Je zou bijna willen dat het het hele jaar lente blijft!

Wat zijn raapstelen?

Raapsteeltjes is een groente die je niet zo makkelijk op elke straathoek kunt kopen. Toch is het wel de moeite waard om er naar te zoeken, want ze zijn erg lekker. Misschien ken je de groente helemaal niet. Wat zijn die raapstelen dan precies, en waarom zien ze er niet altijd hetzelfde uit? Het bijzondere aan deze bladgroente uit de lente is dat het de eerste blaadjes zijn van verschillende koolsoorten en knolgroenten. Hierbij kun je denken aan meiknolletjes, koolraap en Chinese kool. Het uiterlijk van de blaadjes kan dus onderling verschillend zijn, afhankelijk van welke knol of kool de blaadjes afkomstig zijn. De smaak van de verschillende soorten komt wel overeen. Fris, knapperig en erg lenteachtig. En soms ook een beetje pittig. Raapstelen groeien heel snel, en zowel het blad als de stelen kun je eten. Je kunt raapstelen op dezelfde manieren bereiden als verse spinazie.

Gerookte kipfilet in de ovenpasta met raapsteeltjes

In de ovenpasta met raapsteeltjes is ook gerookte kipfilet verwerkt. Je kunt dat in de supermarkt, of bij de poelier, kopen. Maar wat is het nou precies? Gerookte kipfilet is een lekker en veelzijdig stukje kippenvlees dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Het roken van de kip zorgt ervoor dat het vlees mals en sappig blijft, terwijl de rooksmaak er een bijzondere smaak aan geeft. Ook geeft het roken van de kipfilet het vlees een andere textuur. Het is niet alleen lekker in gerechten, maar het is ook lekker als snack bij de borrel. Gerookte kipfilet is behalve lekker ook een gezonde keuze, omdat het een magere bron van eiwitten is en omdat er weinig vet in zit. Proef het maar eens als je het nog niet kent. Omdat gerookte kipfilet al gegaard is, kun je het ook makkelijk in bijvoorbeeld een salade verwerken.

Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!

Ovenpasta met raapsteeltjes

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram raapsteeltjes
  • 300 gram gerookte kipfilet, in blokjes
  • 300 gram roomkaas met kruiden
  • 350 gram fusilli
  • 1 ui, in halven ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 ml kookroom
  • 150 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ovenpasta met raapsteeltjes:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de groente en snijd een stukje van de stelen af.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan, wok of braadpan. Fruit hierin de ui en de knoflook aan tot ze glazig zijn. Ze hoeven niet bruin te worden. Voeg de raapsteeltjes toe en laat ze slinken. Roer de blokjes gerookte kipfilet er ook door.

Laat vervolgens de kruidenroomkaas in het raapstelenmengsel smelten en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper en indien nodig wat zout. Wees voorzichtig met zout want in de roomkaas zit ook al zout.

Kook de pasta al dente in een pan water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitlekken in een vergiet. Roer de pasta door de raapstelensaus.

Schep het pastamengsel over in een passende vuurvaste schaal. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas. Zet de schaal een halfuurtje op het rooster in het midden van de oven om goed heet te worden en de kaas te laten smelten en licht te laten kleuren.

Serveer de ovenpasta met raapsteeltjes direct.

Tafel lekker !!

DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

gemarineerde champignons
Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Zachte toastjes van pompoen
Hapjes

Zachte toastjes van pompoen

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen