Pasta met daslookpesto – Dit is zo’n typische gerecht dat geslaagd is door de kwaliteit van de ingrediënten. Door een stukje warm gerookte zalm van de visboer te verkiezen boven de diepvriesvis uit de supermarkt en je zelfgemaakte pesto te gebruiken in plaats van die kant-en-klare uit een potje, til je een relatief eenvoudig pastagerecht zomaar naar een heel ander niveau.
Pasta en zalm, een vertrouwde combi
In dit gerecht is er gekozen voor warm gerookte zalm, die kun je zowel warm als koud eten, is wat vlokkeriger dan koud gerookte zalm en heeft een zachte maar stevige structuur. Het laat zich hierdoor makkelijk in stukjes verdelen, zodat je in dit gerecht zou kunnen kiezen of je een hele moot op de pasta serveert ofwel stukjes door de pasta geschept. Door zalm warm te roken ontstaat er als het ware een korstje om de zalm en dit korstje zorgt ervoor dat er geen vet en smaak verloren gaat. Het eten van warm gerookte zalm is dan ook echt een heuse smaakbelevenis.
Pesto maak je toch gewoon zelf?
Pesto zelf maken is eigenlijk een simpele klus en qua smaak kan een potje hier echt niet tegen op, kies de juiste ingrediënten en laat je keukenmachine de rest doen.
Let op: Voor onderstaand recept heb je een pesto van daslook nodig.
Daslook; de lekkerste recepten met “onkruid”
Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. Ontdek deze recepten met daslook!
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Pasta met daslookpesto en warm gerookte zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram (vlinder)pasta
- 300 gram broccoli
- 5 eetlepels daslookpesto
- 4 warm gerookte zalmfilets ( a 125 gram per stuk )
- rasp van 1 limoen
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze van dit recept
De zalm in een voorverwarmde oven van 180 graden, enkele minuten verwarmen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de broccoliroosjes toe. Giet de pasta af en doe terug in de pan.
Schep de pesto door de pasta en verdeel over 4 borden. Verdeel de rasp van de limoen over de borden en leg op ieder bord een stukje zalm. Strooi er naar smaak wat Parmezaanse kaas over.
Tafel lekker !!