Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta met garnalen in romige citroensaus

Deze pasta met garnalen krijgt een heerlijke frisse twist door de romige citroensaus waarin de garnalen worden gegaard. Snel, makkelijk en erg lekker.

0 1.934

Pasta met garnalen in romige citroensaus – Dat er met pasta veel meer mogelijk is dan de gebruikelijke rode saus weten we natuurlijk allemaal, toch blijft het af en toe uitproberen over welke smaken gaan goed samen of welke juist niet.

Garnalen met citroen

Garnalen en citroen een combinatie die ik zelf heerlijk vind en met mij gelukkig ook mijn tafelgenoten. Door deze twee ingrediënten te combineren in een pasta gerecht creëer ik steeds meer blijde gezichten. Het gerecht is snel klaar, makkelijk te maken en pasta op tafel zorgt automatisch voor een glimlach.

Pasta niet afspoelen

Ik koos voor de vlindertjespasta oftewel farfalle maar uiteraard is een andere vorm pasta ook geschikt. Spoel de pasta niet af voor je hem bij de saus voegt maar giet hem af en voeg hem zo bij de saus. Door de pasta af te spoelen, spoel je ook het zetmeel weg, terwijl juist dat zetmeel zorgt dat je saus goed aan je pasta hecht en smaken zo dus beter vermengen.


Pasta met garnalen in romige citroensaus

Pastagerecht voor 4 personen

  • 400 gram pasta
  • 500 gram garnalen
  • 1 rode ui
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel fijn gesneden dille
  • 250 gram (diepvries) erwten
  • 250 milliliter kookroom
  • 1 citroen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de erwten. Spoel de garnalen onder zacht stromend koud water en dep ze droog. Pel de ui en snijd deze fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen vervolgens uit.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin zachtjes de ui glazig. Voeg het sap en de rasp van de citroen toe en schenk de room erbij. Breng zachtjes aan de kook en leg de garnalen in de saus. Laat de garnalen in circa 4 minuten garen in de saus. Voeg de dille en de erwten toe en breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper. Schep de gekookte pasta bij de saus en schep om totdat de saus goed gemengd is met de pasta. Verdeel over 4 borden.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer