Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie – Geitenkaas is veelzijdig en in heel veel soorten verkrijgbaar. Eigenlijk net zoveel soorten als kaas van koemelk. Elke kaas heeft zijn eigen karakter wat ook voor kaas van koemelk geldt. Eigenlijk als je het zo bekijkt lijken kaas van koemelk en geitenkaas best wel heel veel op elkaar. Maar er zijn toch wel wezenlijke verschillen. Want geitenkaas smaakt toch wel anders dan kaas van koemelk en is vaak witter van kleur. En op de vraag waarom dat zo is geven wij graag het antwoord.
Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie
Omdat er zoveel lekkers te maken is met geitenkaas lees je hieronder een zomers recept met verse geitenkaas. Dit recept met zomerse ingrediënten zoals tomaat en spinazie smaakt romig en zacht en dat zonder room. Omdat er geen vlees in zit is het ideaal voor vegetariërs of voor je Meatless Monday. Een mild pastagerecht met geitenkaas, voor die zomerse doordeweekse dag.
Ingrediënten voor 1 á 2 personen
- 100 gram pasta
- 1 el zonnebloemolie
- 2 kleine uien
- 1 grote teen knoflook
- 100 gr champignons
- 7 kleine smaak trostomaten
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 el balsamicoazijn
- 60 gr verse geitenkaas + 2 extra blokjes voor garneren
- 4 el aanhangend kookwater van de pasta
- 100 gr verse spinazie
- zout en peper
Kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking of maak lekker je eigen pasta met dit recept. Houd 4 el kookwater van de pasta achter als je de pasta afgiet.
In de tijd dat de pasta kookt kun je beginnen met het maken van de saus. Haal de schil van de ui en snij deze in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Zet een hapjespan op het vuur en voeg hier de ui aan toe. Laat dit op zacht vuur aanfruiten. Pel de knoflook en pers deze met een knoflookpers boven de ui. Maak de champignons evt. schoon en snij deze in kwarten. Voeg deze bij de ui en knoflook en zet het vuur hoger. Bak de champignons aan tot ze beginnen te kleuren.
Snij de tomaat in kleine blokjes voeg dit toe aan de hapjespan. Roer alles goed door. Voeg de Italiaanse kruiden en balsamicoazijn toe zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snij de verse geitenkaas in kleine blokjes. Als de pasta uitgelekt is voeg je deze met de geitenkaas en 4 e l kookwater toe aan de hapjespan. Laat dit geheel een kleine 10 minuten op zacht vuur staan, met deksel op de pan, zodat alle smaken kunnen trekken en de saus dikker wordt.
Was de spinazie zodat er geen zand meer in zit. Voeg na 10 minuten de spinazie toe en doe het deksel er weer op. Als het net begint te slinken draai je het vuur uit en kun je de spinazie door de pasta en saus roeren. Breng het gerecht op smaak met zout & peper.
Snij de laatste twee blokjes in kleine stukjes en serveer deze over deze zomerse pasta met geitenkaas heen.
Eet smakelijk!