• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
3
pasta met gerookte makreel

Pasta met gerookte makreel – een verrassend lekkere pasta met gerookte makreel en lekker veel groenten.

Gerookte makreel in de pasta

We grijpen met zijn allen uit gewoonte naar de zalm of forel, maar ook makreel is erg lekker om in een pastagerecht te verwerken. Makreel kost nog niet de helft van gerookte zalm, zelfs als je filets neemt. Het is dus echt de moeite waard om het eens te proberen.

A la carbonara

In plaats van een zware saus gebruik je voor dit recept ei, net als bij de pasta carbonara. Dit geeft een heerlijke romig laagje over de pasta en is ook nog erg makkelijk en snel te bereiden.

Groente met een bite

Voor dit pastagerecht met vis gebruik je lekker veel groenten zoals kastanjechampignons, ui, prei en courgette voor de bite. Bak eerst de champignons droog voordat je rest van de groente gaat bakken anders wordt het te vochtig. Vooral de courgette heeft maar eventjes nodig, hij mag echt nog stevig zijn.

De truc is om de gerookte makreel even kort op hoog vuur te bakken

Gebakken gerookte makreel in de pasta

Het klinkt een beetje overbodig om de al gare en gerookte vis ook te bakken, maar het bakken van de kabeljauw in een beetje boter maakt echt het verschil. Zie het als het uitbakken van spekjes. Die zijn na het bakken ook veel lekkerder terwijl ze ook al gaar en gerookt zijn. Door het bakken gaan namelijk de suikers karameliseren. Doe dat kleine beetje extra moeite dus echt om het lekkerste resultaat te krijgen.

Makreel

Makreel; De handigste tips en lekkerste recepten

Makreel is super gezond vanwege het hoge gehalte omega-3 vetzuren. Een vette vis dus en dan hebben we het over gezonde vetten.

Pasta met gerookte makreel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram grove pasta naar keuze
  • 1 gerookte makreel +/- 250 gram
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 kleine prei
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 kopje kooknat van de pasta
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • zout en peper
  • 3 takjes peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met gerookte makreel:

Snijd de courgette in de lengte in kwarten en haal de zachte kern eruit en snijd in stevige plakjes. Snijd de ui en de prei in halve ringen en de champignons in plakjes. Maak de vis schoon en trek het visvlees met een vork uit elkaar in grove stukjes. Doe de eieren samen met de Parmezaanse kaas in een kommetje en klop dit even los met 2 eetlepels water. Hak de peterselie grof.

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.

Verwarm een koekenpan met de helft van de boter en bak op hoog vuur de champignons mooi bruin. Voeg er de ui, prei en courgette aan toe en bak de groenten beetgaar. Haal uit de pan en zet opzij.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Smelt de rest van de boter in de pan en strooi de stukjes vis gelijkmatig in de pan. Bak de stukjes makreel mooi bruin zonder te roeren. De stukjes vallen anders uit elkaar en zullen ook niet bruin worden. Dus aan een kant bruin laten worden en dan omscheppen om de andere kant te laten bruinen.

Haal een kopje water uit de pan en giet de pasta af als die gaar is. Zet het vuur uit!  Doe de groenten bij de vis, kruid met royaal peper en warm dit even kort door.

Giet de helft van het licht afgekoelde kooknat al roerende bij het eimengsel en giet dit, voorzichtig omscheppend, bij de pasta. Roer er het groente/vismengsel en de gehakte peterselie luchtig doorheen en verdeel over de borden. Schaaf er nog een beetje extra Parmezaanse kaas over en serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin54Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

paling op toast
Voorgerecht

Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!

Luikse salade; maar dan met haring
Salade

Luikse salade; maar dan met haring

carpaccio van gerookte heilbot
Voorgerecht

Carpaccio van gerookte heilbot

Langoustines
Kookschool

Langoustines; grote garnalen… of toch niet?

Reacties 3

  1. Kees says:
    1 maand geleden

    Eerlijk gezegd totaal niet lekker. Maar dat lag misschien wel aan de kok

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 maand geleden

      Toch een echte kok zoeken dan Kees 😉

      Beantwoorden
  2. Robert bastiaanse says:
    5 maanden geleden

    lekkerrrrrrr

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen