- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus – Bij een pastagerecht wordt al snel aan tomatensaus gedacht. Maar er kan zoveel meer.  Ook in de Italiaanse keuken worden in pastagerecht veel restjes verwerkt. Dat hoeven niet altijd restjes te zijn uiteraard. Je kunt je ook prima laten inspireren door aanbiedingen bij de groenteman of door mooie seizoensingrediënten. Zo past onderstaand pastagerecht heel goed bij de herfst. Paddenstoelen, spek en mosterdroom maken dit een topper voor de herfstmaanden, maar ook in de rest van het jaar kun je deze pasta prima serveren. De kastanjechampignons zijn in Nederland gewoon jaarrond verkrijgbaar. De kastanjechampignons geven de pasta lekker veel smaak. Daarnaast zijn deze champignons heel gezond, ze bevatten veel vezels, vitamine B en zelfs meer antioxidanten dan sperziebonen en wortels! Kastanje champignons smaken licht nootachtig, het vruchtvlees is wat steviger en de smaak wat voller dan dat van zijn witte broertje.

De mosterdroomsaus maakt deze pasta extra bijzonder. Het is een lekkere en makkelijke saus waarin de scherpe en volle smaak van de mosterd goed tot zijn recht komt. In combinatie met de kastanjechampignons en het zoute spek maakt dit deze pasta compleet!


Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Pastagerecht[1] voor 1 persoon

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Snipper de ui en maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bak de ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Haal de spek uit de pan.

Giet een beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Giet de slagroom erbij en laat ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg de mosterd toe en verwarm nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus, roer goed door elkaar. Snijd de knapperige ontbijtspek in stukjes en voeg deze toe aan de pasta. Snijd de bieslook fijn en strooi over de pasta.

Tafel lekker!

Links in dit artikel:
  1. Pastagerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/pastagerechten/
  2. kastanjechampignons: https://lekkertafelen.nl/special/champignons/