- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus – Deze pasta is helemaal lekker voor deze tijd van het jaar; lekker herfstig! De kastanjechampignons geven de pasta lekker veel smaak. Daarnaast zijn deze champignons heel gezond, ze bevatten veel vezels, vitamine B en zelfs meer antioxidanten dan sperziebonen en wortels! Kastanje champignons smaken licht nootachtig, het vruchtvlees is wat steviger en de smaak wat voller dan dat van zijn witte broertje.

De mosterdroomsaus maakt deze pasta extra bijzonder. Het is een lekkere en makkelijke saus waarin de scherpe en volle smaak van de mosterd goed tot zijn recht komt. In combinatie met de kastanje champignons en de zoute spek maakt dit deze pasta compleet! Ga jij deze heerlijke Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus uitproberen?

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Pastagerecht voor 1 persoon

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Snipper de ui en maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bak de ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Haal de spek uit de pan. 

Giet een beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit [1] hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Giet de slagroom erbij en laat ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg de mosterd toe en verwarm nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus, roer goed door elkaar. Snijd de knapperige ontbijtspek in stukjes en voeg deze toe aan de pasta. Snijd de bieslook fijn en strooi over de pasta.

Tafel lekker!