Pasta met kip en pompoen – Eet je pasta, dan denken we met z’n allen direct aan tomaten. Natuurlijk, de tomaat hoort bij de Italiaanse trots. Maar ook met andere verse ingrediënten kun je echt een heel lekkere pasta op tafel zetten.
Volop verse ingrediënten
Pastagerechten staan nu niet echt bekend om de grote hoeveelheden groenten die erin verwerkt worden. Vaak is het een schamele 500 gram tomaten voor 4 personen. Dat is natuurlijk veel te weinig. Laat je daarom inspireren door verse groenten. In dit geval gebruiken we pompoen en spinazie. Voor 2 personen verwerken we daarmee 500 gram groenten en daarmee voldoet het wel aan de juiste hoeveelheid.
Experimenteer gewoon
Pompoen en spinazie dus in plaats van alleen maar tomaten. Ook het gehakt vervangen we in dit geval voor stukjes kipfilet. En uiteraard ( die vervangen we bijna nooit ) toppen we het pastagerecht af met geschaafde Parmezaanse kaas.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Pasta met kip en pompoen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram butternut in kleine blokjes (brunoise) gesneden
- 200 gram spinazie of eventueel warmoes/snijbiet in stukjes gescheurd
- 2 enkele kipfilets in blokjes gesneden
- 150 gram pasta ( naar keuze)
- 250 ml. room
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 2 kleine blokjes kippenbouillon
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de pasta met kip en pompoen
De blokjes butternut even gaarkoken in water met een blokje kippenbouillon, max 2 min. Ze moeten beetgaar blijven. Laat ze schrikken onder koud water om het gaar proces te beëindigen.
De stukjes kip aanbraden in de olijfolie met de sjalot en de knoflook tot ze gaar zijn en kruiden met peper en zout. Kook de pasta gaar volgens de instructies op het pak.
Verhit een wokpan, de room even laten koken met 1 bouillonblokje. Vervolgens de kip en butternut blokjes toevoegen.
Nu mag de pasta toegevoegd worden alsook de blaadjes warmoes of spinazie, deze slinken van de warmte. Schaaf er nog wat Parmezaanse kaas over.
Voila klaar en echt heel lekker….. Mmmm
Tafel lekker !!