Pasta met kip en spinazie – Verse spinazie is vooral in het voorjaar en in de zomer volop beschikbaar. Voor relatief lage prijzen koop je deze jonge en verse blaadjes op de markt, bij de groentespecialist of bij de supermarkt. Supergezond, en het oubollige imago is er inmiddels vanaf. In vroeger tijden moest spinazie uitgebreid gewassen worden. Een flinke klus die vaak op maandag gedaan werd omdat dan de wasteil toch in gebruik was. Tegenwoordig wordt spinazie bijna schoon of zelfs volledig gewassen verkocht. Het in elkaar draaien van een heerlijke maaltijd met spinazie is daarmee een fluitje van een cent geworden. Onderstaand een fantastisch pastarecept waarin spinazie en kip een hoofdrol spelen, maar er gaan meer groenten in als courgette, ui, paprika en knoflook. Dit kun je op een doordeweekse dag heel goed op tafel zetten.
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Spinazie en pasta, een perfecte match
Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.
Pasta met kip en spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram grove pasta
- 350 gram kippendijen
- 450 gram verse spinazie
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- 1 pakje kruidenroomkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met kip en spinazie:
Snij de courgette en de paprika in grove stukken. Snij de ui fijn en pers er de knoflook bij. Was de spinazie. Zet een grote pan met royaal water en zout op en breng dit aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de kippendijen in grove stukjes kruid ze met een beetje peper en zout en bak deze in een wok in de hete olijfolie. Haal de stukjes kip uit de pan en doe er de ui en de knoflook in, bak dit samen met de Italiaanse kruiden kort door. Voeg er de courgette en de paprika aan toe en bak dit beetgaar. Doe de kip terug in de pan en doe er de kruidenroomkaas bij. Doe de spinazie in gedeeltes bij de pasta wanneer deze bijna gaar is. Laat dit slinken. Schep met een schuimspaan de spinazie uit het water en voeg dit bij de kip en de groentes. Schud de pasta af en vang een gedeelte van het vocht op. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat van het achtergehouden kookvocht bij de pasta met kip en spinazie als deze te droog is.
Tafel lekker !!