Pasta met kipgehakt en paprikasaus – Een pastagerecht is erg lekker als je werkt met lekker veel verse ingrediënten. Blijf niet hangen in hetzelfde repertoire van rundergehakt, wortel, prei, ui en paprika met soms champignons, overgoten met een tomatensaus uit een fles of zak. Of een zak voorgesneden groenten met bijbehorend zakje “mix voor…”. Het is niet zonder reden dat Italianen wereldwijd bekend staan om hun meesterlijke pastagerechten. Ze hebben voor iedere pastavariant een andere saus die uit maar een paar ingrediënten bestaat. Die ingrediënten zijn met zorg gekozen en daar wordt met heel veel liefde een smaakvol gerecht van gemaakt.
Verse producten en pure smaken, daar oogst je succes mee
Verbeter de paprikasaus door kipgehakt te gebruiken
In een pastasaus hoort gehakt. Tenminste, dat vinden de meesten. Het hoeft natuurlijk helemaal niet. Maar je had in de titel vast al gelezen dat je dat in dit recept wel gaat doen. Maar, dan wel met balans. Bijna iedereen kiest voor rundergehakt in pastasauzen. Zou je dat doen in de paprikasaus, dan gaat het rundergehakt de smaak van de saus overschreeuwen. De saus wordt veel subtieler en smaakvoller als je kipgehakt gebruikt. Je bakt het kipgehakt kort rul waardoor het lekker zacht blijft in zowel smaak als structuur. Door het rul te bakken verdwijnt het enigszins in de grove pasta zodat je het gehakt bijna niet ziet zitten, maar steeds in kleine beetjes tegenkomt tijdens het eten.
Het geheim voor een echt lekkere saus
De saus voor de pasta maak je natuurlijk van verse paprika. Het geheim is om die paprika, maar ook de tomaten en de knoflook in de oven te grillen waardoor ze een heerlijk volle smaak krijgen. Na het roosteren maak je er met behulp van een blender een mooie gladde saus van. Je voegt het kipgehakt er dan bij en jij hebt nu helemaal zelf een saus gemaakt waar je trots op kunt zijn. Maar je bent er nog niet! Want die smaak ga je dan natuurlijk ook optimaal gebruiken. Kook de rigatoni (of andere pasta) al dente en laat die daarna nagaren in die heerlijke saus. Zo mengt de saus goed met de pasta en dat levert een heerlijke volle smaak op.
Kipgehakt; heerlijke recepten, net even anders
Heel veel redenen om voor kipgehakt te kiezen. Kipgehakt geeft een podium aan verse kruiden en specerijen en de kwaliteit is echt van belang.
Pasta met kipgehakt en paprikasaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram rigatoni
- 350 gram kipgehakt
- 4 rode paprika’s
- 3 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram gesneden ui
- 250 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 takjes basilicum
- zout en peper
- 100 gram Parmezaanse kaas (Stukje)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met kipgehakt en paprikasaus:
Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en de zaadlijsten. Leg ze met de snijkant naar onder op een bakplaat. Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar boven bij de paprika op de bakplaat samen met de 2 teentjes knoflook die je met vliesje en al erbij legt. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten onder een hete grill tot de paprika donker geblakerd is. De tijd is per oven verschillend, niet iedere oven heeft dezelfde krachtige grill. Als de paprika donker is, doe je de groenten over in een schaal die je afdekt met plasticfolie zodat de groenten nog kunnen nagaren.
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd, in de tijd dat de groenten in de oven zitten, de ui in stukjes. Bak ze aan in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak die ook even mee zodat de puree ontzuurd wordt. Blus af met de bouillon en kook nog eventjes door tot de ui goed gaar is. Doe alles over in een grote kom.
Haal de schil van de tomaat, ui en paprika en houdt ongeveer 1 paprika apart. Doe de geroosterde groenten bij het uimengsel en blender het tot een gladde saus.
Veeg de pan droog. Bak het gehakt kort en duw het uit elkaar in stukjes. Het gehakt hoeft niet te verkleuren. Doe de saus bij het gehakt en meng dit door elkaar en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper naar wens. Doe de pasta in de saus en roer dit erdoorheen. Warm alles goed door. Zet het vuur uit en leg de deksel op de pan. Laat dit een paar minuten staan.
Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes en de achtergehouden paprika in blokjes. Meng dit door de pasta met kipgehakt en paprikasaus. Verdeel de pasta over borden en rasp er royaal Parmezaanse kaas overheen.
Tafel lekker !!