Pasta met kipgehaktballetjes – De Italiaanse keuken wordt door velen weggezet als droomkeuken. De eenvoud, de pure smaken, de authenticiteit, ze spreken absoluut tot de verbeelding. Als we het over pasta hebben zien we een Italiaanse oma voor ons die in een grote pot pastasaus staat te roeren. Bolognese saus, maar dan die kant-en-klare uit een potje. De Tv-commercial heeft zoden aan de dijk gezet. Heel Nederland kent die oma, maar kennen ze ook de echte geheimen van de “niet in scene gezette” oma?
De echte geheimen van de Italiaanse pasta zitten in de eenvoud. Pasta was de basis. De creativiteit van de Italiaanse oma deed de rest. Die echte oma gebruikte gewoon de restjes uit de koelkast. En waarom zouden wij dat niet doen? Voedselverspilling moet je namelijk echt niet willen. In dit recept werken we met kipgehakt en savooiekool. Daarmee ontstaat een royaal pastagerecht dat je met plezier op tafel zet.
Savooiekool of groene kool; twee namen voor één koolsoort
De savooiekool word ook wel groene kool genoemd. Waar komt die vandaan? Waar let je op bij de aankoop? En wat kun je ermee maken?
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
5 heerlijke recepten met kipgehaktballetjes, de een nog lekkerder dan de ander. Met handige tips voor de lekkerste en mooiste balletjes.
Pasta met kipgehaktballetjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram savooiekool
- 200 gram wortelen
- 500 gram gekruid kipgehakt
- 1 ei
- 100 gram panko of paneermeel
- 350 ml kookroom of andere room met een vetgehalte van 25%
- zout en peper
- gemalen nootmuskaat
- olijfolie
- 250 gram pasta ( casarecci di semola) of gewoon penne (kleine stukjes)
Bereidingswijze van dit recept
Pasta met kipgehaktballetjes maak je zo:
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snij de kool in vieren en haal de harde stronk eruit. Maak de bladeren los en pocheer ze ca. 3 minuten in een open pan met kokend, gezouten water. Giet ze dan af in een zeef en laat het blad schrikken onder ijskoud stromend water. Daarmee hou je de kleur van de groene kool optimaal.
Was en schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.
Meng het kipgehakt met ei en panko (Japans paneermeel) en draai er kleine soepballetjes van. Bak ze in olijfolie mooi goudbruin. Voeg de wortel en de room toe. Laat het geheel onder regelmatig roeren 5 minuten pruttelen.
Snijd het blad van de kool in dunne repen en doe bij het gehakt en de wortel. Voeg wat room toe als deze teveel inkookt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim kokend water. Volg hiervoor de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de saus. Serveer de pasta met kipgehaktballetjes direct.
Tafel lekker !!
Jammer dar de voedingswaarden niet genoemd worden Als nierpatient moet ik de hoeveelheid eiwitten en natrium weten
We snappen het. De berekening van de voedingswaarde laten wij echter liever over aan personen / bedrijven die daar alles vanaf weten. Wij beperken ons tot de passie in eigen keuken. Er zijn diverse tools beschikbaar op het internet waar u de voedingswaarde van een ingrediëntenlijst kunt achterhalen.