• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met kipgehaktballetjes en volop verse groenten

door Arianne
in Pastagerechten
Pasta met kipgehaktballetjes en volop verse groenten
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Pasta met kipgehaktballetjes – De Italiaanse keuken wordt door velen weggezet als droomkeuken. De eenvoud, de pure smaken, de authenticiteit, ze spreken absoluut tot de verbeelding. Als we het over pasta hebben zien we een Italiaanse oma voor ons die in een grote pot pastasaus staat te roeren. Bolognaise saus, maar dan die kant-en-klare uit een potje. De TV commercial heeft zoden aan de dijk gezet. Heel Nederland kent die oma, maar kennen ze ook de echte geheimen van de “niet in scene gezette” oma?

De echte geheimen van de Italiaanse pasta zitten in de eenvoud. Pasta was de basis. De creativiteit van de Italiaanse oma deed de rest. Die echte oma gebruikte gewoon de restjes uit de koelkast. En waarom zouden wij dat niet doen? Voedselverspilling moet je namelijk echt niet willen.

Pasta met kipgehaktballetjes

Pastagerecht voor 4 personen

  • 500 gram savooiekool
  • 200 gram wortelen
  • 500 gram gekruid kipgehakt
  • 1 ei
  • 100 gram panko of paneermeel
  • 350 ml kookroom of andere room met een vetgehalte van 25%
  • zout en peper
  • gemalen nootmuskaat
  • olijfolie
  • 250 gram pasta ( casarecci di semola) of gewoon penne ( kleine stukjes)

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snij de kool in vieren en haal de harde stronk eruit. Maak de bladeren los en pocheer ze ca. 3 minuten in een open pan met kokend, gezouten water. Giet ze dan af in een zeef en laat het blad schrikken onder ijskoud stromend water. Daarmee hou je de kleur van de groene kool optimaal.

Was en schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.

Meng het kipgehakt met ei en panko (Japans paneermeel) en draai er kleine soepballetjes van. Bak ze in olijfolie mooi goudbruin. Voeg de wortel en de room toe. Laat het geheel onder regelmatig roeren 5 minuten pruttelen.

Snijd het blad van de kool in dunne repen en doe bij het gehakt en de wortel. Voeg wat room toe als deze teveel inkookt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim kokend water. Volg hiervoor de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de saus. Serveer de pasta met kipgehaktballetjes direct.

Tafel lekker!

Tags: Groente - Kool - Groene koolVlees - KipgehaktVlees - Kipgehaktballetjes

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met savooiekool en pompoen
Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

Kipgehaktballetjes
Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes met uien-speksaus en stamppot

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Savooiekool stamppot met kerrie en uien en braadworst
Stamppot

Savooiekool stamppot met kerrie en uien

Savooiekool met Ossenhaaspuntjes
Hoofdgerecht

Savooiekool met Ossenhaaspuntjes in paprika saus

Reacties 2

  1. M.Admiraal says:
    5 jaar geleden

    Jammer dar de voedingswaarden niet genoemd worden Als nierpatient moet ik de hoeveelheid eiwitten en natrium weten

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      We snappen het. De berekening van de voedingswaarde laten wij echter liever over aan personen / bedrijven die daar alles vanaf weten. Wij beperken ons tot de passie in eigen keuken. Er zijn diverse tools beschikbaar op het internet waar u de voedingswaarde van een ingrediëntenlijst kunt achterhalen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen