Pasta met mosselen in tomatensaus – Pasta is een van die veelzijdige gerechten waarmee je je tafelgenoten keer op keer kunt verrassen. De mogelijkheden om te variëren bij het maken van pastagerechten zijn tenslotte eindeloos. Of je nu een fan bent van de klassieke pastarecepten of graag experimenteert met nieuwe smaakcombinaties, pasta is en blijft voor velen een favoriet. Je vindt hier, om eens lekker te variëren, een recept voor je voor een heerlijke pasta met mosselen in tomatensaus. Verse saus wel te verstaan, dus er gaan ook nog eens veel groenten in dit pastagerecht. Die saus is lekker kruidig, een beetje pittig, en het recept heeft een Spaans tintje door de chorizo die er door gaat. Nu denk je mogelijk: ‘schelpdieren en worst… klinkt een beetje vreemd’. Maar we beloven je dat het echt een goede combinatie is, en dat het lekker is. De smaak van de mosselen en de pittige chorizo vullen elkaar namelijk prima aan, en de verse tomatensaus en de pasta maken er een geheel van. Serveer dit gerecht met een lekkere salade erbij en je zet een complete maaltijd op tafel!
Tips voor bij het recept van pasta met mosselen in tomatensaus
Je kunt de saus voor het recept pasta van met mosselen in tomatensaus van tevoren maken. Voeg de mosselen er dan pas aan toe als je de saus opwarmt om te gaan eten.
Het is natuurlijk het lekkerst om mosselen in de schelp te kopen en zelf te koken. Het kost je maar een paar minuten en vers is altijd lekkerder. Mocht je nu echt geen zin hebben om die mosselen uit die schelpen te halen, dan kun je ook gekookte mosselen kopen die al uit de schelp gehaald zijn. Die kun je dan zo aan de saus toevoegen.
Eet je wel vis en schaal- en schelpdieren, maar wil je liever een recept zonder vlees maken? Laat de chorizo dan gewoon weg of vervang de worst, bijvoorbeeld door wat grote, gepelde garnalen.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Pasta met mosselen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram 'dunne' pasta, spaghetti, linguine of iets dergelijks
- 1 kilo mosselen
- 1 kilo tomaten, in stukjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 rode chilipeper, in ringen
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 200 gram chorizo, in kleine stukjes
- 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- olie om in te bakken
- zout en peper
- een klein bosje peterselie, gehakt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met mosselen in tomatensaus:
Verhit een klein scheutje olie in een braadpan. Bak hierin de ui, de knoflook, de chilipeper en de chorizo op een laag vuurtje een minuut of 5 zachtjes aan.
Voeg vervolgens de tomaten, de oregano en de gerookte paprika toe. Bak tot de tomaten fijn gekookt zijn een er een saus is ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Spoel de mosselen even in een vergiet af onder de kraan. Kook ze tot alle schelpen open zijn in de visbouillon of groentebouillon. Giet af in een vergiet en laat ze even uitlekken en iets afkoelen. Haal de mosselen uit de schelp, en voeg ze toe aan de tomatensaus, maar houd er een paar achter om de pasta mee te garneren.
Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg direct toe aan de saus.
Schep het gerecht over in een grote schaal, bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden mosselen in de schelp.
Serveer de pasta met mosselen in tomatensaus met een lekker frisse groene salade erbij. Een lekker glas droge witte wijn erbij maakt het compleet.
Tafel lekker !!
Leuk mosselen met pasta 😋
We beloven je dat ze heerlijk zijn, Johnny🙂