Pasta met ragout van lamsvlees – Pasta en ragout, dat is een geweldige combinatie. Ragout is een lekkere, hartige, gevulde saus en als je die bij, of door, pasta serveert zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Zelf ragout maken is helemaal niet moeilijk en het is een fantastische manier om restjes op te maken. Begin eens met pasta met ragout van lamsvlees bijvoorbeeld. Die is lekker gekruid met Ras el Hanout en toch ook zacht en romig. Superlekker comfortfood dus!
Zelf ragout maken, dat is heel leuk om te doen!
Restjes groenten, maar ook eieren, vis en, zoals het geval bij het recept hieronder, lamsvlees, geef je op die manier een nieuwe bestemming. Als je eenmaal hebt ontdekt hoe lekker zelfgemaakte ragout van lamsvlees of ander vlees met pasta is, ga je dat vaker maken. Want het is ook nog eens heel leuk om te doen. Restjes vlees, vis en groente ontstaan vanzelf, en de basisingrediënten om daar een lekkere ragout van te maken, boter, bloem en bouillon, heb je ongetwijfeld al in huis. Pasta ligt ook wel op voorraad in de meeste keukenkastjes, dus je kunt zo aan de slag. Reken maar dat je tafelgenoten vaker om die ragout gaan vragen!
Pasta met ragout van lamsvlees, een bonus na een andere lekkere maaltijd
De pasta met ragout van lamsvlees is gemaakt van een stuk vlees dat overbleef van een hele lamsschouder die in de oven gegaard werd. Dergelijke grote stukken vlees leveren vaak restjes op, en daar maak je dan dus weer iets anders lekkers mee. Je kunt er natuurlijk ook bewust voor kiezen een groot stuk vlees klaar te maken en dat te verdelen in porties om die vervolgens voor andere maaltijden te gebruiken. Je kunt in dit recept ook ander gaar lamsvlees verwerken. Denk aan lamsbout, of een restje lamsstoofvlees.
Lamsvlees; dat betekent voorjaar
Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!
Pasta met ragout van lamsvlees
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram gaar lamsvlees
- 800 ml groentebouillon
- 80 gram roomboter
- 80 gram bloem
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 theelepels Ras el Hanout
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 3 eetlepels kookroom
- zout en peper
- 400 gram korte pasta, naar keuze
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met ragout van lamsvlees:
Snijd het gare lamsvlees in heel kleine stukjes.
Snipper de ui.
Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Laat de boter smelten in een pan, op een laagvuur. Laat de boter niet donker kleuren.
Voeg in een keer alle bloem toe en door die door de gesmolten boter. Bak dit mengsel een minuut of drie, al roerend, om de bloem goed gaar te laten worden. Als je dit niet doet loop je het risico dat de ragout melig gaat smaken, en dat is niet de bedoeling.
Als de bloem gaar is, roer de je bouillon in kleine scheutjes door het bloem en botermengsel. Blijf goed roeren, je zult zien dat er zo een gladde saus, de roux, ontstaat. Laat de roux even zachtjes doorkoken.
Voeg de kookroom aan de ragout toe en roer die er goed doorheen.
Neem een koekenpan en verhit een scheutje olie. Bak hierin de ui en de knoflook aan tot de ui gaar is.
Voeg de Ras el Hanout toe en bak die even mee. Schep het lamsvlees erdoor en bak ook dat even mee.
Schep het vleesmengsel door de ragout. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de pasta met de ragout van lamsvlees er overheen of meng de ragout door de pasta.
Tafel lekker !!
Kan de ragu ook met rundvlees of kip?
Dat kan, Mirjam. Je kunt elke soort gaar vlees gebruiken.