Pasta met truffelkaas – Als je een truffelliefhebber én een kaasliefhebber bent, is dit een pastagerecht dat jou op het lijf geschreven moet zijn. De Pecorino met truffel geeft een hele uitgesproken smaak aan de pastasaus. Je moet wel echt van de smaak van truffel houden om dit gerecht te waarderen, maar als dat het geval is, dan heb je een feestje op je bord met deze pasta met truffelkaas!
Pecorino met truffel
Pasta met truffelkaas maak je met Pecorino met truffel. Pecorino met truffel is een populaire Italiaanse kaassoort die bekend staat om zijn uitzonderlijke smaak en textuur. De kaas is gemaakt van schapenmelk en is verrijkt met delicate truffelstukjes, waardoor de smaak intens en verfijnd is. De truffelstukjes geven de kaas een subtiele, maar unieke smaaksensatie. De kaas wordt gemaakt in verschillende regio’s van Italië, maar Toscane en Umbrië staan bekend om de productie van de beste Pecorino met truffel.
Je koopt Pecorino met truffel bij de kaasspeciaalzaak of bij Italiaanse delicatessenwinkels.
Pasta met truffelkaas – tips
Houd je van kaas en van truffel, maar vind je een zeer uitgesproken truffelsmaak iets te veel van het goede, vervang dan een deel van de truffelkaas door gewone Pecorino of door Parmezaanse kaas. De smaak van de pasta met truffelkaas wordt dan een stuk milder.
Pasta met truffelkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram korte pasta
- 100 gram niet te grote champignons, in plakjes
- 1 sjalot, in dunne halve ringen
- 125 gram dunne reepjes gerookt spek of pancetta
- 150 gram Pecorino met truffel
- 3 eetlepels crème fraîche
- een flinke scheut melk
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- peper en zout
- een klein beetje olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met truffelkaas:
Verhit een heel klein beetje olijfolie in een braadpan. Bak hierin het spek zachtjes uit. Voeg de sjalot toe en bak deze even mee. Als deze zacht is voeg je de champignons toe en bak je deze mee tot ze lichtbruin zijn. Zet dan het vuur iets lager.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Daarna maak je de saus voor de pasta met truffelkaas. Voeg de crème fraîche toe aan het champignonmengsel en laat deze smelten. Roer de geraspte truffelkaas door het mengsel en laat deze smelten. Verdun de saus door wat melk toe te voegen. Voeg zoveel melk toe dat de saus de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en meng die met aanhangend kookwater door de saus.
Serveer direct, schaaf eventueel nog wat extra truffelkaas over de pasta. Geef een groene salade bij de pasta met truffelkaas.
Tafel lekker !!