• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met truffelkaas; voor de echte liefhebber

door Elise de Haan
in Pastagerechten
0
0
Pasta met truffelkaas

Pasta met truffelkaas – Als je een truffelliefhebber én een kaasliefhebber bent, is dit een pastagerecht dat jou op het lijf geschreven moet zijn. De Pecorino met truffel geeft een hele uitgesproken smaak aan de pastasaus. Je moet wel echt van de smaak van truffel houden om dit gerecht te waarderen, maar als dat het geval is, dan heb je een feestje op je bord met deze pasta met truffelkaas!

Pecorino met truffel

Pasta met truffelkaas maak je met Pecorino met truffel. Pecorino met truffel is een populaire Italiaanse kaassoort die bekend staat om zijn uitzonderlijke smaak en textuur. De kaas is gemaakt van schapenmelk en is verrijkt met delicate truffelstukjes, waardoor de smaak intens en verfijnd is. De truffelstukjes geven de kaas een subtiele, maar unieke smaaksensatie. De kaas wordt gemaakt in verschillende regio’s van Italië, maar Toscane en Umbrië staan bekend om de productie van de beste Pecorino met truffel.

Je koopt Pecorino met truffel bij de kaasspeciaalzaak of bij Italiaanse delicatessenwinkels.

Pasta met truffelkaas – tips

Houd je van kaas en van truffel, maar vind je een zeer uitgesproken truffelsmaak iets te veel van het goede, vervang dan een deel van de truffelkaas door gewone Pecorino of door Parmezaanse kaas. De smaak van de pasta met truffelkaas wordt dan een stuk milder.

Pasta met truffelkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram korte pasta
  • 100 gram niet te grote champignons, in plakjes
  • 1 sjalot, in dunne halve ringen
  • 125 gram dunne reepjes gerookt spek of pancetta
  • 150 gram Pecorino met truffel
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • een flinke scheut melk
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • peper en zout
  • een klein beetje olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met truffelkaas: 

Verhit een heel klein beetje olijfolie in een braadpan. Bak hierin het spek zachtjes uit. Voeg de sjalot toe en bak deze even mee. Als deze zacht is voeg je de champignons toe en bak je deze mee tot ze lichtbruin zijn. Zet dan het vuur iets lager.

Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Daarna maak je de saus voor de pasta met truffelkaas. Voeg de crème fraîche toe aan het champignonmengsel en laat deze smelten. Roer de geraspte truffelkaas door het mengsel en laat deze smelten. Verdun de saus door wat melk toe te voegen. Voeg zoveel melk toe dat de saus de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en meng die met aanhangend kookwater door de saus.

Serveer direct, schaaf eventueel nog wat extra truffelkaas over de pasta. Geef een groene salade bij de pasta met truffelkaas.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

spaghetti met gehaktballetjes
Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Pasta met kabeljauw en groente
Pastagerechten

Pasta met kabeljauw en groente

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

spaghetti bolognese
Pastagerechten

Spaghetti bolognese

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen