• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta porcini – Puur en simpel met krachtige smaken

Zorg ervoor dat je gedroogde porcini in je keukenkastje hebt

door Connie Derks
in Pastagerechten
1
0
pasta porcini

Pasta porcini – Herfst op je bord met een heerlijke pasta met gedroogde paddenstoelen!

In de Nederlandse keuken wordt het meest gebruik gemaakt van champignons. De kastanje champignon – het bruine broertje van de witte – doet het ook vrij aardig, maar heb je al eens gekookt met gedroogde paddenstoelen? Deze zijn heerlijk krachtig van smaak en handig om in huis te hebben. Veel meer dan de paddenstoelen en pasta heb je niet nodig om deze heerlijk pasta porcini op tafel te zetten en heb je altijd iets speciaals in huis voor onverwachte eters. Weer eens iets anders als de alom bekende spaghetti bolognese. Wil je smaak perfectie? Maak dan de kippenbouillon ook zelf.

Wat zijn porcini eigenlijk?

Porcini, eekhoorntjesbrood of cépes, het is één en dezelfde eetbare paddenstoel uit de boletenfamilie. Hij heeft een verfijnde nootachtige smaak. Deze paddenstoel wordt niet gekweekt en groeit alleen in de vrije natuur. Je vind ze vooral onder eikenbomen, berken en beuken in Europa en Noord Amerika. In Nederland is het verboden om zelf eekhoorntjesbrood te plukken. Je zult er voor naar de markt of een goede groentespeciaalzaak moeten. In gedroogde vorm is er makkelijker aan te komen en deze zijn voor deze pasta porcini precies wat we willen hebben. Mooi donker en krachtig van smaak.

Pasta porcini

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 kop kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • zout en peper
  • 1/2 theelepel tijm
  • 3 eetlepels gezeefde tomaat
  • 1 eetlepel roomboter
  • Parmezaanse kaas naar wens

Bereidingswijze van dit recept

Pasta porcini maak je zo:

Zet de gedroogde paddenstoelen op met de kippenbouillon. Laat een half uurtje trekken tot de paddenstoelen zacht zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en hak ze fijn. Zeef de bouillon.

Bak de sjalot aan in de olijfolie, voeg de tijm, knoflook en het eekhoorntjes brood toe en laat dit even kort aanbakken, blus af met de bouillon. Voeg er de gezeefde tomaat aan toe en laat dit een half uurtje pruttelen. Kook in deze tijd 350 gram lintpasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Schep 2-3 lepels van het kookvocht van de pasta bij de saus en voeg de boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep een gedeelte van de pasta door de saus en roer goed door. Voeg dan de rest van de pasta toe en verdeel dit over 4 borden. Schaaf wat Parmezaanse kaas over de pasta porcini en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen
DeelPin55Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oosterse komkommersalade
Bijgerecht

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen