• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pastaovenschotel met gyrosvlees

door Samantha
in Pastagerechten
Pastaovenschotel met gyros
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Pastaovenschotel met gyrosvlees – Pasta doet al snel aan Italië denk maar laat zich ook prima combineren met Griekse smaken zoals met de smaak van gyros. In deze ovenschotel combineer ik de smaken van Italië met die van Griekenland. Het resultaat is verrassend lekker.

Zelf Gyros vlees maken

Voor de gyros kun je kiezen voor kipfilet of varkensvlees, dit is een beetje smaakgebonden, ik koos voor hamlappen omdat deze in de oven wat malser blijven. Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng in een kom;

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 heel fijn gesnipperde ui

Doe de vleesreepjes bij de marinade en schep flink om en laat zeker een uur staan. Het is ook mogelijk het gyrosvlees al een dag van te voren te maken om de smaken nog meer te laten mengen, zet dan het vlees wel goed koel weg.

Pastaovenschotel

Pastagerecht voor 4 personen Pastaovenschotel met gyros

  • 300 gram fusili
  • 1 el zout
  • 4 stengels bosui
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 el (olijf)olie
  • 600 gram gyrosvlees
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 1/2 el bloem
  • 150 ml slagroom
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 gram geraspte Emmentaler

Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en doe hierbij het zout. Kook vervolgens de fusili gedurende de op de verpakking aangegeven kooktijd.
Giet af en laat staan voor later. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de bosui, de courgette en de tomaatjes. Snijd vervolgens de bosui in ringetjes. Halveer de courgette over de lengte en snijd van beide helften plakjes. Snijd de tomaatjes door de midden. Verhit in een pan de olie en bak hierin het gyrosvlees rondom bruin. Voeg de courgette toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg nu de bosui en tomaten toe en bak ook deze even kort mee. Strooi het paprikapoeder en de bloem over het geheel en schep om. Voeg de slagroom en de groentebouillon toe. Laat het geheel nu 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Naar smaak eventueel nog wat zout en/of peper toevoegen.
Neem een ovenschaal en vet deze lichtjes in. Leg de helft van de pasta op de bodem van de schaal, schep hierover de helft van de saus en daarover de helft van de kaas. Herhaal dit vervolgens nog eens. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas - EmmentalerVlees - VarkensvleesVlees - Varkensvlees - Hamlappen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Kaasfondue met 3 soorten kaas
Hoofdgerecht

Kaasfondue met 3 soorten Zwitserse kaas

witte bonensoep of ribkessoep
Soep

Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

Oosterse varkenswangen
Stoofschotel

Oosterse varkenswangen

Herfststoofpot van varkenswangen en flespompoen
Stoofschotel

Herfststoofpot van varkenswangen en flespompoen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen