• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pastaovenschotel met gyrosvlees

door Samantha
in Pastagerechten
0
0
Pastaovenschotel met gyros

Pastaovenschotel met gyrosvlees – Pasta doet al snel aan Italië denk maar laat zich ook prima combineren met Griekse smaken zoals met de smaak van gyros. In deze ovenschotel combineer ik de smaken van Italië met die van Griekenland. Het resultaat is verrassend lekker.

Zelf Gyros vlees maken

Voor de gyros kun je kiezen voor kipfilet of varkensvlees, dit is een beetje smaakgebonden, ik koos voor hamlappen omdat deze in de oven wat malser blijven. Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng in een kom;

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 heel fijn gesnipperde ui

Doe de vleesreepjes bij de marinade en schep flink om en laat zeker een uur staan. Het is ook mogelijk het gyrosvlees al een dag van te voren te maken om de smaken nog meer te laten mengen, zet dan het vlees wel goed koel weg.

Pastaovenschotel

Pastagerecht voor 4 personen Pastaovenschotel met gyros

  • 300 gram fusili
  • 1 el zout
  • 4 stengels bosui
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 el (olijf)olie
  • 600 gram gyrosvlees
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 1/2 el bloem
  • 150 ml slagroom
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 gram geraspte Emmentaler

Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en doe hierbij het zout. Kook vervolgens de fusili gedurende de op de verpakking aangegeven kooktijd.
Giet af en laat staan voor later. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de bosui, de courgette en de tomaatjes. Snijd vervolgens de bosui in ringetjes. Halveer de courgette over de lengte en snijd van beide helften plakjes. Snijd de tomaatjes door de midden. Verhit in een pan de olie en bak hierin het gyrosvlees rondom bruin. Voeg de courgette toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg nu de bosui en tomaten toe en bak ook deze even kort mee. Strooi het paprikapoeder en de bloem over het geheel en schep om. Voeg de slagroom en de groentebouillon toe. Laat het geheel nu 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Naar smaak eventueel nog wat zout en/of peper toevoegen.
Neem een ovenschaal en vet deze lichtjes in. Leg de helft van de pasta op de bodem van de schaal, schep hierover de helft van de saus en daarover de helft van de kaas. Herhaal dit vervolgens nog eens. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - EmmentalerVleesVlees - VarkensvleesVlees - Varkensvlees - Hamlappen
DeelPin57Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

spaghetti met gehaktballetjes
Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Pasta met truffelkaas
Pastagerechten

Pasta met truffelkaas; voor de echte liefhebber

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Pasta met kabeljauw en groente
Pastagerechten

Pasta met kabeljauw en groente

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen