Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pastaovenschotel met gyrosvlees

In deze pastaovenschotel worden de smaken van Italië en Griekenland gecombineerd. Dit geeft een verrassend en lekker resultaat.

Pastaovenschotel met gyrosvlees – Pasta doet al snel aan Italië denk maar laat zich ook prima combineren met Griekse smaken zoals met de smaak van gyros. In deze ovenschotel combineer ik de smaken van Italië met die van Griekenland. Het resultaat is verrassend lekker.

Zelf Gyros vlees maken

Voor de gyros kun je kiezen voor kipfilet of varkensvlees, dit is een beetje smaakgebonden, ik koos voor hamlappen omdat deze in de oven wat malser blijven. Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng in een kom;

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 heel fijn gesnipperde ui

Doe de vleesreepjes bij de marinade en schep flink om en laat zeker een uur staan. Het is ook mogelijk het gyrosvlees al een dag van te voren te maken om de smaken nog meer te laten mengen, zet dan het vlees wel goed koel weg.

Pastaovenschotel

Pastagerecht voor 4 personen Pastaovenschotel met gyros

  • 300 gram fusili
  • 1 el zout
  • 4 stengels bosui
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 el (olijf)olie
  • 600 gram gyrosvlees
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 1/2 el bloem
  • 150 ml slagroom
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 gram geraspte Emmentaler

Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en doe hierbij het zout. Kook vervolgens de fusili gedurende de op de verpakking aangegeven kooktijd.
Giet af en laat staan voor later. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de bosui, de courgette en de tomaatjes. Snijd vervolgens de bosui in ringetjes. Halveer de courgette over de lengte en snijd van beide helften plakjes. Snijd de tomaatjes door de midden. Verhit in een pan de olie en bak hierin het gyrosvlees rondom bruin. Voeg de courgette toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg nu de bosui en tomaten toe en bak ook deze even kort mee. Strooi het paprikapoeder en de bloem over het geheel en schep om. Voeg de slagroom en de groentebouillon toe. Laat het geheel nu 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Naar smaak eventueel nog wat zout en/of peper toevoegen.
Neem een ovenschaal en vet deze lichtjes in. Leg de helft van de pasta op de bodem van de schaal, schep hierover de helft van de saus en daarover de helft van de kaas. Herhaal dit vervolgens nog eens. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Tafel lekker !!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.