Pastasaus met lekker veel verse champignons – Bij pasta wordt meestal een rode saus gegeten. Een gewoonte waar sommigen lastig van los kunnen komen. Een witte saus zoals een carbonara of deze met champignons is echter ook heel lekker bij de pasta. Gebruik er dan natuurlijk geen rode groenten zoals paprika of tomaat bij. Je krijgt dan een saus met een vreemd kleurtje wat er niet zo smakelijk uitziet.
Volop verse groenten
Eén van de issues bij pasta’s is dat deze maaltijden vaak niet voldoen aan de juiste hoeveelheid groenten. 250 gram groenten per persoon verwerken in een pastasaus is best een dingetje. Dit is een pastasaus met lekker veel verse champignons en we doen er ook nog prei en bleekselderij in. Nog meer groenten? Serveer naast de pasta met de pastasaus ook een verse salade.
Zonder vlees?
We zouden vaker een vleesloze maaltijd moeten serveren. Het bekende dagje zonder vlees. Je hoeft dan echt niet direct met allerlei vleesvervangers aan de slag. Paddenstoelen kunnen in dit geval heel veel betekenen. In deze pastasaus met lekker veel verse champignons ga je het vlees echt niet missen. De champignons zorgen voor een goede vulling en genoeg voedingsstoffen. Heb je toch het idee dat er vlees in moet? Bak dan wat blokjes kipfilet en voeg deze op het laatst aan de saus toe.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Pastasaus met lekker veel verse champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram champignons
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 grote ui
- 1 wortel
- 1 teen knoflook
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 250 ml bouillon
- 250 ml melk
- 350 – 500 gram pasta naar keuze
- olie of boter om in te bakken
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een pastasaus met lekker veel verse champignons
Begin met het wassen en snijden van de groentes. Snij de champignons doormidden in plakken of in kwarten. Snij de wortel in kleine stukjes of rasp deze op een grove rasp. De bleekselderij mag in kleine stukjes gesneden en de prei in dunne ringen. De ui mag in grove blokjes.
Maak dan eerst de saus, dit is makkelijker werken. Smelt de boter en gaar de bloem in de boter. Voeg er de bouillon en de melk aan toe en laat een paar minuten doorkoken. Zet water voor de pasta op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen verhit je een beetje olie en smoor hierin de ui, wortel en bleekselderij tot deze bijna gaar zijn. Voeg de champignons toe en bak op een hoog vuur tot deze ook gaar zijn. Dit hoog vuur is nodig omdat de champignons anders te veel vocht loslaten. Als de champignons gaar zijn en het vocht verdampt pers je de knoflook uit boven de groente en bakt deze nog even kort mee.
Nu mag de saus bij de groente, roer er nu ook de prei door en kook alles even goed door. Breng op smaak met peper zout en Italiaanse keukenkruiden. Dit kan gemengd zijn, maar ook oregano, tijm, rozemarijn, basilicum of wat je lekker vind. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Meng de gekookte pasta door de pastasaus met lekker veel verse champignons en serveer met een paar lekkere krullen Parmezaanse kaas erover geschaafd.
Tafel lekker !!