• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pastasaus met lekker veel verse champignons

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
Pastasaus met lekker veel verse champignons

Pastasaus met lekker veel verse champignons – Bij pasta wordt meestal een rode saus gegeten. Een gewoonte waar sommigen lastig van los kunnen komen. Een witte saus zoals een carbonara of deze met champignons is echter ook heel lekker bij de pasta. Gebruik er dan natuurlijk geen rode groenten zoals paprika of tomaat bij. Je krijgt dan een saus met een vreemd kleurtje wat er niet zo smakelijk uitziet.

Volop verse groenten

Eén van de issues bij pasta’s is dat deze maaltijden vaak niet voldoen aan de juiste hoeveelheid groenten. 250 gram groenten per persoon verwerken in een pastasaus is best een dingetje. Dit is een pastasaus met lekker veel verse champignons en we doen er ook nog prei en bleekselderij in. Nog meer groenten? Serveer naast de pasta met de pastasaus ook een verse salade.

Zonder vlees?

We zouden vaker een vleesloze maaltijd moeten serveren. Het bekende dagje zonder vlees. Je hoeft dan echt niet direct met allerlei vleesvervangers aan de slag. Paddenstoelen kunnen in dit geval heel veel betekenen. In deze pastasaus met lekker veel verse champignons ga je het vlees echt niet missen. De champignons zorgen voor een goede vulling en genoeg voedingsstoffen. Heb je toch het idee dat er vlees in moet? Bak dan wat blokjes kipfilet en voeg deze op het laatst aan de saus toe.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Pastasaus met lekker veel verse champignons

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram champignons
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 250 ml bouillon
  • 250 ml melk
  • 350 – 500 gram pasta naar keuze
  • olie of boter om in te bakken
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een pastasaus met lekker veel verse champignons

Begin met het wassen en snijden van de groentes. Snij de champignons doormidden in plakken of in kwarten. Snij de wortel in kleine stukjes of rasp deze op een grove rasp. De bleekselderij mag in kleine stukjes gesneden en de prei in dunne ringen. De ui mag in grove blokjes.

Maak dan eerst de saus, dit is makkelijker werken. Smelt de boter en gaar de bloem in de boter. Voeg er de bouillon en de melk aan toe en laat een paar minuten doorkoken. Zet water voor de pasta op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen verhit je een beetje olie en smoor hierin de ui, wortel en bleekselderij tot deze bijna gaar zijn. Voeg de champignons toe en bak op een hoog vuur tot deze ook gaar zijn. Dit hoog vuur is nodig omdat de champignons anders te veel vocht loslaten. Als de champignons gaar zijn en het vocht verdampt pers je de knoflook uit boven de groente en bakt deze nog even kort mee.

Nu mag de saus bij de groente, roer er nu ook de prei door en kook alles even goed door. Breng op smaak met peper zout en Italiaanse keukenkruiden. Dit kan gemengd zijn, maar ook oregano, tijm, rozemarijn, basilicum of wat je lekker vind. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Meng de gekookte pasta door de pastasaus met lekker veel verse champignons en serveer met een paar lekkere krullen Parmezaanse kaas erover geschaafd.

Tafel lekker !!

DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen