• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pastasaus met lekker veel verse champignons

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
Pastasaus met lekker veel verse champignons

Pastasaus met lekker veel verse champignons – Bij pasta wordt meestal een rode saus gegeten. Een gewoonte waar sommigen maar lastig van los kunnen komen. Een witte saus zoals een carbonara of deze met champignons is echter ook heel lekker bij de pasta. Gebruik er dan natuurlijk geen rode groenten zoals paprika of tomaat bij. Je krijgt dan een saus met een vreemd kleurtje wat er niet zo smakelijk uitziet.

Volop verse groenten

Eén van de issues bij pasta’s is dat deze maaltijden vaak niet voldoen aan de juiste hoeveelheid groenten. 250 gram groenten per persoon verwerken in een pastasaus is best een dingetje. Dit is een pastasaus met lekker veel verse champignons en we doen er ook nog prei en bleekselderij in. Nog meer groenten? Serveer naast de pasta met de pastasaus ook een verse salade.

Zonder vlees?

We zouden vaker een vleesloze maaltijd moeten serveren. Het bekende dagje zonder vlees. Je hoeft dan echt niet direct met allerlei vleesvervangers aan de slag. Paddenstoelen kunnen in dit geval heel veel betekenen. In deze pastasaus met lekker veel verse champignons ga je het vlees echt niet missen. De champignons zorgen voor een goede vulling en genoeg voedingsstoffen. Heb je toch het idee dat er vlees in moet? Bak dan wat blokjes kipfilet en voeg deze op het laatst aan de saus toe.

Pastasaus met lekker veel verse champignons

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram champignons
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 250 ml bouillon
  • 250 ml melk
  • 350 – 500 gram pasta naar keuze
  • olie of boter om in te bakken
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een pastasaus met lekker veel verse champignons

Begin met het wassen en snijden van de groentes. Snij de champignons doormidden in plakken of in kwarten. Snij de wortel in kleine stukjes of rasp deze op een grove rasp. De bleekselderij mag in kleine stukjes gesneden en de prei in dunne ringen. De ui mag in grove blokjes.

Maak dan eerst de saus dit is makkelijker werken. Smelt de boter en gaar de bloem in de boter. Voeg er de bouillon en de melk aan toe en laat een paar minuten doorkoken. Zet water voor de pasta op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen verhit je een beetje olie en smoor hierin de ui, wortel en bleekselderij tot deze bijna gaar zijn. Voeg de champignons toe en bak op een hoog vuur tot deze ook gaar zijn. Dit hoog vuur is nodig omdat de champignons anders te veel vocht loslaten. Als de champignons gaar zijn en het vocht verdampt pers je de knoflook uit boven de groente en bakt deze nog even kort mee.

Nu mag de saus bij de groente, roer er nu ook de prei door en kook alles even goed door. Breng op smaak met peper zout en Italiaanse keukenkruiden. Dit kan gemengd zijn, maar ook oregano, tijm, rozemarijn, basilicum of wat je lekker vind. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Meng de gekookte pasta door de pastasaus met lekker veel verse champignons en serveer met een paar lekkere krullen Parmezaanse kaas erover geschaafd.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen - Champignons
DeelPin20Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Macaronisalade Kip honing mosterdsaus
Pastagerechten

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Pastagerechten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm
Pastagerechten

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Pittige pasta met garnalen en burrata
Pastagerechten

Pittige pasta met garnalen en burrata

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen