• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout

door Elise de Haan
in Ovenschotel, Pastagerechten
0
5
Pastaschelpen met oesterzwammenragout

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout – Heb je zin om eens pasta op een andere manier te eten dan met tomatensaus? Maak er dan eens een ovenschotel van. Want pasta is ook heel geschikt om in andere ovenschotels te verwerken dan lasagne of cannelloni. Wel eens conchiglioni gegeten? Dat klinkt je vast heel exotisch in de oren, maar mogelijk gaat er wel een lampje branden als we zeggen dat conchiglioni in het Nederlands gewoon pastaschelpen zijn. Van die grote, welteverstaan. Het leuke aan deze pastaschelpen is natuurlijk dat je ze kunt vullen met allerlei lekkers en dan in de oven nog even lekker gratineert. Wij hebben ze deze keer gevuld met een heerlijke ragout van oesterzwammen. Paddenstoelen klinkt als een herfstgerecht, maar deze pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout zijn het hele jaar door lekker!

Oesterzwammen

In de pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout hebben we uiteraard oesterzwammen verwerkt. Die mooie grijsbruine paddenstoelen smaken niet naar oesters. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm, die wel wat op een oesterschelp lijkt. Daarnaast groeien ze zijdelings, zoals oesters op een oesterbank. Oesterzwammen hebben een wat vlezige structuur en een milde smaak. De vlezige structuur maakt dat oesterzwammen een populaire vleesvervanger zijn in vegetarische en veganistische gerechten. Door de milde smaak neemt de oesterzwam makkelijk smaken van andere ingrediënten op. Dit maakt deze paddenstoel een zeer veelzijdige groente.

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout -tips

Dit pastagerecht bevat een klein beetje vlees. Wil je geen vlees eten, dan kun je de pancetta gewoon weglaten om er een vegetarisch gerecht van te maken. Je hoeft geen andere vleesvervanger toe te voegen, want de oesterzwammen zijn een volwaardige vleesvervanger.

Je kunt de pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout van tevoren bereiden. Bewaar het gerecht dan afgedekt in de koelkast tot je wilt gaan eten en warm de schotel dan 30 minuten op in een oven die je hebt voorverwarmd op 200 graden.

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!

Pastaschelpen met oesterzwammenragout
Pastaschelpen met oesterzwammenragout

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 28 pastaschelpen
  • 300 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 0,5 rode puntpaprika, in kleine blokjes
  • 100 gram pancetta, in blokjes of reepjes
  • 1 flinke ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter of 100 gram zonnebloemolie
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes of 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • 3 eetlepels kookroom of crème fraîche
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte (geiten)kaas
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout:

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak hierin de pancetta zachtjes uit. Voeg de ui, de puntpaprika en de knoflook erbij en bak deze even mee. Als de uien glazig zijn doe je de oesterzwammen, de tijm en het gerookte paprikapoeder erbij en bak deze mee tot de paddenstoelen gaar zijn.

Laat de boter in een braadpan smelten zonder deze bruin te laten worden. Voeg in een keer alle bloem toe en roer deze er goed doorheen. Het is het handigst om dat met een rubberen spatel te doen. Bak de bloem een minuut of drie om gaar te worden. Dit is echt belangrijk, anders smaakt je gerecht naar meel. Vervolgens schenk je er steeds een scheutje bouillon bij dat je er goed doorheen roert. Je zult zien dat er op deze manier een gebonden saus ontstaat. Laat de saus heel even doorkoken. Roer de kookroom door de saus.

Schep het oesterzwammenmengsel door de saus. Breng op smaak met de Worcestershiresauce, en peper en zout.

Kook de pastaschelpen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in en schep hier een laagje saus in. Verdeel de pastaschelpen over de saus. Verdeel de rest van de saus over de pastaschelpen. Bestrooi de saus met de geraspte kaas. Wil je de schotel garneren? Strooi er dan nog wat blokjes puntpaprika en eventueel wat gehakte peterselie overheen.

Zet de schaal 20 minuten op een rooster, in het midden van de oven.

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout zijn lekker met een groene salade.

Tafel lekker !!

DeelPin42Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Reacties 5

  1. jvr says:
    1 jaar geleden

    Pastaschelpen gevuld met oesterzwammen, ziet er lekker uit , welke groene salade geven jullie daar bij?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      Je kunt elke groene, of niet groene, salade geven die jij er lekker bij vindt. Ik vind zelf een eenvoudige salade er het lekkerst bij. Bijvoorbeeld een mengsel van verschillende soorten sla, eventueel aangevuld met wat komkommer, aangemaakt met een simpele basisvinaigrette.

      Beantwoorden
      • jvr says:
        1 jaar geleden

        Dankjewel

        Beantwoorden
  2. Grada van Exter says:
    1 jaar geleden

    Heerlijke, smaakvolle recepten. en tevens gezonde recepten.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      Dankjewel Grada, we zijn altijd blij met dit soort complimenten!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen