• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie

Met tijd en liefde serveer je iets lekkers.

door Elise de Haan
in Pastagerechten
0
0
Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie – Pasta met spinazie en zalm is altijd een goede combinatie. Deze met gerookte zalm gevulde pastaschelpen in spinaziesaus zijn echt heerlijk. Geen pastaschotel die je binnen een kwartier op tafel zet. Je zult er wat meer tijd in moeten steken, maar de reacties van je tafelgenoten maken dat dat zeker de moeite waard is!

Spinazie

Het is natuurlijk het lekkerste om verse spinazie te gebruiken voor de saus. De spinazie in dit recept wordt rauw verwerkt tot een saus. Je hebt daar echter wel een blender voor nodig. Heb je die niet, dan zou je de hele saus kunnen vervangen door diepvries spinazie à la crème.

Gerookte zalm

Gerookte zalm is zalmfilet die warm of koud is gerookt. Gerookte zalm wordt meestal koud gegeten, op een sandwich, in een salade en het is een geliefd onderdeel van een koud buffet. Er is gerookte zalm te koop in verschillende soorten en kwaliteiten. Omdat de gerookte zalm in dit gerecht de oven in gaat, en dus gegaard wordt, hoef je niet de duurste gerookte zalm te kopen. Let er wel op dat je zalm met een MSC of een ASC keurmerk voor duurzame visserij koopt.

Pastaschelpen of Chonchiglioni

Als je op zoek gaat naar grote pastaschelpen en je kunt ze niet vinden, in het Italiaans heten ze Chonchiglioni!

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 30 grote pastaschelpen
  • 600 gram verse spinazie, gewassen
  • 200 gram crème fraîche
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram ricotta
  • 2 eetlepels citroensap
  • paar takjes dille
  • wat geschaafde Parmezaan, Pecorino of andere harde kaas
  • zout en peper
  • een blender

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie:

Kook de pastaschelpen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Spoel de pastaschelpen vervolgens af met koud water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.

Snijd ondertussen de gerookte zalm fijn en meng deze met de ricotta. Knip of snijd de dille fijn en voeg deze samen met het citroensap toe aan het gerookte zalmmengsel. Breng verder op smaak met peper en zout.

Doe de ui en de knoflook met de crème fraîche in de blender. Laat deze even draaien. Voeg er steeds een hand spinazie aan toe, tot alles fijngemalen is. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de saus in een grote vuurvaste schaal. Vul vervolgens alle pastaschelpen met het gerookte zalmmengsel. Leg de gevulde pastaschelpen in de spinaziesaus.

Bestrooi de gevulde pastaschelpen met de geschaafde Parmezaan.

Bak de pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie af in de ( voorverwarmde ) oven op 200 graden.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Gerookte zalmVis - Verse visVis - Verse Vis - Rondvis
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus
Visgerechten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm
Hoofdgerecht

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm

Omelet met spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

Oosterschelde kreeft
Kookschool

Oosterschelde kreeft: een bijzondere vangst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen