Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata is een pastagerecht waarbij de stoom uit je oren komt. Zo één waarbij je je gezicht langzaam rood voelt worden…

0 5.561

Penne all’arrabbiata – Wanneer je arrabbiata vertaalt uit het Italiaans kom je uit bij “kwaad” of “boos”. Zo boos dat de stoom uit je oren komt. Is dit dan een pastasaus die je alleen eet als je ontzettend boos bent? Natuurlijk niet! Het betekent dat bij het eten van deze pasta, de stoom uit je oren komt. Niet een vleugje pit, maar echt één waarbij je je gezicht langzaam rood voelt worden, het zweet op je voorhoofd druppelt en je aan 1 glaasje water niet genoeg hebt. Dus net alsof je ontzettend boos wordt.


Penne all’arrabbiata

Het is een hele simpele pastasaus, geen snufje dit of dingetje dat. Tomaat, pepers en knoflook, afgemaakt met verse peterselie en geraspte Pecorino Romano. Penne all’arrabbiata is een gerecht dat oorspronkelijk uit de buurt van Rome komt. Dat er daarom traditioneel geen Parmezaan maar Pecorino Romano over gestrooid wordt zal alles te maken hebben met het gebruiken van lokale kazen. Maar heb je nog wel een beetje Parmezaan en geen Pecorino bij de hand, gebruik dat dan zeker, want dat beetje kaas hoort er wel echt bij.

Pastagerecht voor 4 personen:

  • 400 gram penne
  • 400 gram tomaten uit blik
  • ongeveer 80-100 gram Pecorino Romano, geraspt
  • 2 Spaanse pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • verse peterselie
  • olijfolie

Zet een pan water op voor de pasta. Pel de knoflook en snijd deze in kleine schijfjes. Was de peper en snijd deze ook in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan, doe de knoflook en peper hierbij en laat deze rustig zacht worden. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en doe deze dan samen met het vocht bij de knoflook en pepers. Laat dit ongeveer 15 minuten heel rustig pruttelen zonder deksel. Bereid de pasta zoals aangegeven.

Hak de peterselie fijn. Als het goed is zal je pasta (al dente, met een bite) ongeveer gelijktijdig klaar zijn met de saus. Giet de pasta af, doe deze bij de saus en laat nog een minuut of 2 op laag vuur doorgaren. Zorg er voor dat je pasta niet te gaar is als je deze bij de saus doet. De pasta zal nog even doorgaren en precies goed zijn nadat je het vuur uit zet.

Serveer met de verse peterselie en een handje Pecorino over de penne all’arrabbiata. Zet de rest van de Pecorino in een schaaltje op tafel erbij. En vergeet dat glaasje water niet!

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer