• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
pilav van pasta

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten – Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten en lijkt een beetje op een goed gevulde risotto. Vaak wordt pilav met rijst gemaakt, maar je kunt ook een pilav van pasta maken. Het leuke van deze pilav van pasta is dat er superveel groenten in zitten en je zo makkelijk aan je dagelijkse behoefte aan groenten komt. De kinderen hebben niet in de gaten dat ze flink groenten aan het eten zijn zo lekker.

Vogeltongpasta

Deze fijne pasta heeft zijn naam zoals zo vaak, te danken aan zijn vorm. Het zijn net kleine vogel tongetjes als je een beetje fantasie hebt. Hij staat ook wel bekend onder de naam orzo of risoni en lijkt als het gaat om uiterlijk erg veel op rijst.

orzo risoni of vogeltongetjespasta

Deze pasta kook je gaar in de saus zodat hij een heerlijk volle smaak krijgt.

Het bereiden van de pilav met pasta heeft een beetje weg van de bereiding van risotto. Je kunt de saus dik of vloeibaar laten of helemaal in de pasta laten koken, net wat je zelf lekker vindt.

Turkse yoghurt

Bij dit gerecht is een lepel losgeklopt Turkse yoghurt erg lekker, zeker wanneer je de pilav lekker pittig maakt. Een paar geroosterde pijnboompitjes zijn er ook super bij voor de bite.

Pilav van pasta met kippengehakt

Bij de poelier hebben ze heerlijk kippengehakt, deze is vaak al op smaak gebracht, let daar dus op bij de bereiding. Het is echt de moeite waard om een kippengehakt te nemen in plaats van runder- of varkensgehakt. Gebruik je liever ander gehakt in dit recept dan kan dat dus ook.

Couscouskruiden

Voor deze pilav van pasta hebben we gebruikgemaakt van een kruidenmix. Je kunt deze kruiden mengelingen vaak bij de Turkse supermarkt of online kopen. De kruiden die we gebruikten waren de couscous kruiden voor kip van het merk Rabda.

pilav van pasta - ingrediënten


Pilav van pasta (‘Vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram vogeltongpasta
  • 500 gram kippengehakt
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 rode punt paprika’s
  • 4 tomaten
  • 1 winterwortel
  • 2 eetlepels couscouskruiden
  • 1-2 pepertjes naar smaak
  • verse koriander
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pilav van pasta:

Snij de ui klein, de champignons in plakjes en de rest van de groentes in stukjes van 1-2 cm. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en doe deze in een kommetje. Neem een grote hapjespan of wok en verhit hierin een scheutje olijfolie. Doe er de ui in en bak deze licht aan. Voeg er het gehakt aan toe en bak deze tot kruimels.

Pers er de knoflook over uit en voeg de wortel, courgette en aubergine er aan toe. Bak even goed door op een hoog vuur. Doe er nu de pasta in en bak deze eventjes kort mee. Nu mag er de tomaat, de pepers en de kruiden in. Roer deze er goed door en giet er ongeveer 2 glazen water in. Laat de pasta gaar worden maar roer tussendoor. Voeg er eventueel nog wat vocht aan toe.

Het gaarproces van de pilav met pasta duurt ongeveer 10 minuten, maar dat wisselt nogal van pasta dus tussendoor proeven. Breng eventueel nog op smaak met peper, zout, of kruiden. Snij een paar takjes koriander grof en strooi deze samen met de pijnboompitten op het laatste moment overheen. Serveer de pilav van pasta met een lekkere lepel Turkse yoghurt.

Tafel lekker !!

Tip: pasta over? Probeer ook eens orzo met gehaktballetjes of pastasalade met orzo.

Tags: VleesVlees - GehaktVlees - Kipgehakt
DeelPin20Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

spaghetti met gehaktballetjes
Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Pasta met truffelkaas
Pastagerechten

Pasta met truffelkaas; voor de echte liefhebber

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Pasta met kabeljauw en groente
Pastagerechten

Pasta met kabeljauw en groente

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen