Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten – Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten en lijkt een beetje op een goed gevulde risotto. Vaak wordt pilav met rijst gemaakt, maar je kunt ook een pilav van pasta maken. Het leuke van deze pilav van pasta is dat er superveel groenten in zitten en je zo makkelijk aan je dagelijkse behoefte aan groenten komt. De kinderen hebben niet in de gaten dat ze flink groenten aan het eten zijn zo lekker.
Vogeltongpasta
Deze fijne pasta heeft zijn naam zoals zo vaak, te danken aan zijn vorm. Het zijn net kleine vogel tongetjes als je een beetje fantasie hebt. Hij staat ook wel bekend onder de naam orzo of risoni en lijkt als het gaat om uiterlijk erg veel op rijst.
Deze pasta kook je gaar in de saus zodat hij een heerlijk volle smaak krijgt.
Het bereiden van de pilav met pasta heeft een beetje weg van de bereiding van risotto. Je kunt de saus dik of vloeibaar laten of helemaal in de pasta laten koken, net wat je zelf lekker vindt.
Turkse yoghurt
Bij dit gerecht is een lepel losgeklopt Turkse yoghurt erg lekker, zeker wanneer je de pilav lekker pittig maakt. Een paar geroosterde pijnboompitjes zijn er ook super bij voor de bite.
Pilav van pasta met kippengehakt
Bij de poelier hebben ze heerlijk kippengehakt, deze is vaak al op smaak gebracht, let daar dus op bij de bereiding. Het is echt de moeite waard om een kippengehakt te nemen in plaats van runder- of varkensgehakt. Gebruik je liever ander gehakt in dit recept dan kan dat dus ook.
Couscouskruiden
Voor deze pilav van pasta hebben we gebruikgemaakt van een kruidenmix. Je kunt deze kruiden mengelingen vaak bij de Turkse supermarkt of online kopen. De kruiden die we gebruikten waren de couscous kruiden voor kip van het merk Rabda.
Pilav van pasta (‘Vogeltongetjes’) met kip en veel groenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram vogeltongpasta
- 500 gram kippengehakt
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram champignons
- 2 rode punt paprika’s
- 4 tomaten
- 1 winterwortel
- 2 eetlepels couscouskruiden
- 1-2 pepertjes naar smaak
- verse koriander
- 100 gram Turkse yoghurt
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pilav van pasta:
Snij de ui klein, de champignons in plakjes en de rest van de groentes in stukjes van 1-2 cm. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en doe deze in een kommetje. Neem een grote hapjespan of wok en verhit hierin een scheutje olijfolie. Doe er de ui in en bak deze licht aan. Voeg er het gehakt aan toe en bak deze tot kruimels.
Pers er de knoflook over uit en voeg de wortel, courgette en aubergine er aan toe. Bak even goed door op een hoog vuur. Doe er nu de pasta in en bak deze eventjes kort mee. Nu mag er de tomaat, de pepers en de kruiden in. Roer deze er goed door en giet er ongeveer 2 glazen water in. Laat de pasta gaar worden maar roer tussendoor. Voeg er eventueel nog wat vocht aan toe.
Het gaarproces van de pilav met pasta duurt ongeveer 10 minuten, maar dat wisselt nogal van pasta dus tussendoor proeven. Breng eventueel nog op smaak met peper, zout, of kruiden. Snij een paar takjes koriander grof en strooi deze samen met de pijnboompitten op het laatste moment overheen. Serveer de pilav van pasta met een lekkere lepel Turkse yoghurt.
Tafel lekker !!
Tip: pasta over? Probeer ook eens orzo met gehaktballetjes of pastasalade met orzo.