• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
0
pilav van pasta

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten – Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten en lijkt een beetje op een goed gevulde risotto. Vaak wordt pilav met rijst gemaakt, maar je kan ook een pilav van pasta maken. Het leuke van deze pilav van pasta is dat er superveel groenten in zitten en je zo makkelijk aan je dagelijkse behoefte aan groenten komt. De kinderen hebben niet in de gaten dat ze flink groenten aan het eten zijn zo lekker.

Vogeltongpasta

Deze fijne pasta heeft zijn naam zoals zo vaak, te danken aan zijn vorm. Het zijn net kleine vogel tongetjes als je een beetje fantasie hebt. Hij staat ook wel bekend onder de naam orzo of risoni en lijkt qua uiterlijk erg veel op rijst.

orzo risoni of vogeltongetjespasta

Deze pasta kook je gaar in de saus zodat hij een heerlijk volle smaak krijgt.

Het bereiden van de pilav met pasta heeft een beetje weg van de bereiding van risotto. Je kan de saus dik of vloeibaar laten of helemaal in de pasta laten koken, net wat je zelf lekker vindt.

Turkse yoghurt

Bij dit gerecht is een lepel losgeklopt Turkse yoghurt erg lekker, zeker wanneer je de pilav lekker pittig maakt. Een paar geroosterde pijnboompitjes zijn er ook super bij voor de bite.

Pilav van pasta met kippengehakt

Bij de poelier hebben ze heerlijk kippengehakt, deze is vaak al op smaak gebracht, let daar dus op bij de bereiding. Het is echt de moeite waard om een kippengehakt te nemen in plaats van runder- of varkensgehakt. Gebruik je liever ander gehakt in dit recept dan kan dat dus ook.

Couscouskruiden

Voor deze pilav van pasta hebben we gebruikgemaakt van een kruidenmix. Je kan deze kruiden mengelingen vaak bij de Turkse supermarkt of online kopen. De kruiden die we gebruikten waren de couscous kruiden voor kip van het merk Rabda.

pilav van pasta - ingrediënten


Pilav van pasta (‘Vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram vogeltongpasta
  • 500 gram kippengehakt
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 rode punt paprika’s
  • 4 tomaten
  • 1 winterwortel
  • 2 eetlepels couscouskruiden
  • 1-2 pepertjes naar smaak
  • verse koriander
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pilav van pasta:

Snij de ui klein, de champignons in plakjes en de rest van de groentes in stukjes van 1-2 cm. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en doe deze in een kommetje. Neem een grote hapjespan of wok en verhit hierin een scheutje olijfolie. Doe er de ui in en bak deze licht aan. Voeg er het gehakt aan toe en bak deze tot kruimels.

Pers er de knoflook over uit en voeg de wortel, courgette en aubergine er aan toe. Bak even goed door op een hoog vuur. Doe er nu de pasta in en bak deze eventjes kort mee. Nu mag er de tomaat, de pepers en de kruiden in. Roer deze er goed door en giet er ongeveer 2 glazen water in. Laat de pasta gaar worden maar roer tussendoor. Voeg er eventueel nog wat vocht aan toe.

Het gaarproces van de pilav met pasta duurt ongeveer 10 minuten, maar dat wisselt nogal van pasta dus tussendoor proeven. Breng eventueel nog op smaak met peper, zout, of kruiden. Snij een paar takjes koriander grof en strooi deze samen met de pijnboompitten op het laatste moment overheen. Serveer de pilav van pasta met een lekkere lepel Turkse yoghurt.

Tafel lekker !!

Tip: pasta over? Probeer ook eens orzo met gehaktballetjes of pastasalade met orzo.

Tags: VleesVlees - GehaktVlees - Kipgehakt
DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Tagliatelle met ham en verse doperwten
Pastagerechten

Tagliatelle met ham en verse doperwten

Citroenpasta met garnalen en courgette
Pastagerechten

Citroenpasta met garnalen en courgette

pastasalade met verse zalm
Pastagerechten

Pastasalade met verse zalm

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Penne all' Amatriciana
Pastagerechten

Penne all’ Amatriciana

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten
Pastagerechten

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten

spaghetti met een saus van avocado en spinazie
Pastagerechten

Spaghetti met een saus van avocado en spinazie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen