• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pittige pasta met garnalen en burrata

door Elise de Haan
in Pastagerechten
0
0
Pittige pasta met garnalen en burrata

Pittige pasta met garnalen en burrata – Soms heb je geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil je toch iets lekkers eten. Dan is deze pastaschotel met garnalen en Italiaanse kaas een uitkomst! Hij staat snel op tafel en door de garnalen en de burrata is het toch een bijzonder gerecht. De saus is best een beetje pittig, maar de zachte burrata is een geweldige tegenhanger voor de peper en maakt de smaak meteen zachter. In een wat kleinere portie is deze pittige pasta met garnalen en burrata ook een heerlijk lunchgerecht. Glas koele witte wijn erbij en je lunchfeestje is compleet!

Burrata

Zin gekregen in pittige pasta met garnalen en burrata? Misschien heb je nog nooit van deze kaas gehoord. Het is een Italiaanse verse kaas bereid uit koe- of buffelmelk, die wordt gemaakt van mozzarella en room. Buffelmelk is wat uitgesprokener van smaak dan koemelk. Dat maakt dat meestal de voorkeur wordt gegeven aan burrata en mozzarella gemaakt van buffelmelk. Burrata lijkt aan de buitenkant op een bol mozzarella, maar de binnenkant is veel romiger. Eigenlijk is het mozzarella die is gevuld met room. Als je zo’n bol opensnijdt, zul je zien dat de room eruit loopt. Dat maakt deze kaas heel geschikt als ingrediënt in een gerecht met pasta als dit. De kaas laat zich makkelijk door het gerecht roeren. Burrata is ook heerlijk in een tomatensalade.

Welke garnalen in de pittige pasta met garnalen en burrata?

We hebben voor deze pasta grote garnalen gebruikt. Welke soort je gebruikt maakt in principe niet zoveel uit. Wij hebben voor Vannamei garnalen gekozen, maar Black Tigers zijn ook een prima keuze. Let er in ieder geval op dat de garnalen niet voorgekookt zijn, anders worden ze twee keer gekookt en dan worden ze mogelijk taai. Pel je de garnalen voor de pittige pasta met garnalen en burrata zelf? Let er dan ook op dat je het darmkanaal verwijdert.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Pittige pasta met garnalen en burrata

Porties: 4-6 pers
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram korte pasta
  • 500 gram grote garnalen, rauw, gepeld
  • 500 gram tomaten, in blokjes
  • 2 rode puntpaprika's, in reepjes
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, gehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 flinke theelepels kappertjes
  • 250 gram burrata
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pittige pasta met garnalen en burrata:

Verhit wat olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de paprikareepjes, de sjalot, de chilipeper en de knoflook aan. Als de sjalot glazig is voeg je de tomatenpuree en de tomaten toe. Bak mee tot ze zacht zijn. Voeg de Italiaanse kruiden en de garnalen toe. Laat pruttelen tot de garnalen gaar zijn. Schep de kappertjes er doorheen.

Kook ondertussen ook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep de pasta door de saus.

Verdeel de pasta over diepe borden en leg op elk bord een stuk burrata. Serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten
Recepten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Lunch

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Gorgonzola
Specials

Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas

Zwitserse kaasfondue
Hoofdgerecht

Zwitserse kaasfondue, met een Frans tintje

Raclettekaas
Kookschool

Raclettekaas; voor het Zwitserse gerecht!?

Pasta gevuld met spinazie
Hapjes

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen