Pittige pasta met garnalen en burrata – Soms heb je geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil je toch iets lekkers eten. Dan is deze pastaschotel met garnalen en Italiaanse kaas een uitkomst! Hij staat snel op tafel en door de garnalen en de burrata is het toch een bijzonder gerecht. De saus is best een beetje pittig, maar de zachte burrata is een geweldige tegenhanger voor de peper en maakt de smaak meteen zachter. In een wat kleinere portie is deze pittige pasta met garnalen en burrata ook een heerlijk lunchgerecht. Glas koele witte wijn erbij en je lunchfeestje is compleet!
Burrata
Zin gekregen in pittige pasta met garnalen en burrata? Misschien heb je nog nooit van deze kaas gehoord. Het is een Italiaanse verse kaas bereid uit koe- of buffelmelk, die wordt gemaakt van mozzarella en room. Buffelmelk is wat uitgesprokener van smaak dan koemelk. Dat maakt dat meestal de voorkeur wordt gegeven aan burrata en mozzarella gemaakt van buffelmelk. Burrata lijkt aan de buitenkant op een bol mozzarella, maar de binnenkant is veel romiger. Eigenlijk is het mozzarella die is gevuld met room. Als je zo’n bol opensnijdt, zul je zien dat de room eruit loopt. Dat maakt deze kaas heel geschikt als ingrediënt in een gerecht met pasta als dit. De kaas laat zich makkelijk door het gerecht roeren. Burrata is ook heerlijk in een tomatensalade.
Welke garnalen in de pittige pasta met garnalen en burrata?
We hebben voor deze pasta grote garnalen gebruikt. Welke soort je gebruikt maakt in principe niet zoveel uit. Wij hebben voor Vannamei garnalen gekozen, maar Black Tigers zijn ook een prima keuze. Let er in ieder geval op dat de garnalen niet voorgekookt zijn, anders worden ze twee keer gekookt en dan worden ze mogelijk taai. Pel je de garnalen voor de pittige pasta met garnalen en burrata zelf? Let er dan ook op dat je het darmkanaal verwijdert.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Pittige pasta met garnalen en burrata
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram korte pasta
- 500 gram grote garnalen, rauw, gepeld
- 500 gram tomaten, in blokjes
- 2 rode puntpaprika's, in reepjes
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 3 sjalotten, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, gehakt
- 70 gram tomatenpuree
- 3 flinke theelepels kappertjes
- 250 gram burrata
- olie om in te bakken
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pittige pasta met garnalen en burrata:
Verhit wat olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de paprikareepjes, de sjalot, de chilipeper en de knoflook aan. Als de sjalot glazig is voeg je de tomatenpuree en de tomaten toe. Bak mee tot ze zacht zijn. Voeg de Italiaanse kruiden en de garnalen toe. Laat pruttelen tot de garnalen gaar zijn. Schep de kappertjes er doorheen.
Kook ondertussen ook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de pasta door de saus.
Verdeel de pasta over diepe borden en leg op elk bord een stuk burrata. Serveer direct.
Tafel lekker !!