Ravioli Caprese – Dit eenvoudige, maar heerlijke gerecht, is superfris van smaak en brengt zo de zomer in huis. De ravioli is als een kleine Italiaanse vakantie op je bord.
Ravioli Caprese: de ideale match voor pasta- en saladeliefhebbers!
Salade Caprese is een heerlijk fris pastagerecht dat vaak als bijgerecht wordt geserveerd. En dan heb je nog die verrukkelijk gevulde ravioli, waar je eindeloos mee kan variëren. Maar wat als je die twee heerlijke gerechten nu eens samenvoegt? Iedereen kent wel die klassieke ravioli die geserveerd wordt met een vleugje olijfolie en Parmezaanse kaas of een lekkere pastasaus. Maar stel je eens voor hoe heerlijk het zou zijn om die ravioli te serveren met een verfrissende salade Caprese. Als je ravioli eet, kan het soms na een paar happen zwaar aanvoelen. Maar als je het combineert met die heerlijke salade Caprese, krijg je telkens weer een verfrissende hap! De sappige tomaten, de verse mozzarella en de lekkere basilicum en ui brengen frisheid aan elke hap die je neemt! Heerlijk!
Om de smaken helemaal tot zijn recht te laten komen, kies je het best voor een neutrale ravioli vulling. In dit recept is ravioli met tomaat en basilicum vulling gebruikt. Heb je wat tijd over? Probeer dan eens zelf verse ravioli te maken. Hier ga je je vrienden vast en zeker versteld mee doen staan.
Ben je geen fan van ravioli? Dit recept kun je ook maken met tagliatelle of een andere pastasoort.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Ravioli Caprese
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram verse ravioli (bijv. tomaten/mozarella vulling)
- 250 gram snack of kerstomaatjes
- 125 gram minimozzarella
- 1 rode ui
- een handvol basilicum
- een flinke scheut goede olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ravioli Caprese:
Was de tomaatjes en halveer ze.
Halveer ook de bolletjes mozzarella.
Snijd de ui in halve ringen.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
Maak van de tomaatjes, mozzarella, ui, basilicum, een salade. Voeg olijfolie en zout en peper toe.
Kook de ravioli al dente en laat even uitlekken.
Meng de salade door de uitgelekte ravioli en voeg, indien nodig, nog wat olijfolie toe.
Serveer de ravioli Caprese eventueel met ciabatta of focaccia.
Tafel lekker !!