• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Ravioli met ricotta en spinazie (of snijbiet)

door Arianne Parent
in Pastagerechten
0
0
ravioli met ricotta

Ravioli met ricotta en spinazie (of snijbiet) – Ravioli, daar hoef je echt niet van te schrikken. De meeste mensen zien bij het woord ravioli al beelden van een mislukt pastadeeg en heel veel geknoei en geklieder bij het vouwen van het deeg. Oké, het valt niet onder de even snel klaar gerechten. Je moet voor dit gerecht zeker wel wat tijd uittrekken. Probeer het dus niet te gaan maken op de maandagavond als je uit je werk komt. Dit is zo’n gerecht waar je in het weekend of op een vrije dag even lekker de tijd voor neemt. Het maken van de pasta is helemaal niet zo moeilijk. Het is een beetje kneedwerk, en wie een goede keukenmachine in huis heeft heeft het een stuk makkelijker.

Wat is ravioli?

zelfgemaakte ravioli
Zelfgemaakte ravioli

Ravioli is een gevulde pasta, meestal in de vorm van een kussentje met een kartelrandje. Het woord komt van het Genuese woord rabioli, wat ‘restjes’ betekent, en dat is eigenlijk precies wat het is. Een pastadeeg is de basis en die vul je met de restjes uit je koelkast. Die restjes moeten dan uiteraard wel bij elkaar passen. In onderstaand recept gebruik ik snijbiet, maar pak ook gerust spinazie. De ricotta kan bijvoorbeeld ook feta zijn. Je kunt eindeloos variëren met de vullingen. Dat maakt het ook steeds weer leuk en verrassend.

Meer lezen over pasta? Klik hier.

Kinderen vinden dit trouwens ook leuk. Ze kunnen pakketjes maken en mogen werken met een deegroller en erna aan tafel kunnen ze uitpakken. Geloof me ze zijn over enthousiast over hun kookkunsten!!

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Ravioli met ricotta

en spinazie (of snijbiet)

Ravioli voor 4 personen:

  • 400 gr. bloem type 00
  • 4 eieren
  • 1 koffie lepel zout
  • 4 eetlepels olijfolie

Zo maak je pastadeeg voor ravioli

Meng alles met een keukenmixer met een kneedhaak gedurende 5 minuten, of meng alles in een mengkom met de hand en kneed het met de hand gedurende minstens 5 minuten. Hierna nog even met de hand kneden en een bal vormen, deze in plasticfolie wentelen en ongeveer 30 min laten rusten.

Verdeel het deeg in repen en rol het even uit met de deegrol. Haal het deeg verschillende keren doorheen de pastamolen (voor lasangne). Begin op de breedste stand (voor dikke lappen) en eindig op de smalste  stand, zodat je uiteindelijk zeer dunne, bijna doorschijnende lappen pasta verkrijgt. Als je geen pastamachine hebt, lukt het ook wel, maar dan moet je goed met de deegroller blijven rollen.

Voor de ricotta vulling

  • 100 gr ricotta
  • ¼ van een chilipepertje
  • 2 eetlepels spinazie of snijbiet (al klaargemaakt)
  • 100 gr pecorino kaas
  • peper en zout

Mix eerst de chilipeper samen met grof geraspte pecorino in een mixer. Voeg daar de ricotta en snijbiet of spinazie eraan toe en breng op smaak met peper en zout. Dit doen we allemaal in een spuitzak.

ravioli met ricotta
Draai deeg uit
ravioli met ricotta in de maak
Vullen in ravioliplank
ravioli met ricotta 3
Rol de raviol los

Zo vul je ravioli met ricotta en spinazie

Dit kan makkelijk als je in het bezit bent van een ravioli maker. Ik  heb de mijne gekocht bij ‘’Dille & Kamille’’.

Je legt een lasagnevel op de ravioli maker en spuit er een toefje vulling op. Meteen leg je er een tweede vel over en deze rol je vast met de deegrol. Vervolgens haal je het overtollig deeg weg en leg je de pakketjes op een bord. Herhaal totdat je ingrediënten op zijn.

Leg de ravioli met ricotta in het kokende water. Kook geen al te grote hoeveelheid ravioli in één keer. Vermijd dat ze zich ophopen in de pot en vastkleven. Zodra ze komen bovendrijven zijn ze gaar. De gaartijd bedraagt ongeveer 2 à 3 minuten.

Voor het sausje

  • +/- 200 gram trostomaatjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 2 gemiddelde augurken op azijn
  • 2 eetlepels spinazie of snijbiet (al klaargemaakt)
  • peper en zout

Juist voor dat de ravioli klaar is, snijd je de trostomaatjes in helften of kwarten en verwarm je deze in een pannetje met de knoflook en 1 el. olijfolie.

Ondertussen mix je de kappertjes, augurkjes en spinazie of snijbiet fijn met 2 el. olijfolie (moet beetje lijken op een  pesto), breng op smaak met peper en zout.

Doe de gekookte ravioli direct na het koken in de pan met de warme trostomaatjes en schep er een lepel of twee van je gemixte pasta bij.

Serveer meteen en rasp naar smaak wat pecorino kaas over je zelfgemaakte ravioli met ricotta en spinazie.

Tags: KaasKaas - PecorinoKaas - RicottaSnijbietVegetarisch
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Macaronisalade Kip honing mosterdsaus
Pastagerechten

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Pastagerechten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm
Pastagerechten

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Pittige pasta met garnalen en burrata
Pastagerechten

Pittige pasta met garnalen en burrata

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen