Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta met tuinboontjes

Pasta met tuinboontjes oftewel pasta con le fave. Dit is even werk ( je moet de boontjes dubbeldoppen! ) maar dat is het absoluut de moeite waard.

0 5.566

Pasta met tuinboontjes – Pasta con le fave, zoals het officieel genoemd wordt.

Pasta con le fave! Hoor je denken: klinkt goed, gaan we doen! Als ik zeg pasta met tuinboontjes, nog steeds? Terwijl het echt heel lekker is, zolang je die bonen maar dubbel dopt. Dus niet alleen uit de peul maar ook dat vaak wat harde bittere schilletje eraf. Gewoon even de kook over je tuinbonen met schil, dan met je gezicht in de zon op een bankje/stoel/kleedje zitten en bijna meditatief dat binnenste boontje uit die schil duwen. Anti-stress momentje van de dag, kan geen yoga tegenop!

Hoeveel tuinbonen? Ik had een ruime kilo tuinbonen, klinkt veel maar uiteindelijk heb je precies genoeg voor 3-4 personen. Wel een salade erbij zetten! Wat heb je precies nodig om dit lekkere bordje pasta te maken? Begin maar met die tuinbonen dus!

Pasta met tuinboontjes oftewel pasta con le fave

Pastagerecht voor 4 personen

 • 1 kilo verse tuinboonpeulen
 • 1 rode ui of 1 sjalotje, gepeld en fijn gehakt
 • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
 • 100 ml kookroom
 • 1 pak spaghetti, reken ongeveer 100 gram per persoon
 • vers gemalen peper
 • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
 • olijfolie
 • 1 el pesto (als je dit toevallig in huis hebt)
 • 5 takjes verse basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd in kleinere stukjes
 • eventueel wat zout naar smaak

Ga eerst met de tuinbonen aan de gang, haal ze uit de peul en kook ze even kort in wat water. Laat ze even afkoelen voordat je de tweede keer gaat doppen. Duw met je nagel het binnenste boontje uit het velletje.

De spaghetti doe je nu in een pan kokend water, als hij bijna gaar is neem dan een beker kookvocht uit de pan en zet die even apart. De saus is zo klaar, dus zorg dat je er pas mee begint als je spaghetti bijna klaar is (ongeveer 8 tot 10 minuten).

Rood uitje of sjalotje en teentje knoflook in wat olijfolie zacht laten worden. Room erbij en aan de kook brengen, vuur laag, tuinboontjes en vers gemalen peper erbij.

Heb je wat pesto in de koelkast staan, doe er dan lekker een flinke eetlepel bij (tegelijk met de room).

Giet de spaghetti af en doe bij je saus. Roer door elkaar en doe er nog wat van die beker kookvocht bij (dit omdat pasta vaak nog even doorgaart en dus nog vocht opneemt van de saus). Niet die hele beker, het moet wel een saus blijven, geen heldere soep! Roeren en dan doe je er op het laatst een handvol geraspte parmezaan en vers gescheurde blaadjes basilicum doorheen. De pasta met tuinboontjes op tafel zetten met wat geraspte Parmezaanse kaas apart en gewoon zeggen dat het bijzondere platte doperwten zijn!

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer