• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti bolognese

met recept voor een echt lekkere bolognesesaus

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
2
spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese – de favoriete spaghetti van bijna iedereen en dat snappen wij wel.

Spaghetti bolognese

Bij bijna ieder Italiaans restaurant staat hij op de kaart, de spaghetti bolognese is dan ook een echte klassieker. De kracht van dit pastagerecht is de saus, gemaakt met de meest eenvoudige ingrediënten en een beetje liefde en geduld natuurlijk. Laat je niet verleiden door andere groenten toe te voegen hoe lekker dit ook lijkt. Het is dan geen bolognese meer. De basis voor een goede bolognesesaus is rundergehakt, tomaat, gerookt spek, ui, bleekselderij, en wortel, dus geen paprika, prei of champignons.

Begin tijdig met het maken van de saus

Een bolognesesaus maken is niet moeilijk, maar heeft wel tijd nodig. Het snijden van de tomaat, wortel, bleekselderij en ui is even werk maar het is beslist de moeite waard. Bolognesesaus moet een tijdje opstaan, minimaal 1 uur, maar de spaghetti is meestal in 10 minuten gekookt.  Wij geven hier het recept voor 4 personen, maar een slimme kok maakt gelijk een dubbele hoeveelheid. Zo heb je de volgende keer de spaghetti bolognese lekker snel op tafel staan.

Zorg dat iedereen aan een gedekte tafel zit als de pasta het water in gaat.

Al dente pasta

Een lekkere spaghetti bolognese maak je met een goede spaghetti die al dente gekookt is. Geen overgare melige spaghetti maar een spaghetti van goede kwaliteit. Dit mag vers zijn maar hoeft niet, koop alleen alsjeblieft geen snel kook versie.

Zorg ervoor dat de saus helemaal klaar is en de tafel gedekt. Breng het water aan de kook en doe de pasta er pas in als iedereen aan tafel zit. Die paar minuten moeten ze maar wachten, daar wordt de trek alleen maar groter van. Zet een stuk Parmezaanse kaas en een schaaf klaar en een paar takjes gesneden verse basilicum om dit er op het laatste moment over te strooien.

Spaghetti bolognese

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram tomaten
  • 400 gram rundergehakt
  • 75 gram ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 kleine wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 75 ml rode wijn
  • 125 ml bouillon
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 1/2 tl tijm gedroogd
  • 4 takjes verse basilicum
  • zout/ peper
  • olijfolie om te bakken
  • 400 gram gedroogde pasta
  • stukje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spaghetti bolognese:

Begin met het ontvellen van de tomaten door een pan met water aan de kook te brengen. Snijd de tomaten kruislings in en leg ze een minuut in het kokend water. Haal ze eruit en schep ze in een bak met koud water. Haal de schil eraf. Snijd de groene kern eruit en snijd de tomaten in grove stukken. Snijd de ui, wortel en bleekselderij in fijne stukjes zet alles opzij.

Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes uit. Voeg er het gehakt aan toe en bak dit rul. Voeg de gedroogde kruiden een theelepel zout en peper naar smaak toe. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even kort mee. Voeg er de gesneden wortel, ui en bleekselderij toe en bak even kort mee door. Blus alles af met de bouillon en de wijn. Roer alle aanbaksels goed los. Voeg er de tomaten aan toe en roer door. Laat dit onder af en toe roeren minimaal een uur sudderen. 2 of 3 uur mag ook, hoe langer hoe lekkerder. Laat wel de deksel op de pan om te veel inkoken te voorkomen.

Breng op smaak met peper, zout en laat wanneer nodig kort inkoken. De saus is nu klaar voor gebruik.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout tot deze net gaar is.

Verdeel de spaghetti over de borden en schep op iedere portie saus naar wens. Schaaf er Parmezaanse kaas over en bestrooi met blaadjes gescheurde basilicum. Serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin34Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

spaghetti met gehaktballetjes
Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

Tagliatelle met kip en broccoli
Pastagerechten

Tagliatelle met kip en broccoli

Pasta met truffelkaas
Pastagerechten

Pasta met truffelkaas; voor de echte liefhebber

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Pasta met kabeljauw en groente
Pastagerechten

Pasta met kabeljauw en groente

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

Reacties 2

  1. Carla says:
    2 maanden geleden

    Wat een heerlijke en makkelijk te maken pasta! Echt een aanrader, vooral als je niet alles meer uit pakjes en zakjes wilt maken!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      Dank je Carla, daar streven we naar, koken en lekker eten zonder al die pakjes en zakjes.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen